reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Trzymamy kciuki za piękne widoki i odgłosy w czasie USG oraz za same dobre wiadomości!
Życzymy cierpliwości wszystkim oczekujących na wyniki i wizyty.

[emoji110][emoji110][emoji110][emoji110]nie puszczamy za wgryzanie sie kropkow w nowe 9 miesięczne domki mamuś :* [emoji173]

Już marzec - kobietki, to będzie nasz rok. Niech przyniesie kolejne ciąże! Ruszamy do boju po nasze szczęścia.
Czekamy na pozostałe dziewczyny i spełnienie największego marzenia każdej z nas bycia mamą :):*

Marzec
Shake it up baby, twist and shout :)
Będzie sie działo

25.03 - aniasiwa - USG serduszkowe [emoji173][emoji173][emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]

27.03 - Rustynka - wizyta u gin prowadzącego ciążę
27.03 - zanetaanna - kontrola przed crio
27.03 - Oska305 - betowanie 2
27.03 - ludek - wizyta przed in vitro
27.03 - Roksii89 - transfer
28.03 - M@gda - transfer
28.03 - Joko86 - kontrola w czasie stymulacji
28.03 - tusiaczzek1988 - criotransfer
29.03 - Emilianka6966 - kontrola przed crio
30.03 - dusia88 - betowanie
30.03 - aguś35 - betowanie
30.03 - Julita1234 - betowanie

03.04 - Emilianka6966 - transfer
03.04 - jaskolcia - wizyta u gina prowadzącego ciążę
04.04 - ambicja1987 - USG "połówkowe"
04.04 - karolina1984 - betowanie 1
05.04 - jaskolcia - badanie echa serca płodu
05.04 - adunnnia90 - wizyta kontrolna przed crio
12.04 - yplocka - USG genetyczne
18.04 - Kikuli - USG genetyczne
18.06 - kreatola - termin porodu
10.07 - Maddie@ - termin porodu
12.07 - Klarsa - termin porodu
17.07 - Rustynka - termin porodu

Skontrolujcie kalendarz, gdzie którą dopisać :)

;)8-)
[emoji173][emoji173][emoji173][emoji173][emoji173]

Napisane na HUAWEI RIO-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Dzień dobry, kochane.
Szukam następczyni, która przejmie ode mnie kalendarz. Zadanie nie jest trudne, a wiele z bywalczyń orientuje się w terminach lepiej niż ja z kalendarzem.
Mam nadzieję, że któraś będzie chętna.
Ja będę aktualizować i wstawiać kalendarz jeszcze do końca miesiąca, a potem znikam.
Miłego dnia. Pozdrawiam!

Napisane na HUAWEI RIO-L01 w aplikacji Forum BabyBoom

Beta 266,5 - 14dpt; 12dpt była 138,5... za mało co ? Wiem ze przyrost jest ale słabo to widze ... na dodatek progesteron spadł na 6.17... ;(

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Beta dobra ale martwi mnie ten prog że utrzymuje się na niskim poziomie. Spróbowała bym zastrzykow prolutex to najlepszy prog na rynku w tej chwili sama to biorę.
Pozdrawiam i życzę powiedzenia

Dziś była punkcja, dwie komórki pobrane, nie za wiele :( i najgorszy tydzień oczekiwania na wyniki i tak każdy etap, stres i nerwy.
Głowa do góry.
Ja przy 3 stymulacji miałam 1 komórkę 1 zarodek .Wystarczy 1 dojrzała by był śliczny różowy bobas. Wiem jak jest ciężko jak szansę minimalizuja się na starcie..... Ale nie pozostaję nic jak czekać.
Cierpliwości po 24 h powinnaś wiedzieć czy są dojrzałe i czy się zaplodnily

Ja już po połówkowym - Mała tak się ułożyła, że znowu nie można było ocenić przegrody w serduszku (półtora tygodnia temu mój położnik też nie był w stanie). Zostałam skierowana do kardiologa na echo serca płodu - wizyta 5.04. Poza tym wszystko ok. Nasza Dziewczynka waży już 470 g:)
Kreatola, proszę o wpisanie na 3.04 na wizytę u gin, a 5.04 do kardiologa, dzięki.
Trzymajcie kciuki, żeby tym razem pokazała serduszko i żeby wszystko było z nim ok.
Trzymam:*

Dziewczyny mam pytanie. Czy któraś z was nie reagowała na estrofem?
Mi się wydaje, że znowu mam owulacje a nie powinnam jej mieć . Śluz taki owulacyjny i kluje mnie w jajnikach a jestem na estrofemie 3x1. Mam dopiero 6 dzien cyklu i normalnie cykle 28 dniowe ale w tym miesiącu mój okres trwał 3 dni zamiast 5. Wizytę mam we wtorek w 10 dniu cyklu. Mam nadzieję że nie będzie znowu za późno do crio. Normalnie szaleje mi ten organizm albo głowa :/
Znam przypadki co nimi dużych dawek estrofenu owulacjia się nie zachamowala wtedy podają estrofen + 5 orangutanow

Dziewczyny czy któraś z Was miała takie bóle w dole brzucha przy oddawaniu moczu? Wczoraj w nocy tak mnie bolał brzuch a raczej skurcze miałam gdy się ruszyłam i siusialam. A dziś jest już ok

dzis zaczal sie 5 tydzien ciazy i znowu mam plamienia brazowe. Boze boje sie strasznie.biore duphaston i luteine.nie wiem co sie dzieje.jakis czas nie bylo tych plamien.juz sie cieszylam ze wszystko w porzadku a tu znowu...:hmm:

reklama
No nie do końca. Jeśli podchodzi się do transferu na naturalnym cyklu to można by uznać twoja teorie za prawdziwą. Wszystko komplikuje się przy crio na sztucznym i choćby odrobinę odbiegajacych wynikach np przeciwciał. I gwarantuje Ci, że "zwykły lekarz" nie będzie wiedział jak ustawić dawkowanie leków. Wszystko wtedy jest na zasadzie eksperymentów.

[emoji127] 28.10.2017
Moim skromnym zdaniem jeżeli ktoś ma nie tylko problemy ginekologiczne A w badaniach wyszedł mu problem immunologiczny lub endokrynoligiczny to potrzebuje ginekolog+ lekarza który zajmuje się jego dodatkowym problemom .
Tak jak ciążę blizniacza może prowadzić każdy lekarz ale są specjaliści od 2 szt.
Więc zależy jaki kto ma problem.....
1 lekarz nie może być od wszystkiego.
Ja uważam że ginekolog nie musi być z kliniki musi to być dobry ginekolog + ewentualnie lekarze innej specjalizacji jeśli ktoś ma jeszcze inne problemy.
Gorzej jak dostał heparyne encorton acard na oko bez badań....

Do góry