reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Moondust-napewno w przypadku schorzenia genetycznego dotykajacego konkretna plec mozna zapytac albo lekko zasugerowac lekarzowi jezeli on sam na to nie wpadnie, w polsce napewno trzeba placic za wszyystko samemu , a w innych krajach mysle ze to jakos jest refundowane ale nie mam pojecia jak i czy kazdy embriolog potrafi :) wiec mysle ze powinnas zapytac co on o tym sadzi :)

http://badanie-nasienia.pl/pl/ciekawostki/wybor-plci-dziecka/

reklama
ewelina jeszcze raz gratulacje:) masz bete jak na blizniaki:))
wiolka5 fajnie zobaczyc kropki tylko jakos nie przezywalam tego tylko sie patrzylam z powaga i w sumie nawet nie wiem co do mnie lekarz mowil. Bede sie cieszyła jak sie zdrowe wykluja:)
MoonDust to ile Twoi znajomi kasy na to wydali? hehe w PL to robili?
amalfi ogladalam ddtvn od rana i chcialam obejrzec ten reportarz ale tak zglodnialam, ze musialam isc zjesc i to przegapilam:))
u mnie w klinicie chyba nie robia badan genetycznych zarodka ani nie sprawdzaja plci dziecka. Az jestem ciekawa.. jak nie zapomne to za miesiac sie spytam:) i np jesli by to bylo tansze to z checia bym dorzucilam do tej mojej procedury inv badania genetyczne i kazala wsadzic parke:)
mi sie snilo na samym poczatku po pozytywnym tescie, ze beda dwie dziewczynki i sie tego trzymam:)) jedna czarna druga blond z rudym:) hehe ale przed tym znowu mowilam, ze jest chlopiec,a dziewczynka sie za niego schowala i ze sa dwa babelki:) zobaczymy za jakis czas co tam za male pasozyty we mnie siedza:)

a tak powaznie to sie troche stresuje bo od wczoraj powoli odstawialm estrofem i mowil, ze moge plamic;/ i jak bralam 3 tablety tak od wczoraj biore dwie i chyba jeszcze jutro wezme dwie, a pozniej jeszcze moze 2-3dni po jednej...
i mowil, ze jak mnie muli caly czas to zebym dupka odstawila.. ale wydaje mi sie, ze 6 lutek i moj maly progesteron to chyba za malo i chyba sobie jeszcze pocierpie bo boje sie ryzykowac..chyba ze na 2szt dziennie zmniejesze.. ale jak ewelina ma progesteron 150 w 15dpt a ja mialam w tym terminie 20 to troche malo.. nie robilam badan i nie wiem jaki mam teraz

joweg zapytam przy okazji swojego lekarza jak zostanie nam czas na wizycie no i nie zapomnę... :)

palu robili wszystko w Polsce i chyba więcej niż raz, poprzednie ciąże się nie utrzymywały. Ale ponieważ nie jestem z nimi zbyt blisko więc mam tylko szczątkowe informacje.
Wiem na pewno, że w Invictcie szeroko stosuje się badania genetyczne, szczególnie przy programie IV do skutku oraz u par w zaawansowanym wieku. Piszą tam, że dzięki temu zmniejszają do minimum ryzyko podania nieprawidłowego zarodka i przez to ryzyko poronienia. Nie wiem jak w pozostałych klinikach. Mam wrażenie, że w innych klinikach mało się o tym mówi i nie za często praktykuje...

czesc dziewczynki ja od wczoraj z moimi 2 babelkami, plasterki oczywiscie naklejone he he he :)))) oj dziewczynki tak bym chciala zeby sie udalo bo nie mam juz wiecej mrozakow... a mam pytanie autem normalnie moge jezdzic???

ewelina
gratuluje !!!
jakie leki bralas po criotransferze ????

MiMI powdzenia!!!!!!!!!!!!!!!!!:-)
u mnie w pon. pukncja hurra koniec klucia jeszcze tylko ovitrelle jutro wieczorem:)

mamy 6tke...trojke dostane:)zobaczymy jak to wyjdzie w praniu:)

reklama
Do góry