reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny, byłam dziś na becie. Negatyw. 9dpt.
Pewnie przy 3 dniowych zarodkach juz cos by się pokazało prawda? Coś by drgneło?
Teoretycznie miałam badać bete 11dpt, ale że to sobota, to zaplanowałam sobie na poniedziałek 23.01.
No i się zastanawiam, czy jest sens brac dalej leki i przedłużać cykl...
Co myślicie?
A moze powtórzyc te bete 11dpt i wtedy w sobote juz nie brac?

Asiu pewnie ze trzeba powtórzyć. Nie przestawaj leków brać. Nie wiem, ja bym chyba dla pewności poczekała do poniedziałku z odpuszczanie, leków. Zobacz, moje zarodki sa na etapie 4-5 dzień a maja 6 bo był moment spowolnienia. Rożnie bywa.

Przykro mi że wynik jest jaki jest.

.......................................................................
PGS 5 blastek, 4 zdrowe, pierwszy przytulony

reklama
Przy kolposkopi zrobili mi biopsje szyjki i pobrali wycinki.
Na histero mam sie umowic jak dostane okres do 10 dnia cyklu czyli gdzies za 2 tygodnie. Chociaz jak narazie @ ani widu ani slychu a juz czas na nia :)

No ale na oko co ci mówił lekarz? Jak oglądał z odczynnikami? Bo mi to co wyogladał potwierdziło się w biopsji. (Wszystko i biopsje szyjki i potem odrobine z trzonu macicy pobierali za jednym zamachem przy histero
Edit
Tez mi się okres spoźnił wtedy. Ze stresu jak nic

Duze to na pewno immunologia jest droga
Podstawy to ok 800 zl a calosc moze dojsc do 4-5 tys jeszcze nie robilam nic ale juz wstepnie podliczylam sobie podstawowe badania

A Jak myślisz jeżeli z partnerem wszystko gra to czy jest potrzeba by jego tez badać ? Właśnie wiem ze to kosztowne i próbuje właśnie wykluczyć niepotrzebne koszty :/

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

No ale na oko co ci mówił lekarz? Jak oglądał z odczynnikami? Bo mi to co wyogladał potwierdziło się w biopsji. (Wszystko i biopsje szyjki i potem odrobine z trzonu macicy pobierali za jednym zamachem przy histero
Edit
Tez mi się okres spoźnił wtedy. Ze stresu jak nic

Odczynniki odbarwily kawalek wiec wiedzieli co pobrac a tak nic nie mowili bo i tak wiedzieli ze beda pobierac do biopsji. Powiedzieli tylko zeby sie nie martwic

A Jak myślisz jeżeli z partnerem wszystko gra to czy jest potrzeba by jego tez badać ? Właśnie wiem ze to kosztowne i próbuje właśnie wykluczyć niepotrzebne koszty :/

Podpytaj annamarie on jest ekspertem w te klocki. Nie wiem czy badala tez meza. Ja chcem zbadac siebie zeby wykluczyc problem immunologiczny jako brak implantacji.
Robobisz 3 miesieczna przerwe przed kolejnym podejsciem? Jesli tak to moze sproboj zarejestrowac sie do poradni immunologicznej u siebie cos moze zrobisz na nfz

Cześć dziewczyny mam pytanie o seks w pierwszym trymestrze. Do tej pory miałam mega stresa żeby się kochać ale jestem już w 12 tc i z dnia na dzień ochota coraz większa. Zapomniałam ostatnio zapytać o to lekarza. Dziewczyny w II i III trymestrze jak to było u Was? Noramalnie można się kochać bez żadnych obaw?

Napisane na SM-G531F w aplikacji Forum BabyBoom

Cześć dziewczyny mam pytanie o seks w pierwszym trymestrze. Do tej pory miałam mega stresa żeby się kochać ale jestem już w 12 tc i z dnia na dzień ochota coraz większa. Zapomniałam ostatnio zapytać o to lekarza. Dziewczyny w II i III trymestrze jak to było u Was? Noramalnie można się kochać bez żadnych obaw?

My się kochaliśmy może nie za często ale tak tylko my z prezerwatywa i wiadomo delikatniej jak dobrze się czujesz to możecie spróbować jeśli nie będzie Cię nic bolało nie wywoła to plamien czy skurczów to spoko my teraz już przestalismy bo mój M boi się żeby nie wywołać porodu wcześniej a zresztą mi już jest źle nie wygodnie wiec jakoś tak oboje się rozumiemy

My się kochaliśmy może nie za często ale tak tylko my z prezerwatywa i wiadomo delikatniej jak dobrze się czujesz to możecie spróbować jeśli nie będzie Cię nic bolało nie wywoła to plamien czy skurczów to spoko my teraz już przestalismy bo mój M boi się żeby nie wywołać porodu wcześniej a zresztą mi już jest źle nie wygodnie wiec jakoś tak oboje się rozumiemy
Dzięki wielkie :) a powiedz mi czemu z prezerwatywą?

Jesli bylyby jakiekolwiek przeciwwskazania to lekarz by Ci powiedzial. Mozesz tylko wiadomo, bez szalenstw i po prostu obserwuj sie po czy nie ma krwawienia albo jakichs naglych skurczy. Ja tez sie na poczatku balam, ale widze, ze niepotrzebnie :)

reklama
Do góry