reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Witam,
jestem studentką logopedii i piszę pracę magisterska na temat rozwoju mowy dzieci poczętych DZIĘKI metodzie in vitro. Czy jest taka możliwość i Panie mogłyby mi pomóc wypełniając ankietę?
Celem mojej pracy jest ukazanie, że dzieci te są wspaniałe a ich mowa w żaden sposób nie odbiega od dzieci poczętych "naturalnie".
Dlaczego wybrałam ten temat?
Piszę o in vitro, bo niedługo sama zostanę mamą wyczekanego dziecka. Nasze starania zainspirowały mnie do napisania takiej pracy. Niestety spotkałam się z wieloma przykrymi sytuacjami pomiędzy mną a innymi ludźmi, kiedy rozmawialiśmy o problemach niepłodności. Chcę chociaż w jakiś sposób udowodnić, że in vitro jest metodą leczenia i nie ma żadnego negatywnego wpływu na rozwój dzieci. Szczególnie, że ludzie często powołują się na badania wyssane z palca, wyczytane w internecie.
W pracy skupiam się tylko na aspekcie rozwoju mowy :)
Jeżeli ktoś mógłby mi pomóc będę bardzo wdzięczna !
link do ankiety:

Link do: Rozwój mowy dzieci

Pozdrawiam
Kasia

reklama
Witam dziewczyny :-)

Mam pytanko. Jestem w trakcie stymulacji 7ds. Caly czas uwazalam na siebie a dzisiaj sie zapomnialam i podnioslam cos ciezszego. Troche mnie cmi. Nie jajniki tylko w podbrzuszu. Czy powinnam sie bac ze pecherzyki mogly popekac?

A ja wlasnie dzis odebralam wyniki przeciwcial ktore jednak po ostatnim dolku zdecydowalam sie zrobic
Bialko c i bialko s w normie :)
Antykoagulant toczniowy ujemny :)
Przeciwciala antykardiolipinowe ujemne :)
Przeciwciala b2-glikoproteinie ujemne :)

Ana 1 w tescie przesiewowym dodatnie :(
Jutro dozlecenie Ana2 i typy swiecenia
I wychodzi ze moja intuicja mnie nie mylila i oprocz hashi jednak cos jeszcze jest nie tak w mojej immunologi. A moj lekarz powinien dostac odemnie kopa w dupe ze nie chcial mi dac encortonu przy drugim podejsciu :p
Teraz przynajmniej wiem ze oprocz kiepskich wynikow nasienia tez moj uklad immunologiczny szfankuje plus homozygota MTHFR
Kolejne podejscie na encortonie i clexanie i mam nadzieje ze tym razem udane :)
Super teraz wiesz na czym stoisz, teraz się już musi udać tyle już czekasz. trzymam kciuki :-)

reklama
Luteina na refundację jest, jak w ciąży się jest. Przynajmniej u mnie tak było. Do wizyty serduszkowej placilam 100%.A później już z refundacja mialam

Napisane na SM-A300FU w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry