reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Kurcze dziewczyny nie straszcie mnie nawet :( jak szukalam kliniki to polecane bylo Gyncentrum. Zapisalam sie do dr M (bo tez dziewczyny pisaly ze ma reke do transferow) na 14 wrzesnia, a teraz to juz sama nie wiem :(

Napisane na SM-G930F w aplikacji Forum BabyBoom
Kurcia ja nie mam nic wspolnego z ta klinika wiec mysle ze moglabym ci cos obiektywnie zasugerowac... na twoim miejscu od razu przepisalabym ta wizyte do tego dr G. lub tej pani dr ktora prowadzi Tusiaczzka - nawet gdyby mial ci przepasc kolejny cykl... Ten M. z tego co widze albo nie ma reki do stymulacji albo sie nie zna... najlepszym przykladem jest @Sylvia00 - piekne amh, duzo pecherzykow i gowno z tego bo zle zrobiona stymulacja i dziewczyna zostala z hiperka i nikla szansa na jeden zarodek... do tego czrkanie 3 miesiace do kolejnej stymulacji... przemysl to, nie idz na ta wizyte do niego bo mozesz sie tylko nakrecic ze a noz nie jest taki zly bo bedzie ci sie wydawalo ze chlop madrze gada.

reklama
Sylvia jeżeli masz środki i amh które pozwoli wychodowac kolejne jajeczka to bedzie dobrze! Wiele z nas zaczyna po kilka razy wszystko od nowa.. Po każdej porażce jest chwila podłamania, ale potem nie wiadomo skąd znajdują się nowe sił do walki. Zresztą ta komórka jeszcze może dać radę! Trzymam kciuki!

Nie pamietam kto tak miał, ale była to jena z nas. Drugi criotransfer zarodka bez szans (w opinii embriologa) i ładna ciąża była z tego. Także popieram nigdy sie nie poddawaj w końcu sie uda[emoji177].

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Pokręciłas [emoji6] sztuczny z estrofem od 2-3 dc bez owulacjia naturalny z ovitrel na pekniecie

"Będziesz szczęśliwa"-powiedziało Życie "...ale najpierw nauczę Cię być silną"
No to dzieki za wytlumaczenie.Caly czas myslalam ze z zastrzykami to cykl sztuczny a to wszystko jest odwrotnie.Czyli jestem na sztucznym

To napewno zrozumialam dobrze bo i tak mam wszystko wypisane krok po kroku.Jak pytalam czy jak przykleje 3 dni przed a okres bedzie szybciej lub pozniej doktorka mowi ze to sie nic nie dzieje.Moim.zdaniem co szpital klinika to inaczej...zalecen sie trzeba trzymac innej rady nie ma :-D
Nic sie nie dzieje i nie stanie bo estradiolem nie mozna regulowac okresu,tylko progesteronem. Mozesz te rozpiske tutaj wkleic?

Dziewczyny z innej beczki. W sobote miałam transfer trzydnowego zarodka. Przed chwilą przy podcieraniu była taka galaretowata wydzielina i w niej odrobina krwi. Czy to mogła być implantacja??? Ja się ucieszyłam jak to zobaczyłam ale jak aplikowałam lutinusa to nic więcej nie było. Ta wydzielina z odrobina krwi mogła mieć 0.5 cm średnicy. i jeszcze jedno.
Koźwa odebrałam wymaz z pochwy...
steptococcocus agalactiae obfity
escherischia coli obfity
steptococcocus q-hemoloizujący skąpy
lactobacilius obfity -chociaż tyle
enerococus feacalis obfity

Kóźwa niedawno robiłam wymaz i było ok. Myslicie że to przez leki. Łykam teraz provag. Nie wiem co robić
Dosc wczesnie jak na implantacje ale moze maluchowi dobrze u mamusi i szybko sie zadomowil:) oby to bylo to!!! Ammmmmm..... przesylam fluidki:p
A wymazy faktycznie nieciekawe, upieraj sie zeby z tym cos zrobic:*

Gosia ,jesli tak jak piszesz bierzesz plastry i czekasz na okres to w tym cyklu nie przystepujesz do kryo ,tylko w nastepnym.Naturalny cykl to taki w ktorym od poczatku nie bierzesz zadnych hormonow,okolo 9-11 dnia idziesz na USG w celu stwierdzenia jak daleko jestes w temacie owulacji i pecherzyka.Robi sie to po ,zeby wbic sie w odpowiedni termin z transferem.Jesli na pierwszym usg lekarz stwierdzi ze jeszcze za wczesnie po przychodzisz na kolejne za pare dni,Jesli widac ze owulacja juz byla w przeciagu 3-5 dni masz transfer.Moze ci wtedy przepisac progesteron i estradiol .Nie musi bo twoj organizm sam te hormony wydziela.

Cykl sztuczny to taki ,w ktorym pomiedzy 1-3 dc.zaczynasz brac estradiol zeby: zahamowac owulacje (nie ma owulacji,nie ma pecherzyka,nie ma zadnych zasrzykow na pekanie) i na to zeby ladnie uroslo ci endometrium. Od 10 dnia,zaczynasz chodzic na kontrole wzrostu ednometrium. Jak jest juz wystarczajaco wysokie ,lekarz daje ci dodatkowo progesteron na otwarcie okna implantacyjnego.I tak samo umawia sie na transfer ,przewaznie pomiedzy 16 a 19 dniem,ale roznie to bywa.

to sa dwa schematy ktorymi robi sie kryo.Tak to mniej wiecej wyglada,czasami sa dodatkowe leki,wiecej lub mnie usg itp. ciekawi mnie twoja historia,ale moze ma to jakis sens.
I tak jak dziewczyny pisza ,jesli nie pekaja same pecherzyki to wtedy jest zastrzyk na naturalnym.Ja nigdy go nie mialam
Dzieki za szczegolowe informacje pixie dixie juz mnie naprowadzila poprostu ja sie pomylilam i to bedzie cykl sztuczny.Nawet zobaczylam na recepte potem mam wykupic progesteron.No ale plastry tak czy siak kazali przykleic przed@

Dzieki za szczegolowe informacje pixie dixie juz mnie naprowadzila poprostu ja sie pomylilam i to bedzie cykl sztuczny.Nawet zobaczylam na recepte potem mam wykupic progesteron.No ale plastry tak czy siak kazali przykleic przed@
no klej , przypuszczam ze pani doktor chce miec 10000% pewnosci ze jajniki nie zaczna produkowac komorek i hamuje caly proces z wyprzedzeniem.Nie wiem tylko jak to sie na okresie odbije:p

reklama
Do góry