reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

No ja również biorę nospe forte 3*dziennie ale chyba zacznę pomału z niej schodzić w miniony pon miałam transfer z blastki w sumie to z dwóch blastek. również był to criotransfer to moje 2 podejście . Kusi mnie test sikaniec jeszczve nie dziś ale kusi ale spróbować do bety poczekac.

Napisane na GT-I9505 w aplikacji Forum BabyBoom

Mysle, ze w poniedziałek beta juz powinna Ci wyjsć, ale nie rób sobie wcześniej sikanca to zło. Tylko niepotrzebnie będziesz sie stresować :( trzymam kciuki [emoji256]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
A kto powiedzial ze kalendarz jest po to zeby w nim dobrze wypasc i zeby nie nawalic :)
Przeciez dobrze wiemy ze in vitro to tak naprawde loteria i albo sie uda albo nie
Dla mnie kalendarz jest dobrym sposobem na podtrzymanie na duchu ale to moje zdanie. Nie zmuszam mnie tez nikt nie zmuszal :)
Tez tak wlasnie myslalam jak dziewczyny tutaj po blastkach testowaly po 8-10 dniach
Byc moze pojde 15 ale jeszcze sie zastanowie . A co powyzywam sie sama nad soba i moze wytrzymam do 17

:) wiec wpisz mnie proszę na 17.06 tak jak mam planowo :) zapewne nie wytrzymam tak długo ;) a tymczasem dla Wszystkich niebawem testujących i czekających na rozpoczęcie kolejnego etapu [emoji256][emoji110]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Dzisiaj wolne w wizytach ale mimo wszystko nie puszczamy ✊✊✊ za przyrost bety malutkiegokaczorka
za jutrzejsze jajka husan i za poniedzialkowe wizyty
Mamy to dzieciaczki przychodza na swiat :*
Czerwiec bedzie szczesliwszy niz maj :)

Trzymamy kciuki za madzionge :*o

Czesia daj znac czy wszystko ok :)

12: husan- wizyta kończąca stymulację
13:Truskawka89 - wizyta przed crio
13: iga2421 - wizyta w Novum
13:Nikaa -wizyta u gin prowadzacego ciążę
14:Hess- wizyta u gin prowadzacego ciażę
14: Megi*- wizyta w klinice ustalenie nowego planu
15: Kajka89 - betowanie
15: mavi: betowanie podejscie 1
16:rybka14 - wizyta w klinice przed crio
16:Ewelin86 - badanie prenatalne
17:pisanka89 - badania prenatalne
17:koralik83 - wizyta w klinice start nowej stulacji
17:gosia321 - betowanie
17: mavi: betowanie
20: lile - wizyta w trakcie stymulacji
27: butterfly -wizyta z rospiska stymulacji
28: Nikaaa- wizyta u gin prowadzacej ciążę
29: anika - wizyta u gin prowadzącego ciążę
W czerwcu: annemarie - histeroskopia

Lipiec
4: ewa651 - wizyta u gin prowadzacego ciążę
5: martka83 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
6: MartiniM - wizyta u gin proeadzacego ciążę
8:Hess - usg w trakcie ciąży

Sierpień
31: Ewunka - wizyta kontrolna przed rozpoczęciem stymulacji

Skontrolujcie kalendarz gdzie ktora dopisać :)

Ostatnia edycja:
Dziewczyny myślcie sobie co chcecie ale przejrzałam chyba z 100 stron internetowych i wszędzie pisze ze niski przyrost hcg to zazwyczaj ciąża pozamaciczna a ból i krwawienie nie zawsze temu towarzyszy ;( zamiast sie cieszyć to boje sie najgorszego ;( nie znalazłam przypadku podobnego do mojego który zakończył sie zdrowa ciaza ;(((( a przy invitro pozamaciczna często sie zdarza ;(

Dziewczyny myślcie sobie co chcecie ale przejrzałam chyba z 100 stron internetowych i wszędzie pisze ze niski przyrost hcg to zazwyczaj ciąża pozamaciczna a ból i krwawienie nie zawsze temu towarzyszy ;( zamiast sie cieszyć to boje sie najgorszego ;( nie znalazłam przypadku podobnego do mojego który zakończył sie zdrowa ciaza ;(((( a przy invitro pozamaciczna często sie zdarza ;(

Multikaczorku, byłam w dość podobnej sytuacji do Twojej moja pierwsza pozytywna beta w 10 dpt 3 dniowych zarodków wynosiła 51. Czyli jak najbardziej ok, lekarz zadowolony i sprawdzamy jak przyrasta beta...po 48 h wzrosła do ok 69 po kolejnych 48 h cos ok 90. Kazał odczekać tydzień powtórzyć betę i przyjść na wizytę. Patrząc na wcześniejsze wyniki to wzrost bety po tym tygodniu był ok (juz teraz nie pamietam ile wynosił), ale lekarz bez owijania w bawełnę po usg powiedział, ze dobrze nie bedzie, ze mam 5% ze wszystko bedzie ok, albo poronie bo najprawdopodobniej jest wadliwy zarodek albo cp. Kazal powtórzyć betę i przyjść za kilka dni. Beta znowu urosła całkiem nienajgorzej ale na usg dalej nie było widać pęcherzyka nigdzie choć lekarz bardzo długo szukał. Cos tam dostrzegł na lewym jajowodzie, ale powiedział, ze jest za małe na pęcherzyk jaki powinien byc o tym czasie. I dostałam skierowanie do szpitala z podejrzeniem cp. Dodam, ze plamiłam i ciągnęła mnie lewa pachwina czyli tam gdzie mógł byc zarodek. Tydzień byłam na obserwacji beta rosła powoli, ale rosła tak dobiła do 3000 a pęcherzyka ani widu ani słychu. Wiec wspólnie podjęliśmy decyzje (w kontakcie z moim lekarzem), ze podajemy chemię niestety to wykluczyłoby mnie z 3 rządowej procedury. A wieczorem dzien przed podaniem tej chemii poroniłam, lekarze zdziwieni powiedzieli ze zobaczymy jak beta nawet jeśli spadnie to i tak mi ja podadza :( na szczęście spadła prawie o polowe i odwołali :) Sami byliby szoku. Sorki za monolog, ale ja wtedy przeczytałam chyba cały internet i cp po ivf zdarza sie, ale zdecydowanie zadziej jak biochemiczna. Wiec nie nastawiaj sie na najgorsze, bo mimo, ze ja miałam prawie wszystkie objawy cp to jednak okazała sie biochemiczna. Wiem, ze Ci cieżko, ale informacje z netu nic Ci nie dadzą, a przez nie przezywasz katusze :(

