reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Beatka jak się czujesz?

Myślałam że jak zrobię betę to najgorsze będzie za mną..ale te czekanie na [emoji173] jest chyba jeszcze gorsze...:( oszaleje chyba..
Najgorzej jest jak nic mnie nie boli... a jak już coś mnie zakłuje...to normalnie dla mnie jak miód na serce..

Napisane na HTC Desire 820 w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
Beatka jak się czujesz?

Myślałam że jak zrobię betę to najgorsze będzie za mną..ale te czekanie na [emoji173] jest chyba jeszcze gorsze...:( oszaleje chyba..

Dokładnie! Ale się doczekasz, na pewno.
Ja też nie wiedziałam, jak dam radę, a tu wizyta już jutro!
Trzymaj się dzielnie, kochana!

Dzieki dziewczyny za pocieszenie .Powiem wam szczerze że u Mnie to jest prawie 10 lat oczekiwań i porażek .Najgorsze jest że postanowiliśmy że odejdę z firmy na dobre by móc się skupić na ciąży i dziecku a co za tym poszło powiedzieliśmy o in vitro wszystkim najbliższym... codziennie mam milion smsów i tel. Z pytaniem i jak ??? Fajnie ze się cieszą ale Ja już mam dość tej presji a Moja teściowa to przechodzi sama siebie swoim zachowaniem . Wczoraj nie wytrzymałam i dostałam takiego ataku płaczu że jak zadzwoniła to się wydarłam że brzuch Mnie boli i dostanę okres i nie chce z nią rozmawiać. Dziś Mi trochę głupio ale już mam naprawdę dość tej nadgorliwosci !! Nie wiem jak to u was wygląda ale może u was trochę zrozumienia znajdę bo przechodzic ie to co Ja . [emoji4][emoji4]

Napisane na SM-G925F w aplikacji Forum BabyBoom

Ale Ci zazdroszczę! Ja jeszcze 10 dni :(

Dasz radę!
Ja się bardzo rozczarowałam w czasie pierwszej wizyty, bo nastawiałam się, że zobaczę serduszko, a tam tylko pęcherzyk i doktor mówiąca, że najlepiej, żebym się pojawiła trzy tygodnie później! W klinice się zlitowali i ustawili mi drugą wizytę po dwóch tygodniach. Tik-tak i minęło. Tobie też minie.
Najlepiej się czymś zajmij. Pracujesz?

Dasz radę!
Ja się bardzo rozczarowałam w czasie pierwszej wizyty, bo nastawiałam się, że zobaczę serduszko, a tam tylko pęcherzyk i doktor mówiąca, że najlepiej, żebym się pojawiła trzy tygodnie później! W klinice się zlitowali i ustawili mi drugą wizytę po dwóch tygodniach. Tik-tak i minęło. Tobie też minie.
Najlepiej się czymś zajmij. Pracujesz?
Pracuje...i całe szczęście bo bym w domu zwariowała :) nie powiem, że źle mi było jak miałam zwolnienie po transferze :) ale wydaje mi się że czas szybciej leci w pracy :)

Po jakim czasie miałaś pierwsza wizytę na której miałaś zobaczyć serduszko?

Dzieki dziewczyny za pocieszenie .Powiem wam szczerze że u Mnie to jest prawie 10 lat oczekiwań i porażek .Najgorsze jest że postanowiliśmy że odejdę z firmy na dobre by móc się skupić na ciąży i dziecku a co za tym poszło powiedzieliśmy o in vitro wszystkim najbliższym... codziennie mam milion smsów i tel. Z pytaniem i jak ??? Fajnie ze się cieszą ale Ja już mam dość tej presji a Moja teściowa to przechodzi sama siebie swoim zachowaniem . Wczoraj nie wytrzymałam i dostałam takiego ataku płaczu że jak zadzwoniła to się wydarłam że brzuch Mnie boli i dostanę okres i nie chce z nią rozmawiać. Dziś Mi trochę głupio ale już mam naprawdę dość tej nadgorliwosci !! Nie wiem jak to u was wygląda ale może u was trochę zrozumienia znajdę bo przechodzic ie to co Ja . [emoji4][emoji4]

