reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Piersi trochę drazliwe ale bez przesady. Pozatym to zupełnie nic 4, 5 dpt lekko kuly mnie jajnik ale teraz bardzo zadowolony coś czuje .. nie mam pojęcia czemu tak jest . MAVI kiedy testujesz? ? Które to twoje podejście? ?

Napisane na GT-I9505 w aplikacji Forum BabyBoom

W rozpisce mam 17.06 to bedzie 10 dpt. blastusi, ale nie bede tak długo czekać :) myśle, ze 14-15.06 zatestuje to bedzie 7-8 dpt wiec jak ma cos wyjsć to juz powinno. To mój czwarty crio transfer, nigdy nie miałam świeżego. I koniec 3 całej procedury. Przy ostatnim sie na chwile udało. Wtedy miałam podane dwa zarodki 5B i 6B- z trzeciej doby. I wtedy miałam prawie od początku bolące piersi, chwilkę pozniej zaczęły bolec po bokach, brzuch bolał jak na @, ciągnął i kół, do tego ciągniecie w pachwinach. Wtedy nawet spore ilości nospy nie pomagały. A teraz nic i dlatego mam takiego stresa. Wiem, zeby wierzyć w mojego kropusia i ciagle do niego gadam, a właściwie do niej, bo jakoś tak założyłam, ze to dziewczynka bedzie [emoji12]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
W rozpisce mam 17.06 to bedzie 10 dpt. blastusi, ale nie bede tak długo czekać :) myśle, ze 14-15.06 zatestuje to bedzie 7-8 dpt wiec jak ma cos wyjsć to juz powinno. To mój czwarty crio transfer, nigdy nie miałam świeżego. I koniec 3 całej procedury. Przy ostatnim sie na chwile udało. Wtedy miałam podane dwa zarodki 5B i 6B- z trzeciej doby. I wtedy miałam prawie od początku bolące piersi, chwilkę pozniej zaczęły bolec po bokach, brzuch bolał jak na @, ciągnął i kół, do tego ciągniecie w pachwinach. Wtedy nawet spore ilości nospy nie pomagały. A teraz nic i dlatego mam takiego stresa. Wiem, zeby wierzyć w mojego kropusia i ciagle do niego gadam, a właściwie do niej, bo jakoś tak założyłam, ze to dziewczynka bedzie [emoji12]

To testujesz razem ze mna :) 17 wedlug wytycznych a tez tak sie zastanawiam nad 15 zeby zatestowac wczesniej :)
Ja mam dzisiaj takie ciagniecia w pachwinie i boje sie czy to nie na okres
Mavi dodac cie do kalendarza ?

Mnie znów jak kół ciało i bolało to się nie udało nie zaimplantowal się. Teraz lekko coś czuje ale nie jest to tak jak ostatnio .a bierzesz nospe ? Jeżeli tak to w jakich ilościach?

To testujesz razem ze mna :) 17 wedlug wytycznych a tez tak sie zastanawiam nad 15 zeby zatestowac wczesniej :)
Ja mam dzisiaj takie ciagniecia w pachwinie i boje sie czy to nie na okres
Mavi dodac cie do kalendarza ?

Mi ciągnięcia dobrze zwiastowały :)
Przyznam szczerze, ze troszkę boje sie kalendarza, ze zawalę :( ze znowu zapisze sie w historii kalendarza ogromnym 0 bo pechowiec jestem :( Gosiu myśle, ze Ty spokojnie możesz testować tego 15. Beta z blastki powinna wyjsć 6-7 dpt, wiem, ze miałaś morulke ale to chyba mozna dodać jeden dzien do tych 6-7 :)

multikaczorek wzrost bety z 27 na 30 to żaden wzrost tylko błąd pomiarowy. Przykro mi hcg stoi w miejscu.
Powodów na zły przyrost bety może być mnóstwo, co jeszcze nie przekreśla ciąży chociaż szanse na pozytywne zakończenie raczej maleją. Należy pamiętać, ze beta jest wypadkową ciąży a nie odwrotnie. Ciąża może być zdrowa a przyrost bety zły, albo beta stoi w miejscu. Była dziewczyna na forum gdzie beta stała w miejscu a przyrosty nie były tak spektakularne jak w pierwszej ciąży gdzie była ciąża bezzarodkowa (puste jajo). Teraz na świecie jest już śliczna i zdrowa dziewczynka. Jeden zły przyrost to nie koniec świata. Gorzej jak jest takich już kilka, albo beta spada. Tak wygląda ciąża biochemiczna, ale może tez być to cp. Szanse na cp po ivf to ok. 5% (jest ona wyższa niż po naturalnych staraniach). Przy cp beta może rosnąć idealnie, rosnąć i spadać a potem znowu wzrosnąć wszystkie kombinacje dozwolone. Za jakieś 4 dni wynik bety będzie decydujący. Może tak być ze mimo dodatniej bety lekarz każe odstawić leki. Po odstawienie leków, beta ma spadać i trzeba kontrolować jak aż osiągnie 0. Minimalna hcg może też być tez produkowane przez resztki trofoblastu które zostały po poronieniu. Jeżeli po krwawieniu, hcg nie spadnie konieczne będzie czyszczenie,jednak często wystarczy podanie leków.

Mnie znów jak kół ciało i bolało to się nie udało nie zaimplantowal się. Teraz lekko coś czuje ale nie jest to tak jak ostatnio .a bierzesz nospe ? Jeżeli tak to w jakich ilościach?

Brałam do wczoraj zapobiegawczo 3x nospa forte i 2x relanium. Dzisiaj nic i czuje sie tak samo jak wcześniej gdy brałam. Zero bóli, żadnych ciągnięć, nic.

Brałam do wczoraj zapobiegawczo 3x nospa forte i 2x relanium. Dzisiaj nic i czuje sie tak samo jak wcześniej gdy brałam. Zero bóli, żadnych ciągnięć, nic.

No ja również biorę nospe forte 3*dziennie ale chyba zacznę pomału z niej schodzić w miniony pon miałam transfer z blastki w sumie to z dwóch blastek. również był to criotransfer to moje 2 podejście . Kusi mnie test sikaniec jeszczve nie dziś ale kusi ale spróbować do bety poczekac.

Mi ciągnięcia dobrze zwiastowały :)
Przyznam szczerze, ze troszkę boje sie kalendarza, ze zawalę :( ze znowu zapisze sie w historii kalendarza ogromnym 0 bo pechowiec jestem :( Gosiu myśle, ze Ty spokojnie możesz testować tego 15. Beta z blastki powinna wyjsć 6-7 dpt, wiem, ze miałaś morulke ale to chyba mozna dodać jeden dzien do tych 6-7 :)

A kto powiedzial ze kalendarz jest po to zeby w nim dobrze wypasc i zeby nie nawalic :)
Przeciez dobrze wiemy ze in vitro to tak naprawde loteria i albo sie uda albo nie
Dla mnie kalendarz jest dobrym sposobem na podtrzymanie na duchu ale to moje zdanie. Nie zmuszam mnie tez nikt nie zmuszal :)
Tez tak wlasnie myslalam jak dziewczyny tutaj po blastkach testowaly po 8-10 dniach
Byc moze pojde 15 ale jeszcze sie zastanowie . A co powyzywam sie sama nad soba i moze wytrzymam do 17

reklama
Do góry