Multikaczorku, byłam w dość podobnej sytuacji do Twojej moja pierwsza pozytywna beta w 10 dpt 3 dniowych zarodków wynosiła 51. Czyli jak najbardziej ok, lekarz zadowolony i sprawdzamy jak przyrasta beta...po 48 h wzrosła do ok 69 po kolejnych 48 h cos ok 90. Kazał odczekać tydzień powtórzyć betę i przyjść na wizytę. Patrząc na wcześniejsze wyniki to wzrost bety po tym tygodniu był ok (juz teraz nie pamietam ile wynosił), ale lekarz bez owijania w bawełnę po usg powiedział, ze dobrze nie bedzie, ze mam 5% ze wszystko bedzie ok, albo poronie bo najprawdopodobniej jest wadliwy zarodek albo cp. Kazal powtórzyć betę i przyjść za kilka dni. Beta znowu urosła całkiem nienajgorzej ale na usg dalej nie było widać pęcherzyka nigdzie choć lekarz bardzo długo szukał. Cos tam dostrzegł na lewym jajowodzie, ale powiedział, ze jest za małe na pęcherzyk jaki powinien byc o tym czasie. I dostałam skierowanie do szpitala z podejrzeniem cp. Dodam, ze plamiłam i ciągnęła mnie lewa pachwina czyli tam gdzie mógł byc zarodek. Tydzień byłam na obserwacji beta rosła powoli, ale rosła tak dobiła do 3000 a pęcherzyka ani widu ani słychu. Wiec wspólnie podjęliśmy decyzje (w kontakcie z moim lekarzem), ze podajemy chemię niestety to wykluczyłoby mnie z 3 rządowej procedury. A wieczorem dzien przed podaniem tej chemii poroniłam, lekarze zdziwieni powiedzieli ze zobaczymy jak beta nawet jeśli spadnie to i tak mi ja podadza :( na szczęście spadła prawie o polowe i odwołali :) Sami byliby szoku. Sorki za monolog, ale ja wtedy przeczytałam chyba cały internet i cp po ivf zdarza sie, ale zdecydowanie zadziej jak biochemiczna. Wiec nie nastawiaj sie na najgorsze, bo mimo, ze ja miałam prawie wszystkie objawy cp to jednak okazała sie biochemiczna. Wiem, ze Ci cieżko, ale informacje z netu nic Ci nie dadzą, a przez nie przezywasz katusze :(
To czemu lekarz nadal każe brac tabketki? Najchętniej sama bym przestała brac tak sie boje ;(

reklama
Dzisiaj wolne w wizytach ale mimo wszystko nie puszczamy ✊✊✊ za przyrost bety malutkiegokaczorka
za jutrzejsze jajka husan i za poniedzialkowe wizyty
Mamy to dzieciaczki przychodza na swiat :*
Czerwiec bedzie szczesliwszy niz maj :)

Trzymamy kciuki za madzionge :*o

Czesia daj znac czy wszystko ok :)

12: husan- wizyta kończąca stymulację
13:Truskawka89 - wizyta przed crio
13: iga2421 - wizyta w Novum
13:Nikaa -wizyta u gin prowadzacego ciążę
14:Hess- wizyta u gin prowadzacego ciażę
14: Megi*- wizyta w klinice ustalenie nowego planu
15: Kajka89 - betowanie
15: mavi: betowanie podejscie 1
16:rybka14 - wizyta w klinice przed crio
16:Ewelin86 - badanie prenatalne
17:pisanka89 - badania prenatalne
17:koralik83 - wizyta w klinice start nowej stulacji
17:gosia321 - betowanie
17: Ewunka - wizyta w klinice
17: mavi: betowanie
20: lile - wizyta w trakcie stymulacji
27: butterfly -wizyta z rospiska stymulacji
28: Nikaaa- wizyta u gin prowadzacej ciążę
29: anika - wizyta u gin prowadzącego ciążę
W czerwcu: annemarie - histeroskopia

Lipiec
4: ewa651 - wizyta u gin prowadzacego ciążę
5: martka83 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
6: MartiniM - wizyta u gin proeadzacego ciążę
8:Hess - usg w trakcie ciąży

Sierpień
31: Ewunka - wizyta kontrolna przed rozpoczęciem stymulacji

Skontrolujcie kalendarz gdzie ktora dopisać :)
Wypisz mnie z 17 ...pier. ... nie idę :laugh2: miałam iść po recepty ale już mam teraz musze zanieść do inspektora i do apteki :rolleyes::rolleyes:

Do góry