reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dobrze wiedziec, ze taka pomoc jest dostepna. Ja z racji zawodu cos o tym wiem i uwazam, ze jest o takim rodzaju pomocy zbyt malo informacji

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Dokładnie, to zresztą wciąż temat tabu, ludzie się wstydzą i boją . A ja uważałam ze sama sobie poradzę. Nie zrobiłabym tego. Tk był trudny czas ale na szczęście już za mną

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Widze ze przeszlas sporo.silna z Ciebie babka naprawde.podziwiam i trzymam za Ciebie kciuki
Miałam dużo wsparcia wśród najbliższych ale byly takie dni ze ja płakałam a mój mąż siedział na łóżku z twarzą w dłoniach i tez płakał z bezsilności. Najgorsze było to ze wtedy żaden lekarz nie był w stanie znaleźć przyczyn poronień. Niby zdrowa babka a nie może donosic ciąży, no szok.

Miałam dużo wsparcia wśród najbliższych ale byly takie dni ze ja płakałam a mój mąż siedział na łóżku z twarzą w dłoniach i tez płakał z bezsilności. Najgorsze było to ze wtedy żaden lekarz nie był w stanie znaleźć przyczyn poronień. Niby zdrowa babka a nie może donosic ciąży, no szok.

I co w koncu wyszlo?wiecie juz co moglo byc powodem tych poronien?

A ja wlasnie dzis odebralam wyniki przeciwcial ktore jednak po ostatnim dolku zdecydowalam sie zrobic
Bialko c i bialko s w normie :)
Antykoagulant toczniowy ujemny :)
Przeciwciala antykardiolipinowe ujemne :)
Przeciwciala b2-glikoproteinie ujemne :)

Ana 1 w tescie przesiewowym dodatnie :(
Jutro dozlecenie Ana2 i typy swiecenia
I wychodzi ze moja intuicja mnie nie mylila i oprocz hashi jednak cos jeszcze jest nie tak w mojej immunologi. A moj lekarz powinien dostac odemnie kopa w dupe ze nie chcial mi dac encortonu przy drugim podejsciu :p
Teraz przynajmniej wiem ze oprocz kiepskich wynikow nasienia tez moj uklad immunologiczny szfankuje plus homozygota MTHFR
Kolejne podejscie na encortonie i clexanie i mam nadzieje ze tym razem udane :)

A ja wlasnie dzis odebralam wyniki przeciwcial ktore jednak po ostatnim dolku zdecydowalam sie zrobic

I wychodzi ze moja intuicja mnie nie mylila i oprocz hashi jednak cos jeszcze jest nie tak w mojej immunologi. A moj lekarz powinien dostac odemnie kopa w dupe ze nie chcial mi dac encortonu przy drugim podejsciu :p
Teraz przynajmniej wiem ze oprocz kiepskich wynikow nasienia tez moj uklad immunologiczny szfankuje plus homozygota MTHFR
W koncu musi sie udac:tak:

Czesc :) ja na samym poczatku tez nie wiedziałam o czym dziewczyny tu piszą :) z czasem wszystkiego sie dowiedzialam.
Sama procedura zalezy od twojego lekarza i Twoich wynikow. moze byc długa lub krotka. ja mialam ok miesiaca stymulacje, wczoraj punkcje-czyli pobieranie komorek, a w sobote transfer zarodka do macicy :)
:) Hejka , ojjjj tak- ciężko to wszystko zrozumieć:( , myślę , że po pierwszej wizycie wszystko nam wytłumaczą i oczywiście mam nadzieję , że się uda ... A Ty pierwszy raz podchodzisz ? Trzymam mocno kciuki za sobotę i za was :)

I co w koncu wyszlo?wiecie juz co moglo byc powodem tych poronien?
W klinice cześć badań robiłam na zlecenie lekarza a cześć z własnego wyboru: mam stwierdzona mutacje w genie mthfr i w związku z tym dostałam kwas foliowy 15 mg I clexane 60, wyszły mu dodatnie ana 3 a dokładnie DSDNA i cytokiny tez zaburzone wiec przepisał dexamethason 0.5. Byłam u mądrego hematologa, reumatologa i immunologa. Duży postęp w dość szybkim czasie. W ciągu 3 lat poronilam 4 razy, w klinice od września - dwie stymulacje, badania preimplantacyjne zarodków no i portfel lżejszy o ponad 40 tys ale było warto [emoji38]

I wychodzi ze moja intuicja mnie nie mylila i oprocz hashi jednak cos jeszcze jest nie tak w mojej immunologi. A moj lekarz powinien dostac odemnie kopa w dupe ze nie chcial mi dac encortonu przy drugim podejsciu [emoji14]
Zastanów się na zrobieniem od razu ana2 i ana3. Mi tak hematolog zalecał i w sumie dopiero ana 3 coś pokazało. A długo czeka się na wyniki. ...

reklama
Do góry