reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
dziewczyny pomocy!!!! 5-ty tydzien ciazy a ja dzis przy podcieraniu zauwazylam smuge jasnej krwi.:( wczesniej mialam plamienia co ktorys dzien takie brazowe ,brudne ale nie krew!!!!co ja mam zrobic?mieszkam w Uk i tu do 12 tyg nie ratuja ciazy i nic nie daja na podtrzymanie.czy ktoras z Was tak miala????:-( :(biore duphaston i luteine

Dziewczyny możecie się ze mnie śmiać i mówić, że głupia jestem ale muszę się o to zapytać bo boję się iść do WC zrobił ta druga sprawę jak to było u was. Błagam nie śmiać się ze mnie heheh
U mnie idzie bez problemu [emoji16] Aleś mnie rozweseliła, smutno mi bo mąż w trasie a trochę śmiechu sie przyda [emoji4]

Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom

Dziewczyny możecie się ze mnie śmiać i mówić, że głupia jestem ale muszę się o to zapytać bo boję się iść do WC zrobił ta druga sprawę jak to było u was. Błagam nie śmiać się ze mnie heheh
Heh, Roksi, ale to calkiem zabawne, bo nie chcesz sie chyba wstrzymywac z ta sprawa do bety ;)
Bierzesz magnez? bo magnez pomaga, latwiej sie wyprozniasz. Oh, w pierwszej ciazy balam sie zalatwiac, kichac, kaszlec, no teraz jest juz lepiej :) Spokojnie, mozesz isc sie zalatwic :)

dziewczyny pomocy!!!! 5-ty tydzien ciazy a ja dzis przy podcieraniu zauwazylam smuge jasnej krwi.:( wczesniej mialam plamienia co ktorys dzien takie brazowe ,brudne ale nie krew!!!!co ja mam zrobic?mieszkam w Uk i tu do 12 tyg nie ratuja ciazy i nic nie daja na podtrzymanie.czy ktoras z Was tak miala????:-( :(biore duphaston i luteine
W Polsce zwiekszyliby progesteron, niektorzy lekarze kazaliby lezec i wstawac tylko doslownie na siusiu, az do ustapienia krwawienia. W zasadzie to glownie pozostaje czekac... A bierzesz acard lub fraxi? Cos na rozrzedzenie krwi?
Krwawienie to duzy stres, ale pamietaj, ze z tego da sie wyjsc ze zdrowa ciaza... Musisz byc dobrej mysli i w miare mozliwosci jak najwiecej odpoczywac.

Ja też jestem w UK więc wiem jak to jest. Dużo było tej krwi?
Idź może na usg prywatnie do jakiejś kliniki albo zwiększ trochę luteine. Zależy ile bierzesz x

Ja tak mialam...i ewidentnie mialam za malo progesteronu...

W Polsce zwiekszyliby progesteron, niektorzy lekarze kazaliby lezec i wstawac tylko doslownie na siusiu, az do ustapienia krwawienia. W zasadzie to glownie pozostaje czekac... A bierzesz acard lub fraxi? Cos na rozrzedzenie krwi?
Krwawienie to duzy stres, ale pamietaj, ze z tego da sie wyjsc ze zdrowa ciaza... Musisz byc dobrej mysli i w miare mozliwosci jak najwiecej odpoczywac.
na rozrzedzenie mam neoparin w zastrzykach na 2 miesiace a potem mam brac acard.

reklama
To dobrze, ze acardu nie ma teraz, bo dodatkowo by utrudnial, a neoparin sie nie odstawia w takich sytuacjach. Jeszcze mi sie przypomnialo, ze z tym lezeniem to jest o tyle wazne, ze wtedy jakos inaczej macica reaguje, nie napina sie a to potrafi miec wplyw na krwawienie. Najlepiej to byloby zrobic usg, jesli masz mozliwosc... Czesto tez lekarze tak naprawde nie wiedza skad pochodzi krwawienie, czasem jest to krwiaczek, ktory widac, a czesto... trzeba czekac...

Do góry