reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
A wiecie co... mam miec podaną 5 dniową blastke. A na zaleceniach od dr pisze ze dopiero po 12-14 dniach robic bete... tak dlugo??
I drugie pytanie. jak wyglada płatność za zamrozone zarodki? placi sie to cyklicznie np co roku? i tak do konca zycia?
U nas na przyklad 1 rok mrozenia zarodkow jest w cenie in vitro potem co roku trzeba placic
Ja tez mialam 5 dniowa blastke i bete mam zrobic wedlug zalecen 11dpt ale chyba nie wytrzymam i zrobie 9dpt

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

A wiecie co... mam miec podaną 5 dniową blastke. A na zaleceniach od dr pisze ze dopiero po 12-14 dniach robic bete... tak dlugo??
I drugie pytanie. jak wyglada płatność za zamrozone zarodki? placi sie to cyklicznie np co roku? i tak do konca zycia?
Beta wyjdzie już 6/7 dpt. Sikacze wychodzą koło 9.
Ja płacę raz w roku za moje dwa zarodki.

Dziewczyny jesztem dziś szczęściwa - wczoraj miałam podane 2 piękne blastki a dziś zadzwonili że pozostałe 2 zamrozili - także na 6 - 4 piękne !!! tak się cieszę :-D:-D:-Djest duży postęp od pierwszego podejścia bo w poprzedniej klinice przetrwał tylko jednen do 3 doby . W Invikcie chyba wogóle takich nie podają...swoją drogą niewiem dlaczego ...tak się teraz zastanawiam bo w czwartek mam pierwszą weryfikacje czy myslicie że może już coś wyjść ?? bo jakoś wydaje mi się to mało prawdopodobne no ale po coś to jest - Ilonka Ty jakie miałaś cyferki na pierwszych weryfikacjach ?????
Na 1 weryfikacji :miałam betę: 0.6 estradiol:5706,progesteron:24.95 na pierwszej raczej nigdy nic nie wychodzi,ale ja miałam jednego blastusia, chodzi o wzrost hormonów na 2 wer.już powinno być widać na becie.:biggrin2:

reklama
U nas na przyklad 1 rok mrozenia zarodkow jest w cenie in vitro potem co roku trzeba placic
Ja tez mialam 5 dniowa blastke i bete mam zrobic wedlug zalecen 11dpt ale chyba nie wytrzymam i zrobie 9dpt

Napisane na LG-D855 w aplikacji Forum BabyBoom

U nas wyglada to tak, ze jak ja mialam punkcje w listopadzie to w cenie mrozenie bylo do konca roku kalendarzowego, czyli niecale poltora miesiaca, a w styczniu upomnieli sie o roczna oplate, czyli zupelnie bez sensu bo zaplacilismy 600 zl za rok a przechowywanie bylo do 8 lutego

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry