reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Mnie lekarz kazał liczyć tak:
Czas od transferu + wiek zarodków w chwili transferu + 14 = wiek ciąży
Madzia ale tak tylko przy crio liczy sie? Bo my z evulek biorac pod uwage ze @ w tym samym dniu 4 lipca i transfer w tym samym 19 lipca i 5 dniowe blastusie ale ze ja mialam punkcje a evulek nie to by jej ciaza byla 4 dni starsza?

reklama
Cześć, ja też leczę się w Novum. U jakeigo jesteś lekarza i to Twoje pierwsze podejście, mam rozumieć? Jeżeli chodzi o objawy na tym etapie to raczej nie da się jednoznacznie stwierdzić czy są to objawy ciążowe, czy są to dolegliwości po kuracji hormonalnej która przeszłyśmy. Jedne mają objawy jak na @, inne wcale. Niestety prawdę powie Ci tylko beta :-)
Popieram. Bol piersi moze byc od progestronu ktory dostajesz, bolace jajniki rowniez pojawiaja sie wsrod tych ktorym sie udalo o tych ktorym sie nie udalo. Czesto jednak bol kregoslupa mialy dziewczyny ktorym sie udalo, rozstrzygajaca jest jednak tylko beta.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć dziewczyny. Od kilku dni czytam Wasze wpisy- gratuluję tym, którym się udało i trzymam kciuki za dalsze starania tych, którym tym razem się nie powiodło. Chciałabym prosić Was o poradę, swoje odczucia, emocje i objawy po transferze. Ja jestem 7dpt jednego 3 dniowego zarodka klasy najwyższej (tak powiedziała moja Pani doktor). Jestem pacjentką Novum w Warszawie. To mój pierwszy transfer i już wariuje od myśli "że na pewno się udalo" do takich czarnych scenariuszy, że na pewno nie wyszło. Pierwsze dni po transferze bolały mnie jajniki, klulo mnie w nich a dzisiaj rano przez chwilę miałam taki ból jak na okres ale już przeszło. I teraz lekko czuje lewy jajnik. Od transferu mam drazliwe piersi. No ale te objawy najczesciej mam przed okresem...więc nie wiem co o tym sadzic... jedynym nowym objawem jest to, że do wczoraj lekko czułam ból w kregoslupie, nisko, nad tylkiem tylko już nie wiem czy sobie tego nie wmawiam. Bete mam zrobić w 14 dpt ale boję się, że nic z tego... Proszę powiedzcie jakie Wy mialyscie objawy? I czy przy tych objawach się udało czy nie ? To na prawdę dla mnie ważne. Już 2 lata czekam ba ten cud Proszę, odpiszcie. Pozdrawiam.
Jak sie tak martwisz to idz jutro zrob bete i progesteron. I glowa do gory! Kropek na lewno juz sie ulokowal[emoji16]

Cześć dziewczyny. Od kilku dni czytam Wasze wpisy- gratuluję tym, którym się udało i trzymam kciuki za dalsze starania tych, którym tym razem się nie powiodło. Chciałabym prosić Was o poradę, swoje odczucia, emocje i objawy po transferze. Ja jestem 7dpt jednego 3 dniowego zarodka klasy najwyższej (tak powiedziała moja Pani doktor). Jestem pacjentką Novum w Warszawie. To mój pierwszy transfer i już wariuje od myśli "że na pewno się udalo" do takich czarnych scenariuszy, że na pewno nie wyszło. Pierwsze dni po transferze bolały mnie jajniki, klulo mnie w nich a dzisiaj rano przez chwilę miałam taki ból jak na okres ale już przeszło. I teraz lekko czuje lewy jajnik. Od transferu mam drazliwe piersi. No ale te objawy najczesciej mam przed okresem...więc nie wiem co o tym sadzic... jedynym nowym objawem jest to, że do wczoraj lekko czułam ból w kregoslupie, nisko, nad tylkiem tylko już nie wiem czy sobie tego nie wmawiam. Bete mam zrobić w 14 dpt ale boję się, że nic z tego... Proszę powiedzcie jakie Wy mialyscie objawy? I czy przy tych objawach się udało czy nie ? To na prawdę dla mnie ważne. Już 2 lata czekam ba ten cud Proszę, odpiszcie. Pozdrawiam.
No i przede wszystkim - witaj :) zostan z nami jesli masz ochote :)

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

Proszę wytłumaczcie mi jak to jest z tymi pęcherzykami, na USG wychodzi 8 , podczas punkcji lekarz pobiera tylko 4 - dlaczego , nie rozumie tego. Z tego połowa się nie zapładnia bo jest niedojrzałą.
Myślałam że lekarz pobiera tylko dojrzałe .

Proszę wytłumaczcie mi jak to jest z tymi pęcherzykami, na USG wychodzi 8 , podczas punkcji lekarz pobiera tylko 4 - dlaczego , nie rozumie tego. Z tego połowa się nie zapładnia bo jest niedojrzałą.
Myślałam że lekarz pobiera tylko dojrzałe .
Tez tego nie wiedzialam ale zostalam oswiecona[emoji4] niektore pecherzyki sa po prostu puste i dlatego z 8 masz 4

M@gda ja najpierw byłam pacjentka dr Staroslawskiej, ona dobierala mi leki itp. Ale potem poszła na urlop i w tym czasie ostatnie badania przed punkcja i sam transfer wykonywała mi dr Sowińska i chyba przy niej zostanę. Dr Staroslawska jest super ale dr Sowińska jest chyba bardziej wnikliwa Dziewczyny a kiedy robiliście bete? Mówię o 3 dniowych zarodkach. Jutro mamy rocznicę ślubu z mężem i kusi mnie żeby zrobić bete ale boję się że serwuje takie fajny dzień. No i chyba 8dpt to za wcześnie... skoro w klinice kazali w 14 dpt.

reklama
M@gda ja najpierw byłam pacjentka dr Staroslawskiej, ona dobierala mi leki itp. Ale potem poszła na urlop i w tym czasie ostatnie badania przed punkcja i sam transfer wykonywała mi dr Sowińska i chyba przy niej zostanę. Dr Staroslawska jest super ale dr Sowińska jest chyba bardziej wnikliwa Dziewczyny a kiedy robiliście bete? Mówię o 3 dniowych zarodkach. Jutro mamy rocznicę ślubu z mężem i kusi mnie żeby zrobić bete ale boję się że serwuje takie fajny dzień. No i chyba 8dpt to za wcześnie... skoro w klinice kazali w 14 dpt.
Ja robiłam 10 dpt 3 dniowych

Do góry