reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Jakoś tam dziwnie u Ciebie :eek:
Czyli mam rozumieć ze szyjka W normie wody w normie ktg lux . Ciąża sobie rośnie
Dziwnie to strasznie delikatnie powiedziane.
Bystra pani dr wczoraj pyta sie mnie jak dzieci leza zamiast zrobic usg. Potem pyta sie czy chce byc zbadana...odkrywczo stwierdzila,ze szyjka jest skrocona w 80% ale nie wspomniala czy sie rozwiera. Jakby interesowalo ja to co mowie to wiedzialaby,ze od ok 2 mcy szyjke mam tak skrocona.
I o malo nie rozesmiala mi sie w twarz,ze chce sie na cc umowic. Ze nie istnieje cos takiego jak planowane cc. Tylko dziwnym trafem tyle kobiet sie umawia...
Ciaza po ivf,ani to ze jest blizniacza nie mowi o tym ze bedzie rozwiazana przez cc. Szkoda tylko ze doswiadczeni lekarze z tego szpitala nie kazaliby mi rodzic sn tym bardziej,ze dzieci sa w poprzek. I nikt nie bedzie ryzykowal. Za to mloda pani wie lepiej.
Jej wniosek,mam sie zglosic jak bedzie sie cos dzialo albo w terminie porodu.
Teraz najlepsze. Musiala sie komus pochwalic ze bylam i ze mnie odeslala. Dzis miala tel ze szpitala z inf ze bylam wczoraj itd i zeby zglosic sie za tydz. Wiec chyba komus sie oberwalo...

Czy wody sa ok to sie zastanawiam,jej to nie interesowalo. Ktg tez miala gdzies,przeciez nie zglaszam,ze sie cos dzieje...

reklama
Martini ja tez właśnie dlAtego wolałam zamrozić zeby juz nie robić stymulacji. Nieraz czytam ze jakaś gwiazda mrozi sobie jajeczka bo planuje odłożyć ciąże :)

No wlasnie mialam sie o to pytac czy jeszcze moze sie zwiekszyc. Ale z tego co pamietam na monitoringu owulacji mialam zawsze 6 do 8 mm wiec moze dlatego nic nie dostalam na jego wzrost

✊✊✊✊ za dzisiejsze owocne wizyty :)
Sporo nas dzisiaj wiec jest za co mocno piastki zatykac :)

24: rybka - biopsja endometrium
24: Hess - wizyta u gin prowadzącego ciążę
24: butterfly - ustalenie nowego planu
24: gosia321 - kontrola w trakcie stymulacji
24: marzen88 - wizyta kontrolna
24:malutkikaczorek - transfer

25: Annemarie - wizyta przed histeroskopią
25: Natalia89 - betowanie
25: gosia321 - wizyta w trakcie stymulacji
27: pisanka83 – wizyta u gin prowadzącego ciążę w klinice
27: truskawka - wizyta przed crio
27:koralik83 - betowanie
27:gosia321 - wizyta kończąca stymulacje
28: Mgs - urodziny :)
30: Kajka*89 - wizyta w klinice przed crio
30: Falka - kontrolne usg w trakcie ciąży (bijące serduszko)
30: malutkikaczorek - kontrola progesteronu
31: szila - badanie prenatalne w I trymestrze
31: Nikaa - wizyta u gin prowadzącej ciaze

CZERWIEC
1: anika - usg polowkowe
1: ewelin86 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
1: onadlaniego - wizyta u gin prowadzącego ciazę
6: olusja 1987 - wizyta u gin prowadzącego ciazę
6: Ewa651 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
6: Natula - wizyta z rozpisaniem stymulacji
6:malutkikaczorek - betowanie
8: MartinaM - wizyta kontrolna w trakcie ciąży
20: butterfly -wizyta z rospiska stymulacji
29: anika - wizyta u gin prowadzącego ciążę

Skontrolujcie kalendarz gdzie ktora dopisać :)

No wlasnie mialam sie o to pytac czy jeszcze moze sie zwiekszyc. Ale z tego co pamietam na monitoringu owulacji mialam zawsze 6 do 8 mm wiec moze dlatego nic nie dostalam na jego wzrost

Pewno przez te pare dni podrosnie jeszcze,ja teraz tez bede walczyc ,zeby mi robili transfer przy max.13 mm,bo moim zdaniem bylo za grube,zdaniem kliniki "super"

Ooo czyli jest nas wiecej :) Kiedys , kiedys pytalam na innym forum to nikt sie nie trafil :)
Truskawka ja mam 6 ,ale wiesz czasem moze byc tak jak u mnie teraz z 1 byl sukces :) reszta w ogole sie nie nadawala..
Koralik to super bede z Toba na biezaco - daje mi to jakies nadzieje.
Wiecie jakby co to koszt takiej imprezy to ok 5 tys a nie 17-20 jakby przechodzic wszystko od nowa...
Boze nie mow ze tyle wydaliscie na in vitro ze stymulacja ?
My teraz placimy 5 tys + 500 na leki
No nie licze zrobionych badan i wizyt to jakies 4 tysie
Ale ze 17 :szok:

Dziewczyny skontrolujcie kalendarz bo tak sie dzisiaj czuje wyrzuta ze nie wiem czy czegos nie przeoczylam
Wydaje mi sie ze ktos wspominal cos o 13 ale nie moge znalesc

I czekamy na reszte dobrych po wizytowych wiesci :)

24: rybka - biopsja endometrium
24: Hess - wizyta u gin prowadzącego ciążę
24: butterfly - ustalenie nowego planu
24: gosia321 - kontrola w trakcie stymulacji
24: marzen88 - wizyta kontrolna
24:malutkikaczorek - transfer

25: Annemarie - wizyta przed histeroskopią
25: Natalia89 - betowanie
25: gosia321 - wizyta w trakcie stymulacji
27: pisanka83 – wizyta u gin prowadzącego ciążę w klinice
27: truskawka - wizyta przed crio
27:koralik83 - betowanie
27:gosia321 - wizyta kończąca stymulacje
28: Mgs - urodziny :)
30: Kajka*89 - wizyta w klinice przed crio
30: Falka - kontrolne usg w trakcie ciąży (bijące serduszko)
30: malutkikaczorek - kontrola progesteronu
31: szila - badanie prenatalne w I trymestrze
31: Nikaa - wizyta u gin prowadzącej ciaze

CZERWIEC
1: anika - usg polowkowe
1: ewelin86 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
1: onadlaniego - wizyta u gin prowadzącego ciazę
6: olusja 1987 - wizyta u gin prowadzącego ciazę
6: Ewa651 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
6: Natula - wizyta z rozpisaniem stymulacji
6:malutkikaczorek - betowanie
8: MartinaM - wizyta kontrolna w trakcie ciąży