reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Ja też mam terapię i wiesz kiedy się lepiej poczułam? Gdy fakt, że może się nie udać zaakceptowałam. Ja mam 38 lat i coraz mniej kom jajowych.
Leżę właśnie na sofie a mój brzuch jest jak balon, blastus się zakopuje. Wiem jedno , że jeśli za tydz lub 2 poronie to po raz kolejny się nie zalamie. W razie niepowodzenia podchodzimy jeszcze raz do IVF i kończymy. Nie chodzi kompletnie o pieniądze a o to by w pogoni za dzieckiem nie stracić tego co mamy... siebie. Jeśli nie masz presji finansowej to tym bardziej postaraj się rozluźnić i podejść pozytywnie.
Pamiętaj, że jednym z największych wrogów IVF jest stres.

38 lat, AMH <0.5 , I IVF pazdziernik, brak zarodkow. II IVF 2 zar podane , transfer 25.01-wczesne poronienie, 2 blastki czekaja
Zatem witam w klubie. Ja również mam 38 lat.. 1 poronienie... po 3 iui i teraz po pierwszym transferze.Jak się nie uda tym razem to chyba tez powinnam isc na terapię... sama już nie wiem.

moj kropeczek moj [emoji173][emoji173][emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]przepraszam ale chwilowo tracę rozum
[emoji23] uwierz , że każda widząc dwie kreski dziękuje Bogu i wariuje ze szczescia [emoji38]
Buziaki i pamiętaj by dbać o siebie [emoji14]

38 lat, AMH <0.5 , I IVF pazdziernik, brak zarodkow. II IVF 2 zar podane , transfer 25.01-wczesne poronienie, 2 blastki czekaja

Cześć dziewczyny ! Przychodzę do was z forum o inseminacji.. pozwólcie ze w skrócie opiszę swoją historię. . Czerwiec - laparoskopia ( endometrioza ), następnie pół roku Zoladex, luty-marzec - inseminacje ( nie udane ) .. rozważam invitro jednak będziemy mogli pozwolić sobie tylko na jedną procedurę dlatego też zastanawiam się nad invitro z komorka dawczyni. Czy któraś z was ma jakieś doświadczenia bądź przemyślenia na ten temat :/ proszę wziąść pod uwagę moja endometrioze. Wiem ze wy tutaj najlepiej doradzicie.
Witam[emoji4] ja w maju startuje z procedura ivf biorstwa komorek. U mnie jest bardzo niskie amh i w poprzedniej procedurze ivf z PGD uzyskalismy tylko jeden zarodek ktory nie dotrwal do blascocysty i ivf zakonczylo [emoji20] bez transferu. Koszt wyniósł ponad 20tys (procedura plus badania plus leki) teraz ide z nowa procedura DK ktora tez bedzie kosztowac 17tys dodatkowo leki i badania. Ja zdecydowalam o biorstwie bo komorki sa slabej jakosci i boje sie urodzenia chorego dziecka tak mi nakladla do glowy doktor z poprzedniej kliniki o ryzyku ze boje sie ryzykowac z wlasnymi komorkami zwladzcza ze stymulacja przyniosla tylko jeden zarodek ktory nie dotrwal. Porozmawiaj z dobrym lekarzem bo byc może u ciebie stymulacja przyniesie wieksze rezultaty i bedziesz miec wiecej zrodkow a to równa sie wiecej prób choc ja ci życzę z calego serca powodzenia za pierwszym razem[emoji4]

reklama
Do góry