reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny , jestem w szpitalu. Wczoraj wieczorem dostałam takiego krwotoku że mało na zawał nie zeszłam. Pojechałam na pogotowie i mnie zatrzymali. Zrobili usg , dzidziuś żyje i serduszko bije ale mówią że może w jedna lub w drugą stronę pójść... Krwawie jeszcze choć mniej niż wczoraj, nic mi nie dają tylko tak leżę i odpoczywam . Zobaczymy czy to coś przyniesie.
Liv trzymam mocno kciuki za Was [emoji110] [emoji110] [emoji110]. Oby wszystko dobrze sie skończyło.

reklama
U mnie było tak samo . Niestety to duże wyzwanie dla par . Wiem ze nie wszyscy dają radę i nawet gdy już się udaje to związki się rozpadają . Ja w pewnym momencie odcielam swojego M od wszystkiego by chociaż on żył normalnie . To pomogło i to bardzo . Musisz pamiętać ze facet nie ma macicy i nigdy nie poczuje tego co Ty przechodzisz i czujesz . Będzie dobrze tylko nie możesz się poddawać a takie ciężkie dni będą jeazcze nie raz ./QUOTE

Ropuszko
Ja juz chyba popadam w depresje i mam wszystkiego dosyć gdzis mi sie wszystkie klopoty nawarstwiaja a moj m o wszystko sie czepia i ma pretensje o wszystko.Niedlugo nasza rocznica a ja wolalabym zapomniec o tym zapomnieć

Ostatnia edycja:

Miałam to samo i powiem Ci ze u Mnie w klinice był psycholog gdzie można było pójść za darmo na wizytę . Mój nie chciał słuchać o tym a ja czułam ze potrzebuje mediatora między nami . Na szczęście kolejny raz okazał się szczęśliwy i jestem w ciazy ale to nie sprawiło ze jest sielanka i jest super. Teraz liczę ze gdy Malutka się urodzi to uczucia powrócą , ale po tym co przechodzi się w staraniach o dziecko ciężko jest wymazać .

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Miałam to samo i powiem Ci ze u Mnie w klinice był psycholog gdzie można było pójść za darmo na wizytę . Mój nie chciał słuchać o tym a ja czułam ze potrzebuje mediatora między nami . Na szczęście kolejny raz okazał się szczęśliwy i jestem w ciazy ale to nie sprawiło ze jest sielanka i jest super. Teraz liczę ze gdy Malutka się urodzi to uczucia powrócą , ale po tym co przechodzi się w staraniach o dziecko ciężko jest wymazać .

Oj te nasze chłopy chyba z innej planety sa. Pozostaje mieć nadzieje ze wszystko bedzie ok i tego Tobie i sobie życze

Oj te nasze chłopy chyba z innej planety sa. Pozostaje mieć nadzieje ze wszystko bedzie ok i tego Tobie i sobie życze

Żyjemy w okrutnych czasach gdzie nie można być niczego pewnym . Niestety to nie czasy naszych rodziców gdzie na dobre i na złe w zdrowiu czy chorobie . Dziś rozwód łatwiej wziąć niż ślub . Ale walcz o swoje dzieciątko bo to będzie Twoja krew , Twoja rodzina której nikt Ci nie odbierze .
Dasz radę w nas kobietach siła [emoji8]

Dziewczyny na sztucznych cyklach! Czy któraś z Was miała plamienia lub inne dziwne "objawy" przy przyjmowaniu estrofemu...?? U mnie trzeci dzień jest taki mega gęsty śluz brudny, ciemnobrązowy, czasem trochę takiej żywoczerwonej "wody"... wtf?
Dzisiaj byłam tylko na podaniu tego leku i nie miałam usg a doktorek zabiegany - przyjmował na 2 gabinety... Siedziałam prawie pół godz z grażką na wierzchu aż skończy wiz w drugim... Masakra qtwa. A jak mu powiedziałam o tym brudzie to stwierdził że "zajrzy" ale jak włożył wziernik to już się nic nie odezwał... No i zgłupiałam ;/ No i podawał ten accofil przez cewnik jak do IUI i kurde czuję macicę trochę... Miała któraś coś "grzebane" tam w środku kilka dnie przed transferem????

Ja juz kolejny raz na estrofemie i nigdy nie mialam czegos takiego

Ja dziś miałam straszny sen. Że poroniłam . Tyyyyle krwi było... Okropny sen..

ET: 07.04.2017 [emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]
Ja wlasnie doczytuje bo zjadlam sniadanie i zasnelam i obudzilam sie chwile temu cala spocona ze bylam na jakiejs wycieczce i byly tam osoby ktore znam (nawet kolezanka z liceum z ktora nie mam kontaktu) i wszystkie bylysmy po ivf. I ja mowie ze tak mocno krwawie ze cala podpaska w krwi az przeciekla i za chwile znowu do wc i plakalam ze juz po wszystkim i ze ja @ po prostu dostalam potem bylam u kuzynki w rodzinnym domu (tez mieszka za granica) i u niej w wc i dalej krew... i sie obudzilam...

Kochane, wróciłam z kontroli no i po tym puregonie i menopurze dawki po 150 nie urosło nic więcej :( :( ani jeden dodatkowy pecherzyk!! Jak to wgl możliwe?!
Czyli mam tylko wyhodowane 2 pecherzyki..Nie ma sensu ich nawet mrozić i robić ponownie stymulacji żeby nazbierac jajek...Jeden ma17 a drugi 12. Endometrium piękne 10mm ale co z tego...
Ginek zaproponowała mi inseminacje.... Mój mąż ma problem z plemnikami nie dosc ze mało to jeszcze nie wiążą się z hialuronianem, więc wydawało by się że inseminacja nie ma sensu ale w drugiej strony udało nam się kiedyś naturalnie...
Ehh nie wiem już co robić po tej IUI.
Ginek podejrzewa ze AMH tak drastycznie spadło,że nic już nie rośnie jeżeli chodzi o pęcherzyki...
Anett a adopcja zarodka? Albo dawczyni komorki? Bo bo co iui jak za male pecherzyki nawet przy stymulacji? To tylko moim zdaniem strata kasy a lekarka chyba nie ma innego pomyslu skoro tak zaproponowsla. Moze zmienic lekarza?

reklama
Tylko ja nie plamilam a krwawilam a do tego wypłynął że mnie taki olbrzymi skrzep (sorry za detale) że myślałam że to dziecko i już po wszystkim... Boże, nie życzę nikomu tego doświadczyć...

A powiedz nie robisz za duzo rzeczy na raz? Z synkiem gimnastyki jakies wyczynowe?

Do góry