reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Może też powinniśmy spróbować od początku do końca u dr G

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom
Nie wiem co wam doradzić. Mi dr M robił raz transfer a u dr G lecze się od sierpnia zeszłego roku-pierwsze w provicie teraz w Gyn. On jest lekarzem specyficznym, małomównym ale ja się czuje przy nim bezpiecznie. Za każdym razem nazbieram mądrości na forum i zapisuję to na karteczce i go pytam. Tez się kiedyś wachałam nad dr M bo ma super opinie ale że już byłam u dr G w innej klinice to zostałam u niego.

reklama
No tylko teraz sie zastanawiam czy lepiej dr G czy dr M? Bo wolalabym isc na wizyte i podjac juz konkretne dzialania u tego, ktory mialby mnie prowadzic. Kliniki nie mam zamiaru zmieniac. Tylko waham sie miedzy lekarzami...

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom

A ja Ci powiem tak nie chodziłam ani do doktora Mercik ani do doktora Grettki tylko od samego początku chodzę do pani doktor Anna Piekarz-Adamczyk polecam ją z całego serca to jest Anioł nie człowiek mimo że nie wykonuje transferów potrafiła mnie tak poprowadzić że pierwsza moja stymulacja i wynik 6 bardzo ładnych zarodków, nie boi się przepisywać leków, wizyta u niej to nie 5 czy 10min tylko czasem nawet i 30,40minut wszystko dokładnie wytłumaczy, pokaże... Transfer wykonywał mi i dr Grettka (nieudany) i dr Mercik (udany czekam na dwóch chłopaków)... Ja polecam tą klinikę i moją panią doktor... Nie rezygnuj z wizyty tylko ewentualnie zastanów się nad lekarzem bo klinika do złych nie nalezy - według mnie.

Dziewczyny z innej beczki. W sobote miałam transfer trzydnowego zarodka. Przed chwilą przy podcieraniu była taka galaretowata wydzielina i w niej odrobina krwi. Czy to mogła być implantacja??? Ja się ucieszyłam jak to zobaczyłam ale jak aplikowałam lutinusa to nic więcej nie było. Ta wydzielina z odrobina krwi mogła mieć 0.5 cm średnicy. i jeszcze jedno.
Koźwa odebrałam wymaz z pochwy...
steptococcocus agalactiae obfity
escherischia coli obfity
steptococcocus q-hemoloizujący skąpy
lactobacilius obfity -chociaż tyle
enerococus feacalis obfity

Kóźwa niedawno robiłam wymaz i było ok. Myslicie że to przez leki. Łykam teraz provag. Nie wiem co robić

Dzięki dziewczyny. Pójdę na pierwszą wizytę do dr Mercika skoro już jestem zapisana. Jak mi nie przypadnie do gustu to go zmienię. Boję się, że nie będę miała ładnych komórek, bo mam endomendę III stopnia, a ona je niszczy...

Dzięki dziewczyny. Pójdę na pierwszą wizytę do dr Mercika skoro już jestem zapisana. Jak mi nie przypadnie do gustu to go zmienię. Boję się, że nie będę miała ładnych komórek, bo mam endomendę III stopnia, a ona je niszczy...
A jak Ci nie spasuje to tak jak Tusiaczek mówi możesz spróbować u jej Pani dr. Ja raz byłam i prawie godzine siedziałam w gabinecie. Bardzo dokładna Pani dr

Już nie, bo poszły już do transferów dlatego też zastanawiam się nad rezygnacją z tego programu i spróbowaniem w innej klinice, nawet dzwoniłam czy można się z tym programem 2+1 przenieść do Ostravy ale usłyszałam że powoli rezygnują że współpracy (tak powiedziała pani na infolini)

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom
za glowe sie lapie,jakiej wspolpracy??!klinika w Ostrawie nie ma z tym Gyncentrum nic wspolnego,nawet ba stronie to maja napisane,ze nie wspolpracuja z ŻADNA klinika z Polski.jaja jakies;)

A jak Ci nie spasuje to tak jak Tusiaczek mówi możesz spróbować u jej Pani dr. Ja raz byłam i prawie godzine siedziałam w gabinecie. Bardzo dokładna Pani dr
Tak zrobię :) ale się denerwuję. Wolałabym już jutro iść, a nie jeszcze tydzień czekać. Nie lubię bezczynności. Chciałabym wszystko na już. A tu z tym IVF pewnie nie pójdzie tak szybko...

Tak zrobię :) ale się denerwuję. Wolałabym już jutro iść, a nie jeszcze tydzień czekać. Nie lubię bezczynności. Chciałabym wszystko na już. A tu z tym IVF pewnie nie pójdzie tak szybko...
Na razie kochana łykaj sobie jakieś wytaminy-Bagne b6, koenzym Q10, możesz tą fertiformułe jak dasz radę kupić a jak nie to wit. d. Nie pamiętam kurcze co jeszcze łykałam i szkoda że tego nie zapisłam co miałam taki ładny wynik punkcji. Choc we wczesniejszych klinikach też mówili że będzie dużo oocytów a tam dupa. Moim zdaniem oni mają bardzo dobre labolatorium i przemiłych embriologów.

reklama
Na razie kochana łykaj sobie jakieś wytaminy-Bagne b6, koenzym Q10, możesz tą fertiformułe jak dasz radę kupić a jak nie to wit. d. Nie pamiętam kurcze co jeszcze łykałam i szkoda że tego nie zapisłam co miałam taki ładny wynik punkcji. Choc we wczesniejszych klinikach też mówili że będzie dużo oocytów a tam dupa. Moim zdaniem oni mają bardzo dobre labolatorium i przemiłych embriologów.
Łykam łykam. Łykam Composita Mama DHA (tam te wszystkie kwasy foliowe, witaminy, jody, magnezy i do tego właśnie kwasy DHA i EPA). A do tego koenzym Q10, ALA i chyba dokupię mleczko pszczele. Zastanawiam się też nad L-karnityną. Mój napro-szaman (jak mówi o nim koleżanka z wątku staraczek) mówił o takim preparacie Link do: pre-Conceive | Pillar Healthcare
Tylko miesięczna kuracja 500zł... Ale podobno jest w nim już wszystko co zwiększa płodność...

Do góry