reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Cześć dziewczyny napiszcie jaki miałyście poziom estradiolu i progesteronu przed punkcją i w którym dniu cyklu punkcję

reklama
Dziewczyny na spokojnie. Pracodawca zgodnie z KP może skontrolować pracownika bez powodu. Pracodawca może się spytać o powód zwolnienia, ale pracownik ma prawo odmówić udzielenia odpowiedzi. Jeśli chodzi o pracowników produkcyjnych to w okresie letnim mogą zdążyć się zwiększone kontrole ponieważ - tutaj muszę zaznaczyć, że to absolutnie nie jest wycieczka w stronę autorki tylko doświadczenie - często pracownicy nie otrzymują w tym czasie urlopów (zwiększona ilość zamówień) i uciekają na l4, a tak naprawdę wyjeżdżają na wakacje. Jeśli chodzi o lekarza -czy jest tam pieczątką ginekologa, neurologa czy urologa, o niczym to nie świadczy, tak jak i nie świadczy o chorobie.
Więc jeśli koleżanka nie powiedziała pracodawcy, dlaczego musi mieć zwolnienie to mógł on wpaść na pomysł kontroli.
Ja mojemu Dyrektorowi powiedziałam, o co chodzi, dostałam l4 na miesiąc, i jest on na tyle w porządku, że raz w tygodniu dzwoni i pyta się czy wszystko w porządku :)
Widocznie masz fajnego Dyrektora u nas w firmie jest więcej kierowników niz pracowników jednym słowem banda debili i szkoda słów nawet urlop ciężko jest dostać za wszystko zabierają premie ja już nie pamiętam kiedy dostałam całą premię bo praktycznie raz w miesiącu mnie nie ma bo to wizyta bo wyniki To bardziej przypomina obóz pracy niż zakład

Co do embrionow 3dniowych to ja bym poczekają z wyciąganie wniosków do 3-4 transferu. Duża część nie rozwija się dalej. Szacuje się ze na 10zaplodnionych komórek jest 1-2blastocysty.Bywa,że jest więcej bywa teżze nie ma wogole. U nas na 3zarodki była tylko jedną blastks wszystkie 3w 3dobie 8B. Poprzednio podobnie na 4 zarodki jeden się zaimplantowal ale nie był blastocysta. Tylko i nas czynnik męski a po 3sobie wchodzi w grę genom zarodka. Czyli materiał genetyczny ojca. Dopiero po 3dobie jest weryfikacja materiału ojca wcześniej embrion rozwija się na potencjale rozwojowym oocytu

Mam pytanko do dziewczyn które brały w ciąży Encorton . Jestem w 12 tc i będę stopniowo go odstawiać . W 13-14 tc mam brać 5 mg i 15 tc 2,5 mg . Lekarz nie napisał mi czy mam dzielić tabletkę czy może iść po receptę na takie dawki . Czy któraś się może orientuje w temacie ?

Wysłane z iPhone za pomocą Forum BabyBoom

Mam pytanko do dziewczyn które brały w ciąży Encorton . Jestem w 12 tc i będę stopniowo go odstawiać . W 13-14 tc mam brać 5 mg i 15 tc 2,5 mg . Lekarz nie napisał mi czy mam dzielić tabletkę czy może iść po receptę na takie dawki . Czy któraś się może orientuje w temacie ?

Ja dzieliłam tabletkę

10.01.2018 czekamy na Ciebie Zosiu [emoji813]

Mnie kazał ostawić, odstawiłam :D:D:D

reklama

Możesz dzielić tabletkę na pół :) ja tak robiłam i nawet dr kazal dzielić

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry