reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Z tego co wiem to dziewczyny biora go dlugo. W 12 tyg. stopniowo schodza z dawki.
Nie mozna go odstawic z dnia na dzien bo mozna zablokowac nadnercza.
Pytam Martki, bo ktoras dziewczyna chyba miala tu miec odstawiony po pozytywnym tescie;)
Mi coś mój dr mówił, że jak się uda to do pierwszego usg z tetnem w rej dawce, a potem połowa do 12 chyba.

Ann nie mogę przestać się śmiać. To będzie jeden fragment w mojej bajce :)

reklama
Jak
butterflymówiła ze jak dirpost: 13974351 pisze:
Doskonale Cięencorton mozeumiem. Też się bardzo boję o te moje komórki. Czy one się tam dzielą? Czy będzie co transferować? Ta bezczynność jest okropna :-(
Zastanawiam się czy zadzwonić jutro do laboratorium. Jutro 3 doba od punkcji, chyba kluczowa. Rany, co za stres...
Z tego co wiem to dziewczyny biora go dlugo. W 12 tyg. stopniowo schodza z dawki.
Nie mozna go odstawic z dnia na dzien bo mozna zablokowac nadnercza.
Pytam Martki, bo ktoras dziewczyna chyba miala tu miec odstawiony po pozytywnym tescie;)
mi p. Dr mowila ze jak sie uda to leki do 11 tc... Ale myslalam że encorton moze krocej.. :)

Mam pytanie z serii głupich. Pierwsze: bolą mnie jajniki. Crio miałam na sztucznym cyklu, na 1 usg endo widoczne były pęcherzyki po punkcji. Dobrze kombinuje, że to przez nie? Mam nadzieję, że żadna torbiel.
I drugie: luteina uciekała mi do czwartku w normalnych ilościach. W piątek i wczoraj susza i to straszna, a dzisiaj mnie zalewa. Stad te leki przęs terminem @. Ktoś coś?

Decyzja należy do Ciebie ;) jeśli chcesZ to z medycznego punktu widzenia powinno coś wodbiorę... ak nie to powtórzysz w 8 dpt.:)
No nic pojde na bete... Chyba ze okaze sie ze trzeba czekac dzien na wynik to nie ma sensu bo pojutrze jest swieto wiec nie odbiore... :) wszysko okaze sie jutro... Dobrej nocki Wam zyczę.. Prosze o kciuki na jutro :)

Mam pytanie z serii głupich. Pierwsze: bolą mnie jajniki. Crio miałam na sztucznym cyklu, na 1 usg endo widoczne były pęcherzyki po punkcji. Dobrze kombinuje, że to przez nie? Mam nadzieję, że żadna torbiel.
I drugie: luteina uciekała mi do czwartku w normalnych ilościach. W piątek i wczoraj susza i to straszna, a dzisiaj mnie zalewa. Stad te leki przęs terminem @. Ktoś coś?

ja ci nic madrego nie napisze bo mi luteina wyplywala zawsze.Ostatnio jak bylam na usg,rozmawialm z dokiem o roznych objawach,mowil ,ze przez hormonny ktore bierzemy ,nie sa wiarygodne.

Anne, nie.ma innej.opcji niż.piękne zarodki! Pozaklinane, wyznaczone itp będą jak nic!:)

Westi, ja sie tych ptakow boje. Kiedys sowa usiadla na plocie domu i centralnie w okno na mnie patrzyla. Po zmroku! Do dzis mam gesia skorke!

Dziewczyny, J zaczęłam schodzić z encortonu koło 11tygodnia (nie mam przy sobie magicznego notatnika), zaczynałam od 10mg, potem 7,5, 5 i 2,5.

Kinia, może coś wyjść, ale jeśli implantacja była później, to może wykazać niską wartość lub nic i się będziesz stresować, a tego nie chcemy:)

Napisane na SM-G530FZ w aplikacji Forum BabyBoom

reklama
No nic pojde na bete... Chyba ze okaze sie ze trzeba czekac dzien na wynik to nie ma sensu bo pojutrze jest swieto wiec nie odbiore... :) wszysko okaze sie jutro... Dobrej nocki Wam zyczę.. Prosze o kciuki na jutro :)
Kinia-
Beta powinna juz byc,ale moze sie okazac ,ze np.byla pozna implantacja i zaczela sie tez pozniej produkowac.-jak jej jeszcze nie bedzie,jestes na tyle silna,zeby w dola nie wleciec? a myslec ,ze za szybko zrobilas?
to sobie na dobranoc przemysl:)

Do góry