reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny, a od którego dnia po transferze powinien być widoczny pęcherzyk? W sobotę miałam testowanie bety pod drugim transferze, był to 10 dpt i hcg wyszło 250!!! :-) dziś na wizycie lekarz powiedział, że usg mam zrobić dopiero za 2 tyg :-( ale ja nie wytrzymam tyle czasu bo po pierwszym transferze zaszłam w ciążę pozamaciczną, chciałabym jak najszybciej wykluczyć tą możliwość
Ja ci chyba ostatecznie nie odpisalam... skleroza...

Pecherzyk zaczyna widac od beta hcg ok 1000. Za 4 - 5dni juz powinno byc cos widac. Ja podgladalam swoj ok14 dni po transferze 5 dniowych.

Napisane na ALE-L21 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Cześć dziewczyny. Od kilku dni czytam Wasze wpisy- gratuluję tym, którym się udało i trzymam kciuki za dalsze starania tych, którym tym razem się nie powiodło. Chciałabym prosić Was o poradę, swoje odczucia, emocje i objawy po transferze. Ja jestem 7dpt jednego 3 dniowego zarodka klasy najwyższej (tak powiedziała moja Pani doktor). Jestem pacjentką Novum w Warszawie. To mój pierwszy transfer i już wariuje od myśli "że na pewno się udalo" do takich czarnych scenariuszy, że na pewno nie wyszło. Pierwsze dni po transferze bolały mnie jajniki, klulo mnie w nich a dzisiaj rano przez chwilę miałam taki ból jak na okres ale już przeszło. I teraz lekko czuje lewy jajnik. Od transferu mam drazliwe piersi. No ale te objawy najczesciej mam przed okresem...więc nie wiem co o tym sadzic... jedynym nowym objawem jest to, że do wczoraj lekko czułam ból w kregoslupie, nisko, nad tylkiem tylko już nie wiem czy sobie tego nie wmawiam. Bete mam zrobić w 14 dpt ale boję się, że nic z tego... Proszę powiedzcie jakie Wy mialyscie objawy? I czy przy tych objawach się udało czy nie ? To na prawdę dla mnie ważne. Już 2 lata czekam ba ten cud Proszę, odpiszcie. Pozdrawiam.

Dziewczyny nie bylam wpisana w kalendarz bo aplikacja na tel mi wariuje a mam remont w domu i nie mam dostepu do komputera wiec tak: Jestem po wizycie [emoji5] wiec dzisiaj oficjalnie lekarz potwierdził że będzie Oliwka i Filip [emoji7][emoji64][emoji480] dzieciaczki sa zdrowe i rosną [emoji173] Oliwka ma 271 g a Filip 265 g [emoji4]
Górne zdj Oliwia a dolne Filip [emoji7]
1501502944-aaaaaa.jpeg

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom
Śliczne :)

Cześć dziewczyny. Od kilku dni czytam Wasze wpisy- gratuluję tym, którym się udało i trzymam kciuki za dalsze starania tych, którym tym razem się nie powiodło. Chciałabym prosić Was o poradę, swoje odczucia, emocje i objawy po transferze. Ja jestem 7dpt jednego 3 dniowego zarodka klasy najwyższej (tak powiedziała moja Pani doktor). Jestem pacjentką Novum w Warszawie. To mój pierwszy transfer i już wariuje od myśli "że na pewno się udalo" do takich czarnych scenariuszy, że na pewno nie wyszło. Pierwsze dni po transferze bolały mnie jajniki, klulo mnie w nich a dzisiaj rano przez chwilę miałam taki ból jak na okres ale już przeszło. I teraz lekko czuje lewy jajnik. Od transferu mam drazliwe piersi. No ale te objawy najczesciej mam przed okresem...więc nie wiem co o tym sadzic... jedynym nowym objawem jest to, że do wczoraj lekko czułam ból w kregoslupie, nisko, nad tylkiem tylko już nie wiem czy sobie tego nie wmawiam. Bete mam zrobić w 14 dpt ale boję się, że nic z tego... Proszę powiedzcie jakie Wy mialyscie objawy? I czy przy tych objawach się udało czy nie ? To na prawdę dla mnie ważne. Już 2 lata czekam ba ten cud Proszę, odpiszcie. Pozdrawiam.
Witaj. U mnie bol w dolnej czesci kręgosłupa oznaczal dobry znak [emoji4] trzymam kciuki zeby u Ciebie tez byl to dobry objaw [emoji110] [emoji110] [emoji110]

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć, ja też leczę się w Novum. U jakeigo jesteś lekarza i to Twoje pierwsze podejście, mam rozumieć? Jeżeli chodzi o objawy na tym etapie to raczej nie da się jednoznacznie stwierdzić czy są to objawy ciążowe, czy są to dolegliwości po kuracji hormonalnej która przeszłyśmy. Jedne mają objawy jak na @, inne wcale. Niestety prawdę powie Ci tylko beta :-)

reklama
Do góry