reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Czy to ważne kto co dał pod jakąś wypowiedzią?? