reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Macie racje- nie ma co wariowac. Tym bardziej, że to jest wcześnie. Zrobię bete w piatek- 11 dpt. Bym poczekala do soboty ale w weekend w mojej okolicy nie można oddać krwi i musiałabym jechać 30 km w jedną stronę do większego miasta. A powiedzcie proszę czy bete i progesteron robi się na czczo? I po co ten progesteron robić? Mi pani doktor mówiła tylko o badaniu beta..

reklama
Mam pytanie kiedy miałaś transfer? Ja jutro mam 16 dpt i usg mam nadzieję że będzie widać chociaż kropeczka w macicy bo muszę wykluczyć ciaze pozamaciczna. Lekarz z kliniki kazał robić usg dopiero koło 10 sierpnia ale ja tyle w niepewności nie wytrzymam
transfer miałam 10 lipca dziś jest 21 dpt ale byłam na wizycie ciąża jest pęcherzyk i pojawił się pęcherzyk zółtkowy którego nie było widać w środę i urosło z 5mm do 1cm ginekolog powiedziała ze ciąża przebiega Ok ale nie wie skąd plamienia teraz to tylko leci mi taki brud zrobilam rano jeszcze bete znowu i progesteron i bete mam ponad 8tys a progesteron ponad 30

Też jestem straszną panikarą niestety. Mi pierwsze krwawienie około 12tc się pojawiło, krwawiłam, plamiłam na zmianę około miesiąca. Narazie profilaktycznie leżę. zobaczymy co powie lekarka w piątek na wizycie.
Ja już po wizycie niby jest wszytsko ok pęcherzyk jest i pojawił się pęcherzyk zółtkowy ale bez zarodka w środę było widąc tylko sam pęcherzyk dziś już z żółtkiem ;) powiedziała mi ginek że nie wie czemu plamiłam na poczatku brązowe ale przez około 1h miałam sama krew i przestało a cały czas tylko plamienie brązowe zrobiłam rano dla siebie jeszcze bete nie wiedząc jeszcze że plamie to wyszła mi ponad 8 tys a progesteron ponad 30. Mam L4 z pracy od dziś za 2 tyg wizyta i mam nadzieję że będzie wszytsko Ok jak samo jak u ciebie

Chyba faktyczie te plamienia nas przesladuja.. j wczoraj w ciagu dnia ok a w nocyjak wstalam brazowa plama...
Potem przez pol nocy nie moglam.zasnac i chyba mialam mdlosci. Mowi chyba bo to nowosc dla mnie[emoji6]

Niedawno sie obudzilam i leze ale mam takie dziwne uczucie w podbrzuszu ze np jak chcialam wysmarkac nos i sie napielam to normalnie czulam cos takiego jakbym tak z przodu w dole brzucha miala zakwasy. Nawt nie umiem tego opisac.
No masakra ja jak zobaczyłam plamienie to się poryczałam oczy do teraz mam napuchnięte,ale pojechałam na wizytę do ginek i nie ma poronienia tylko powiedziała że nie wie skąd plamienie włożyła mi wziernik jeszcze żeby sprawdzić to mówiła że jest OK nie ma świeżej krwi,powiedziała że pęcherzyk zółtkowy się pojawił którego nie było widać w środę na wizycie i ze urósł do 1 cm za 2 tyg mam wizyte a od dziś dostałam L4 z pracy bete zrobiłam sama dla siebie rano a przy okazji szłam robić badania które mi ginek zaleciła i beta wyszła 21dpt ponad 8tys a progesteron ponad 30 mam nadzieję że będzie wszytsko dobrze,a mdłości to miałam wczoraj w pracy straszne przez chwile i dziś rano i spokój i lekkie pobolewanie podbrzusza masakra jak tu sie nie stresować i nie denerwować.

Macie racje- nie ma co wariowac. Tym bardziej, że to jest wcześnie. Zrobię bete w piatek- 11 dpt. Bym poczekala do soboty ale w weekend w mojej okolicy nie można oddać krwi i musiałabym jechać 30 km w jedną stronę do większego miasta. A powiedzcie proszę czy bete i progesteron robi się na czczo? I po co ten progesteron robić? Mi pani doktor mówiła tylko o badaniu beta..
Ja robiłam tylk beta hcg, lekarka mi progesteronu nie kazala badac. I tak bralam go w trzech postaciach

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu [emoji813]

Proszę wytłumaczcie mi jak to jest z tymi pęcherzykami, na USG wychodzi 8 , podczas punkcji lekarz pobiera tylko 4 - dlaczego , nie rozumie tego. Z tego połowa się nie zapładnia bo jest niedojrzałą.
Myślałam że lekarz pobiera tylko dojrzałe .
Na usg lekarz nie jest w stanie określić czy w pęcherzyku jest jajko. Dopiero przy pobraniu. Jeżeli pęcherzyk jest malutki to nie pobierają takich.

Chyba nie ona jedna próbowałam akupunktury. Np @Pixie_Dixie (o ile dobrze pamiętam) też chciała próbować, tylko nie wiem czy już zaczęła czy nie.
Ja chodzę na akupunkturę!

Ja tez sie boje igiel ale akupunktura jest super. Byłam pi tym tak zrelaksiwana jak nigdy
Żeby ktoś nie był rozczarowany - To zależy na jaka akupunkturę się chodzi. Ja chodzę na akupunkturę lecznicza i nie jest to relaks. Zabieg trwa 5-10 minut, wbijanie igieł jest trochę nieprzyjemne. Idzie się podczas stymulacji, przed punkcją, po transferze. Potem w ciąży tez ale już nie wiem jak się chodzi bo jeszcze nie zaszłam.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Do góry