gosia321
Fanka BB :)
OkWypisz mnie z 17 ...pier. ... nie idę miałam iść po recepty ale już mam teraz musze zanieść do inspektora i do apteki
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
OkWypisz mnie z 17 ...pier. ... nie idę miałam iść po recepty ale już mam teraz musze zanieść do inspektora i do apteki
WitajHej
Znalazłam Wasze forum przed chwila. Zaczęliśmy z mężem procedurę Ivf po 2 latach starania się o dziecko.
Dziś zaczynam symulacje,przede mną pierwszy zastrzyk.
Oby się udało, bo działamy prywatnie. Niestety za późno wyszła mi niedrożność jajowodow
To czemu lekarz nadal każe brac tabketki? Najchętniej sama bym przestała brac tak sie boje ;(
Hej
Znalazłam Wasze forum przed chwila. Zaczęliśmy z mężem procedurę Ivf po 2 latach starania się o dziecko.
Oby się udało, bo działamy prywatnie. Niestety za późno wyszła mi niedrożność jajowodow
A jaki nick miała ta dziewczyna która urodziła ta córeczkę?multikaczorek wzrost bety z 27 na 30 to żaden wzrost tylko błąd pomiarowy. Przykro mi hcg stoi w miejscu.
Powodów na zły przyrost bety może być mnóstwo, co jeszcze nie przekreśla ciąży chociaż szanse na pozytywne zakończenie raczej maleją. Należy pamiętać, ze beta jest wypadkową ciąży a nie odwrotnie. Ciąża może być zdrowa a przyrost bety zły, albo beta stoi w miejscu. Była dziewczyna na forum gdzie beta stała w miejscu a przyrosty nie były tak spektakularne jak w pierwszej ciąży gdzie była ciąża bezzarodkowa (puste jajo). Teraz na świecie jest już śliczna i zdrowa dziewczynka. Jeden zły przyrost to nie koniec świata. Gorzej jak jest takich już kilka, albo beta spada. Tak wygląda ciąża biochemiczna, ale może tez być to cp. Szanse na cp po ivf to ok. 5% (jest ona wyższa niż po naturalnych staraniach). Przy cp beta może rosnąć idealnie, rosnąć i spadać a potem znowu wzrosnąć wszystkie kombinacje dozwolone. Za jakieś 4 dni wynik bety będzie decydujący. Może tak być ze mimo dodatniej bety lekarz każe odstawić leki. Po odstawienie leków, beta ma spadać i trzeba kontrolować jak aż osiągnie 0. Minimalna hcg może też być tez produkowane przez resztki trofoblastu które zostały po poronieniu. Jeżeli po krwawieniu, hcg nie spadnie konieczne będzie czyszczenie,jednak często wystarczy podanie leków.
A nospa forte nie jest na receptę?
Hej ☺ witaj w gronie z nami zawsze razniej. Ja tez jestem prywatnie jak wiekszasc z nasHej