reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Mnie lekarz kazał liczyć tak:
Czas od transferu + wiek zarodków w chwili transferu + 14 = wiek ciąży
Madzia ale tak tylko przy crio liczy sie? Bo my z evulek biorac pod uwage ze @ w tym samym dniu 4 lipca i transfer w tym samym 19 lipca i 5 dniowe blastusie ale ze ja mialam punkcje a evulek nie to by jej ciaza byla 4 dni starsza?

reklama
Cześć, ja też leczę się w Novum. U jakeigo jesteś lekarza i to Twoje pierwsze podejście, mam rozumieć? Jeżeli chodzi o objawy na tym etapie to raczej nie da się jednoznacznie stwierdzić czy są to objawy ciążowe, czy są to dolegliwości po kuracji hormonalnej która przeszłyśmy. Jedne mają objawy jak na @, inne wcale. Niestety prawdę powie Ci tylko beta :-)
Popieram. Bol piersi moze byc od progestronu ktory dostajesz, bolace jajniki rowniez pojawiaja sie wsrod tych ktorym sie udalo o tych ktorym sie nie udalo. Czesto jednak bol kregoslupa mialy dziewczyny ktorym sie udalo, rozstrzygajaca jest jednak tylko beta.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć dziewczyny. Od kilku dni czytam Wasze wpisy- gratuluję tym, którym się udało i trzymam kciuki za dalsze starania tych, którym tym razem się nie powiodło. Chciałabym prosić Was o poradę, swoje odczucia, emocje i objawy po transferze. Ja jestem 7dpt jednego 3 dniowego zarodka klasy najwyższej (tak powiedziała moja Pani doktor). Jestem pacjentką Novum w Warszawie. To mój pierwszy transfer i już wariuje od myśli "że na pewno się udalo" do takich czarnych scenariuszy, że na pewno nie wyszło. Pierwsze dni po transferze bolały mnie jajniki, klulo mnie w nich a dzisiaj rano przez chwilę miałam taki ból jak na okres ale już przeszło. I teraz lekko czuje lewy jajnik. Od transferu mam drazliwe piersi. No ale te objawy najczesciej mam przed okresem...więc nie wiem co o tym sadzic... jedynym nowym objawem jest to, że do wczoraj lekko czułam ból w kregoslupie, nisko, nad tylkiem tylko już nie wiem czy sobie tego nie wmawiam. Bete mam zrobić w 14 dpt ale boję się, że nic z tego... Proszę powiedzcie jakie Wy mialyscie objawy? I czy przy tych objawach się udało czy nie ? To na prawdę dla mnie ważne. Już 2 lata czekam ba ten cud Proszę, odpiszcie. Pozdrawiam.
Jak sie tak martwisz to idz jutro zrob bete i progesteron. I glowa do gory! Kropek na lewno juz sie ulokowal[emoji16]

Cześć dziewczyny. Od kilku dni czytam Wasze wpisy- gratuluję tym, którym się udało i trzymam kciuki za dalsze starania tych, którym tym razem się nie powiodło. Chciałabym prosić Was o poradę, swoje odczucia, emocje i objawy po transferze. Ja jestem 7dpt jednego 3 dniowego zarodka klasy najwyższej (tak powiedziała moja Pani doktor). Jestem pacjentką Novum w Warszawie. To mój pierwszy transfer i już wariuje od myśli "że na pewno się udalo" do takich czarnych scenariuszy, że na pewno nie wyszło. Pierwsze dni po transferze bolały mnie jajniki, klulo mnie w nich a dzisiaj rano przez chwilę miałam taki ból jak na okres ale już przeszło. I teraz lekko czuje lewy jajnik. Od transferu mam drazliwe piersi. No ale te objawy najczesciej mam przed okresem...więc nie wiem co o tym sadzic... jedynym nowym objawem jest to, że do wczoraj lekko czułam ból w kregoslupie, nisko, nad tylkiem tylko już nie wiem czy sobie tego nie wmawiam. Bete mam zrobić w 14 dpt ale boję się, że nic z tego... Proszę powiedzcie jakie Wy mialyscie objawy? I czy przy tych objawach się udało czy nie ? To na prawdę dla mnie ważne. Już 2 lata czekam ba ten cud Proszę, odpiszcie. Pozdrawiam.
No i przede wszystkim - witaj :) zostan z nami jesli masz ochote :)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Proszę wytłumaczcie mi jak to jest z tymi pęcherzykami, na USG wychodzi 8 , podczas punkcji lekarz pobiera tylko 4 - dlaczego , nie rozumie tego. Z tego połowa się nie zapładnia bo jest niedojrzałą.
Myślałam że lekarz pobiera tylko dojrzałe .

Proszę wytłumaczcie mi jak to jest z tymi pęcherzykami, na USG wychodzi 8 , podczas punkcji lekarz pobiera tylko 4 - dlaczego , nie rozumie tego. Z tego połowa się nie zapładnia bo jest niedojrzałą.
Myślałam że lekarz pobiera tylko dojrzałe .
Tez tego nie wiedzialam ale zostalam oswiecona[emoji4] niektore pecherzyki sa po prostu puste i dlatego z 8 masz 4

M@gda ja najpierw byłam pacjentka dr Staroslawskiej, ona dobierala mi leki itp. Ale potem poszła na urlop i w tym czasie ostatnie badania przed punkcja i sam transfer wykonywała mi dr Sowińska i chyba przy niej zostanę. Dr Staroslawska jest super ale dr Sowińska jest chyba bardziej wnikliwa Dziewczyny a kiedy robiliście bete? Mówię o 3 dniowych zarodkach. Jutro mamy rocznicę ślubu z mężem i kusi mnie żeby zrobić bete ale boję się że serwuje takie fajny dzień. No i chyba 8dpt to za wcześnie... skoro w klinice kazali w 14 dpt.

reklama
M@gda ja najpierw byłam pacjentka dr Staroslawskiej, ona dobierala mi leki itp. Ale potem poszła na urlop i w tym czasie ostatnie badania przed punkcja i sam transfer wykonywała mi dr Sowińska i chyba przy niej zostanę. Dr Staroslawska jest super ale dr Sowińska jest chyba bardziej wnikliwa Dziewczyny a kiedy robiliście bete? Mówię o 3 dniowych zarodkach. Jutro mamy rocznicę ślubu z mężem i kusi mnie żeby zrobić bete ale boję się że serwuje takie fajny dzień. No i chyba 8dpt to za wcześnie... skoro w klinice kazali w 14 dpt.
Ja robiłam 10 dpt 3 dniowych

Do góry