reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Pierwsze usg, 5 tydzień, beta super, a pęcherzyk prawie 13 mm, te brązowe plamienia to moze być to, i lekarz miał średnia minę, wiec juz sie oswajam....

I IVF Invimed Wro,11.16-punkcja,Hiperka,21.01.17 crio
Pixie, tak mi przykro..... :( mam nadzieje, ze jednak za tydzien bedzie kropek.....

reklama
Dzięki dziewczyny ale nie czuje tego....
a akapit wcześniej mamag pisze ze do 10mm raczej powinien juz być [emoji58] szkoda mi tylko tego czasu, a wiecie moze dlaczego tak sie dzieje i czy będę musiała być łyżeczkowana?

Ale ktory to dokladnie tydzien i dzien? Powinien byc do 10mm a Twoj jest tylko 2-3mm wiekszy. U mnie serce bylo w 6t2d. Mialam miec usg 3 dni wczesniej i po pozytywnej becie klinika zadzwonila i powiedzila, ze przesuwamy wizyte, bo przed 6tyg nie ma sensu sie wogole pojawiac.
Mysl pozytywnie, zadne lyzeczkowanie - przeciez tam moze byc Twoja kropeczka.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Ale ktory to dokladnie tydzien i dzien? Powinien byc do 10mm a Twoj jest tylko 2-3mm wiekszy. U mnie serce bylo w 6t2d. Mialam miec usg 3 dni wczesniej i po pozytywnej becie klinika zadzwonila i powiedzila, ze przesuwamy wizyte, bo przed 6tyg nie ma sensu sie wogole pojawiac.
Mysl pozytywnie, zadne lyzeczkowanie - przeciez tam moze byc Twoja kropeczka.

Lekarz powiedział 5 tydz, ale jak nie było zarodka to chyba na podstawie pęcherzyka to stwierdził...

Dzięki dziewczyny ale nie czuje tego....
a akapit wcześniej mamag pisze ze do 10mm raczej powinien juz być [emoji58] szkoda mi tylko tego czasu, a wiecie moze dlaczego tak sie dzieje i czy będę musiała być łyżeczkowana?

Nie ustalono przyczyn powstawania pustego jaja. Po prostu zarodek przestaje się rozwijać. Miałaś badania preimplantacyjne? Może jakas duża wada genetyczna zarodka..... a o lyzeczkowaniu można mówić dopiero przy poronieniu niezupelnym. Ka dzięki Bogu mimo 4 poronień nigdy nie byłam czyszczona i to duża zasługa mojego miejscowego lekarza, który zawsze dawał czas mojemu organizmowi. Znam dziewczyny, które po pierwszym spadku bety były wysyłane na zabieg a potem mnóstwo zrostow w macicy co bardzo utrudnia kolejne zagniezdzenia

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Nie ustalono przyczyn powstawania pustego jaja. Po prostu zarodek przestaje się rozwijać. Miałaś badania preimplantacyjne? Może jakas duża wada genetyczna zarodka..... a o lyzeczkowaniu można mówić dopiero przy poronieniu niezupelnym. Ka dzięki Bogu mimo 4 poronień nigdy nie byłam czyszczona i to duża zasługa mojego miejscowego lekarza, który zawsze dawał czas mojemu organizmowi. Znam dziewczyny, które po pierwszym spadku bety były wysyłane na zabieg a potem mnóstwo zrostow w macicy co bardzo utrudnia kolejne zagniezdzenia

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Miałam tylko kariotypy robione.
No mam nadzieje, ze mi sie tam nie namiesza zbytnio.

21.01- 5 tydz i 8 dni [emoji17] hehe, 6 t
Z innego kal 5t5 d

Nie no - 5t3d. Tak policzyliby to moi lekarze. Ja widzialam serduszko tydzien pozniej i wg nich do konca tego tyg ma prawo nie byc nic widac. Kazdy nowy tydz zaczyna Ci sie w niedziele wiec 6tydz zacznie sie 19go. Ja bylabym dobrej mysli, serio.

reklama
Beta taka wysoka była w 16dpt-2318, wiec dzisiaj pewnie koło 10000 jest a w środku nic, nie wróży to nic dobrego
Fak fak fak- No wiedziałam ,żeby sie nie cieszyć [emoji36][emoji31][emoji35]

Do góry