bertha
Fanka BB :)
Amh akurat sobie zrobiłam w grudniu wiec juz mam. Mam nadzieje ze z cytologia sie jednak pospieszą... robiłam w Medicoverze.A no widzisz, nawet nie przypuszczamy jakie podeszły wiek daje plusy Jeszcze 30 lat i będziemy sobie mogły wykupić kartę seńiora na ZTM
A tak na serio to jesli idzie o cytologię to zależy od miejsca w którym robiłaś. W 2 tygodnie może być ale nie musi. Musisz, ze odebrałas badania z krwi. AMH też? Na to często czeka sie dłużej
.......................................................................
PGS 5 blastek, 4 zdrowe, pierwszy przytulony
DziękujeNa cytologię czekałam 2 tyg.
Tego nie rozumiem... jak ma byc dziewczynka to wolniej sie rozwijają zarodki? Morula rozumiem ze to stadium przed blastocysta?mavi To że duża ilość zarodków nie doszla do blastocysty może wynikać z wielu czynników, chociażby że ma być baba a wtedy są morule w 5 dobie.
A jeszcze czytałam o pICSI - selekcja do ICSI na podstawie wiązania z kwasem hialuronowym i MACS - magnetycznie aktywowane sortowanie plemników do ICSI.. moja klinika nie ma IMSI, ale te dwie metody ma. Myślicie ze to wartościowe dodatki?IMSI plemniki oglądane są pod większym powiększeniem. Ich budowa koreluje z chromatyną czyli DNA.
ICSI plemnik wybierany jest na podstawie "ogólnego" wyglądu i musi być najszybszy. Oczywiście tez pod mikroskopem.
FAMSI bada się reakcje akrosomalną, która odpowiada za zapłodnienie. Tylko prawidłowe plemniki (zdolne do poprawnego zapłodnienia) są zdolne ją zakończyć:-)
Napisane na iPad w aplikacji Forum BabyBoom