reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Pierwsze usg, 5 tydzień, beta super, a pęcherzyk prawie 13 mm, te brązowe plamienia to moze być to, i lekarz miał średnia minę, wiec juz sie oswajam....

I IVF Invimed Wro,11.16-punkcja,Hiperka,21.01.17 crio
Pixie, tak mi przykro..... :( mam nadzieje, ze jednak za tydzien bedzie kropek.....

reklama
Dzięki dziewczyny ale nie czuje tego....
a akapit wcześniej mamag pisze ze do 10mm raczej powinien juz być [emoji58] szkoda mi tylko tego czasu, a wiecie moze dlaczego tak sie dzieje i czy będę musiała być łyżeczkowana?

Ale ktory to dokladnie tydzien i dzien? Powinien byc do 10mm a Twoj jest tylko 2-3mm wiekszy. U mnie serce bylo w 6t2d. Mialam miec usg 3 dni wczesniej i po pozytywnej becie klinika zadzwonila i powiedzila, ze przesuwamy wizyte, bo przed 6tyg nie ma sensu sie wogole pojawiac.
Mysl pozytywnie, zadne lyzeczkowanie - przeciez tam moze byc Twoja kropeczka.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ale ktory to dokladnie tydzien i dzien? Powinien byc do 10mm a Twoj jest tylko 2-3mm wiekszy. U mnie serce bylo w 6t2d. Mialam miec usg 3 dni wczesniej i po pozytywnej becie klinika zadzwonila i powiedzila, ze przesuwamy wizyte, bo przed 6tyg nie ma sensu sie wogole pojawiac.
Mysl pozytywnie, zadne lyzeczkowanie - przeciez tam moze byc Twoja kropeczka.

Lekarz powiedział 5 tydz, ale jak nie było zarodka to chyba na podstawie pęcherzyka to stwierdził...

Dzięki dziewczyny ale nie czuje tego....
a akapit wcześniej mamag pisze ze do 10mm raczej powinien juz być [emoji58] szkoda mi tylko tego czasu, a wiecie moze dlaczego tak sie dzieje i czy będę musiała być łyżeczkowana?

Nie ustalono przyczyn powstawania pustego jaja. Po prostu zarodek przestaje się rozwijać. Miałaś badania preimplantacyjne? Może jakas duża wada genetyczna zarodka..... a o lyzeczkowaniu można mówić dopiero przy poronieniu niezupelnym. Ka dzięki Bogu mimo 4 poronień nigdy nie byłam czyszczona i to duża zasługa mojego miejscowego lekarza, który zawsze dawał czas mojemu organizmowi. Znam dziewczyny, które po pierwszym spadku bety były wysyłane na zabieg a potem mnóstwo zrostow w macicy co bardzo utrudnia kolejne zagniezdzenia

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Nie ustalono przyczyn powstawania pustego jaja. Po prostu zarodek przestaje się rozwijać. Miałaś badania preimplantacyjne? Może jakas duża wada genetyczna zarodka..... a o lyzeczkowaniu można mówić dopiero przy poronieniu niezupelnym. Ka dzięki Bogu mimo 4 poronień nigdy nie byłam czyszczona i to duża zasługa mojego miejscowego lekarza, który zawsze dawał czas mojemu organizmowi. Znam dziewczyny, które po pierwszym spadku bety były wysyłane na zabieg a potem mnóstwo zrostow w macicy co bardzo utrudnia kolejne zagniezdzenia

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Miałam tylko kariotypy robione.
No mam nadzieje, ze mi sie tam nie namiesza zbytnio.

21.01- 5 tydz i 8 dni [emoji17] hehe, 6 t
Z innego kal 5t5 d

Nie no - 5t3d. Tak policzyliby to moi lekarze. Ja widzialam serduszko tydzien pozniej i wg nich do konca tego tyg ma prawo nie byc nic widac. Kazdy nowy tydz zaczyna Ci sie w niedziele wiec 6tydz zacznie sie 19go. Ja bylabym dobrej mysli, serio.

reklama
Beta taka wysoka była w 16dpt-2318, wiec dzisiaj pewnie koło 10000 jest a w środku nic, nie wróży to nic dobrego
Fak fak fak- No wiedziałam ,żeby sie nie cieszyć [emoji36][emoji31][emoji35]

Do góry