gosia321
Fanka BB :)
A wlasnie dzis o tobie myslalam kochanaCześć dziewczyny, niektóre może mnie jeszcze kojarzą ...
Sporo czasu to nie zaglądałam , czasem wchodziłam na chwile, ale na krótko i nieczęsto. Teraz postaram sie nadrobić jak najwiecej , ale na pewno wszystkiego mi sie nie uda przeczytać.
Jestem juz dwa miesiące po mojej życiowej tragedii. Dla przypominania : pierwsze podejście IVF, podane dwa zarodki, po długim okresie niepewności, jednak okazało sie , ze ciąża jest... do 11tygodnia starałam sie jak najchłodniej do tego podchodzić, bo ciagle były jakies niepewności. Pozniej zaczęłam sie juz cieszyć , a w 13-14tyg zasypały mnie tragiczne informacje. W 14 tyg płód obumarł , 14.11 indukcja poronienia. Ciezko jest niesamowicie, choc mam juz coraz dłuższe okresy niemyślenia o tej syt.... Nie znam przyczyny. Najprawdopodobniej choroba dziecka. Nie udało sie wyhodować tkanek do zbadania kariotypu dziecka, wiem tylko , ze nie była to żadna z trisomii i ze miałbym córeczkę....
W międzyczasie zbadaliśmy z mężem kariotypy i ja mutacje MTHFR. Kariotypy obojga z nas -ok, ja mam mutacje MTHFR, histopatologia po poronieniu 'normal', ale nie widziałam jeszcze pełnego wyniku. Na szczęście mamy 4 mrozaki. W lutym bede w Pl i mam wizytę u dr M. i ogromna nadzieje na jak najszybszy crio, pewnie nie w lutym, ale liczę na marzec. Zależy od cyklu, na razie czekam na druga miesiączkę .
Pisze do Was teraz , bo moze podsuniecie mi co powinnam robić, a czego nie, zeby byc jak najlepiej przygotowaną do criotransferu???
Jakie badania wykonać? bo wiadomo , ze w każdej klinice standardy maja nieco inne, a w mojej za wiele badań nie robią. Nie wiem co zaproponuje mi dr M i sama tez nie wiem na co powinnam sie zdecydować : transfer na cyklu sztucznym czy naturalnym???
Pozdrawiam wszystkie zaciazone (szczególnie bliskie memu sercu te z terminem na maj Butterfly, Katharina- mam nadzieje, ze u Was wszystko ok) i starające sie i te czekające w tej chwili na wysokie betaHCG (Koniczynko za Ciebie to kciuków nie puszczam, a jak czasem masz czerwone policzki to przeze mnie !, Kreatola, Ewunka, Gosia i inne dziewczyny , ktore przechodzi procedury w okolicach wakacji-od dzisiaj wieczorami bede śledziła Wasze historie , dwa miesiące mam nadzieje ze przyniosły same dobre wieści. Przy okazji poznam nowe historie.
Buziaki
Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Dzielna kobieto super ze podchodzicie do crio :*
Czyli jednak mialam nosa z ta mutacja oczywiscie nie mowie tego w zlym kontekscie tylko po tym co sie wydarzylo. Ktora z mutacji mthfr masz i homo czy heterozygotyczna bierzesz metylowane witaminy b6 b12 i kwas foliowy przynajmniej 3 miesiace przed kolejnym podejsciem tak zeby wyrownaly sie poziomy. Zbadaj sobie wit b12 kwas foliowy i homocysteine. Homocysteina do ciazy powinna byc ponizej 8 a najlepiej w granicach 5. Z innych badan przed crio to juz pytaj dziewczyn
Uprzedzajac twoje nadrabianie co dzialo sie na forum niestety mi kolejny raz sie nie udalo zbieram sily do podejscia na wiosne
Bede trzymac kciuki bardzo mocno za ciebie