reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Super!
Dzielna dziołszka :) Monia, to podejście już teraz? Z lekami, to chodzi o to, że refundacja obejmuje trzy próby, tak? A to będzie 4?
W tej klinice w Krakowie miałaś krótki protokół? Ile wizyt Ci wyszło? Chodzi mi o kursowanie...mniej więcej chciałabym wiedzieć, jak to wygląda, gdybym się decydowała na klinikę w innym mieście.

Ja jutro jadę na wizytę, żeby omówić tą porażkę...W środę dowiem się czy jest szansa na III podejście.
Wciąż jest mi ciężko. Są momenty, że całkiem o tym zapominam, jak dziś na rodzinnym grillu, ale wracam do domu i nie myślę o niczym innym...
No i ból w podbrzuszu też nie daje mi o tym zapomnieć. Wciąż dokucza. Momentami mocno ;/ Szczególnie w okolicach prawego jajnika...Poproszę jutro doktorka, żeby mi zrobił USG i zobaczył, czy wszystko OK.

Tak to 4 czyli platne 100%.. Tak, na 17ego umawiam sie na wizyte no i kilka dni po dostaje @ i dzialam...
Teraz mi wyjda 3--- rozpiska stymulacji, podglad w 5ds no i punkcja. A tak wczesniej to cztery wiadomo,bo pierwsza zapoznawcza;) Pierwszy raz jade z mamuska pociagiem, bo M. nie ma jak..

Heh,, nie da sie zapomniec takie cos bardzo odbiera sily.. jeszcze jak zarodek sie nie przyjmie to inny bol.. a tutaj taki strzal.. Bosz trzymam kciuki,zeby dali jesCze szanse....!!! O kurcze,co by nie porobilo sie cos..niech zajrza pewnie.

Ann, o kurde! A wiadomo juz cos o zaplodnieniu?

reklama
Nie było mnie tydzien jestem tyle stron w plecy że nigdy nie nadrobię :-(
Widze że Ann ma transfer! Kochana kciuki i przywieź kropki do domu

Najki co sie stało u was, bo nie mogę sie dokopać?

Moniusia fajnie że jednak sie zdecydowałaś na to 4 podejście. Bedziesz mieć czyste sumienie, że zrobiłaś wszystko co w twojej mocy. Powodzenia!!

Anika fajna niespodzianka! Dotleniaj siebie i maluszka! My tez dzisiaj byliśmy nad morzem :-)

Mam nadzieje że u reszty dziewczyn wszystko ok, teraz spróbuje byc na bieżąco

Dzień dobry !
Ann kciuki cały czas zaciśnięte :* jakbys zapomniała to jadę z Tobą w tym pociągu :)
Najki powodzenia kochana! Obys uzyskała odpowiedz i żeby był plan. Lepszy :*
Nikaa za piekne widoki i tylko dobre informacje.
Koralik tylko dobre informacje dla Ciebie.
Natula żeby wszystko było dobrze i za termin!

Miłego dnia życzę! :*

Z tego co wiem to dziewczyny biora go dlugo. W 12 tyg. stopniowo schodza z dawki.
Nie mozna go odstawic z dnia na dzien bo mozna zablokowac nadnercza.
Pytam Martki, bo ktoras dziewczyna chyba miala tu miec odstawiony po pozytywnym tescie;)

Encorton kazali mi odstawić po pozytywnej becie ale nie pamiętam czy po pierwszej czy drugiej. I kazala mi stopniowo zmniejszać dawkę ale mi się kończył i przestalam go brać od razu a lekarka powiedziała że nie ma sensu wypisywać nowej recepty.

Dziewczyny powodzenia dzisiaj.
Annę mocne kciuki za ciebie kochana. Z naszym wsparciem wszystko będzie dobrze:)

Kochane, wracsmy do gry! Kciuki zacisniete za wizytujace dziewczyny i te w pociągu takze ;)

MAJ

2: Nikaa - wizyta u gin prowadzącego ciążę
2: koralik83 - wizyta w klinice i dalszy plan dzialania
2: Natula - usg przed crio

¾: Annemarie - transfer attachFull756127
4: Butterfly - transfer
4: olusja1987 - wizyta u gin prowadzącego ciążę
4: szila09 - wizyta u gin prowadzącego ciaze
4: kasia_basia - wizyta serduszkowa
4: kinia - betowanie
5: onadlaniego - wizyta u gin prowadzacego ciążę
5: pisanka89 - wizyta pecherzykowo-serduszkowa
5: martka83 - wizyta serduszkowa
6: westaice - betowanie
6: Falka302 – betowanie
6: Ilka – betowanie
6: Natalia89 - podgląd w czasie stymulacji
10: strawbelka – wizyta serduszkowa
11: anika - wizyta u gin prowadzącej ciaze
11: ewelin86 – wizyta serduszkowa
12: Ewa651 - usg polowkowe
16: olusja1987 - usg genetyczne w I trymestrze
19: aniolkowa.mama - wizyta u poloznej
21: MartiniM - wizyta u gin prowadzącej ciaze
21: Madzionga – usg połówkowe

CZERWIEC
1: anika - usg polowkowe

Dziewczyny, skontrolujcie kalendarz i zgłoście ewentualne zmiany czy nowe wydarzenia

Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom

Ostatnia edycja:
Anne, już podrozujesz? Za wszystkie kroki kciuki zaciśnięte :)

Najki, niech ten dzień przyniesie odpowiedź albo chociaż na nią naprowadzi... :*

Nikaa, koralik, Natula - dobrych wiesci! :)

Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom

Dzień dobry [emoji4] u mnie piękny słoneczny poranek , aż chce sie z łóżka wstać [emoji6]
Anne trzymam kciuki za piękne zarodeczki i udany transfer [emoji110][emoji110][emoji110][emoji3] będziemy cierpliwie czekały na wiadomości [emoji4]
west jeśli chodzi o luteinę to u mnie wogole dziwna sytuacja , bo mi nie wypływa luteina , ale wkładka ciagle mokra .
najki obyś dowiedziała sie co może być przyczyna takiego wyniku .
moniusia super , ze podjęliście taka decyzje , w końcu warto zawalczyć jeszcze raz , żeby potem nie żałować .

Ja dzisiaj do dentysty wrrrr.... Aż śniło mi sie , ze siedziałam jak na fotelu ginekologicznym a dentystka wbijała mi igle w czoło żeby zobaczyć obraz zęba , mało tego to miała ekran na którym było widać zęba a w środku kolorowe stworki jak w bajce [emoji4]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Witajcie... :) ja juz dzis bylam w laboratorium ale nie ie zrobilam w koncu bety dlatego ze u mnie wynik niestety w środę byłby wiec stwierdzilam, ze poczekam do środy z badaniem.. Wynik bedzie juz wiarygodny .. To w koncu dwa dni wiecej... Według obliczeń w srode będzie 8dpt :) jesli mozna to ja proszę o dopisanie do listy :*

reklama
Witajcie... :) ja juz dzis bylam w laboratorium ale nie ie zrobilam w koncu bety dlatego ze u mnie wynik niestety w środę byłby wiec stwierdzilam, ze poczekam do środy z badaniem.. Wynik bedzie juz wiarygodny .. To w koncu dwa dni wiecej... Według obliczeń w srode będzie 8dpt :) jesli mozna to ja proszę o dopisanie do listy :*

To jest nas już cztery , które w tym samym czasie miały transfer [emoji4] oby maj był dla nas szczęśliwy [emoji4]

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

Do góry