reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Wizyte mam dopiero 24 marca, a zostalo mi tylko jedno opakowanie i jakbym zmniejszyla do 2*2 dziennie to by mi wystarczyly a tak to bym musiala jechac po sama recepte co mi sie nie usmiecha :( ale z drugiej strony nie chcialabym dzieciatku zaszkodzic i juz sama nie wiem czu brac 2*2 czy 3*2 tak jak do tej pory :( jak bierzecie po udanym in vitro??? Doradzcie cos kochane prosze
Na wlasna reke nie zmieniaj dawek chyba ze lekarz zaleci zmiejszenie. Zadzwon do lekarza ze potrzebujesz recepte u mnie w klinice mozna sama recepte odebrac bez wizyty. A jesli musisz dojechac to mysle ze klinika tez nie bedzie robic problemu zeby wyslac za oplata przesylki u nas tak np zwolnienia wysylaja

Masz racje.trzeba walczyc,ale zmienne nastroje nie pomagaja.ja tez mam chwile radosne i prawie jestem pewna ze sie udalo a za chwile znowu dół.niewiadomo skad to sie bierze.wrecz ze skrajnosci w skrajnosc
Hormony, tym się nie przejmuj. Najgorzej to się zadreczac. Ja swego czasu skorzystałam z pomocy psychologa bo miałam zaczatki depresji klinicznej. Kilka poronień a w koło wszystkie w ciąży. Mi te spotkania bardzo pomogły. Skupiłam się na sobie i dziś wiem ze to było najlepsze co mogłam zrobić. Aha żeby nie było. .. do psychologa zapisał mnie mąż i poszedł ze mną na pierwsze spotkanie bo ja uważałam ze nie ma takiej potrzeby. Była bo nie miałam ani siły ani ochoty nawet wstać z łóżka.

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Hormony, tym się nie przejmuj. Najgorzej to się zadreczac. Ja swego czasu skorzystałam z pomocy psychologa bo miałam zaczatki depresji klinicznej. Kilka poronień a w koło wszystkie w ciąży. Mi te spotkania bardzo pomogły. Skupiłam się na sobie i dziś wiem ze to było najlepsze co mogłam zrobić. Aha żeby nie było. .. do psychologa zapisał mnie mąż i poszedł ze mną na pierwsze spotkanie bo ja uważałam ze nie ma takiej potrzeby. Była bo nie miałam ani siły ani ochoty nawet wstać z łóżka.

Dobrze wiedziec, ze taka pomoc jest dostepna. Ja z racji zawodu cos o tym wiem i uwazam, ze jest o takim rodzaju pomocy zbyt malo informacji

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Jakie miałaś leki i dawki ?
DO pierwszej weryfikacji brałam: acessan2×1, kwas foliowy 1×1,estrofem3×1,luteina dopochwowa3×2 ,relanium3×1 plus nospe (relanium i nospe zwiększono mi, ze względu na skurcze macicy i poprzedniej ciąży pozamacicznej)a po pierwszej weryfikacji dodano mi luteine podjęzyk 3×1.

Dziewczyny jesztem dziś szczęściwa - wczoraj miałam podane 2 piękne blastki a dziś zadzwonili że pozostałe 2 zamrozili - także na 6 - 4 piękne !!! tak się cieszę :-D:-D:-Djest duży postęp od pierwszego podejścia bo w poprzedniej klinice przetrwał tylko jednen do 3 doby . W Invikcie chyba wogóle takich nie podają...swoją drogą niewiem dlaczego ...tak się teraz zastanawiam bo w czwartek mam pierwszą weryfikacje czy myslicie że może już coś wyjść ?? bo jakoś wydaje mi się to mało prawdopodobne no ale po coś to jest - Ilonka Ty jakie miałaś cyferki na pierwszych weryfikacjach ?????
Na pierwszej weryfikacji najważniejszy jest progesteron. Beta na pewno nie wyjdzie, tzn na pewno- nie wiem który to będzie dpt u ciebie. Ja pierwsza weryfikację w invicta miałam w 3 dpt i przy ciąży bliźniaczej beta 0.2 wiec żadna [emoji6]

A ja mam histero 21.03 ;)

Będę robiła w Polmedis, tam też miałam trzy podejścia do IUI. A Ty gdzie?

U dr Polaka jesteś? Fajny to lekarz?
My robimy w Krakowie w klinice Parens bo moj gin z ta klinika współpracuje. :)
Kiedy masz termin kolejnej @? Moze razem rozpoczniemy stymulację :) ja mam na 6.04 termin @ :)

--------------------------------------------
35l, 0 dzieci, 1 aniołek, starania od 2014 roku

reklama

Widze ze przeszlas sporo.silna z Ciebie babka naprawde.podziwiam i trzymam za Ciebie kciuki

Do góry