Rozumiem Cię dokładnie.
U nas tak było z trzecim podejściem, kiedy wszyscy wiedzieli i średni brat mojego męża w kółko pytał "i jak, i jak?" W końcu mój mąż powiedział, że nam przeszkadza takie pytanie i kiedy zdrowa para stara się o dziecko, to się nikt nie pyta co dwa dni "no i jak? było coś?" A on na to: "ale u was to co innego, bo i tak w klinice, to mamy prawo wszystko wiedzieć".... ręce mi opadły i od tamtej pory nic mu nie mówimy.
W zeszłym roku powiedzieliśmy wszystkim na 70. urodzinach mojego teścia, ale niestety skończyło się niepowodzeniem i w tym roku nikt (poza moją mamą) nie wie. Jutro, kiedy zobaczę to upragnione serduszko, chcę poinformować całą rodzinę. U nas jest tak, że rodzina męża (poza wścibskim i niegrzecznym średnim bratem) za bardzo się nie interesuje i nie dopytuje, więc taka sytuacja jak u Ciebie nam nie grozi.
I nie powinnaś czuć się źle, że nakrzyczałaś na teściową. To trudny czas i masz prawo wybuchać! I masz prawo do humorów. Rób tak, żebyś Ty się czuła komfortowo.
Trzymaj się!

Beatka jak się czujesz?

Najgorzej jest jak nic mnie nie boli... a jak już coś mnie zakłuje...to normalnie dla mnie jak miód na serce..

Ja się czuje bardzo dobrze póki co :)
Juz tak bardzo mnie brzuch nie boli,może Bąbelek juz sobie zrobił miejsce i daje mi trochę spokoju :) za to piersi zaczynają boleć i to mocno :)
Ja się strasznie boje jak wytrzymam do tego poniedziałku :( milion myśli w głowie, staram się wyszukiwać sobie zajęcia :)
Masz rację, te 2 tygodnie do bety u mnie były dużo łatwiejsze do zniesienia niż teraz :)
Ale będzie dobrze :):)[emoji110][emoji110][emoji110][emoji110]

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Pracuje...i całe szczęście bo bym w domu zwariowała :) nie powiem, że źle mi było jak miałam zwolnienie po transferze :) ale wydaje mi się że czas szybciej leci w pracy :)

Po jakim czasie miałaś pierwsza wizytę na której miałaś zobaczyć serduszko?

Pierwszą wizytę, jak się okazało pęcherzykową, miałam 2 tygodnie po pozytywnej becie i jutro mijają kolejne 2 tygodnie. Mam nadzieję, że Cię nie dobiłam! To Twoje pierwsze USG będzie? Nie musi być jak u mnie, tu dziewczyny już często pisały, że dwa tygodnie po becie serduszko widać. Dużo zależy od sprzętu lekarza.

Dobrze, że pracujesz. Zajmij głowę i czas zleci!

reklama

Doskonale Cię rozumiem :(
Miałam tak przy pierwszym podejściu, pytania,sms i tel...wszystko w dobrej wierze i super,ale jakoś za dużo tego było i zamiast skupić się na sobie to więcej czasu i energii traciła na opowiadanie dookoła jak się czuje.
Dlatego podjęliśmy decyzję, że przy drugim podejściu nikomu ani słowa.
A nie martw się, że przestają boleć piersi :) dokładnie tak miałam :) bolały przez tydzień a potem cisza. Tez myślałam, że dupa blada a tu beta prawie 140 :)
Będzie dobrze,musisz myśleć pozytywnie :)
[emoji110][emoji110][emoji110][emoji173][emoji173][emoji173]

Napisane na SM-G900F w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry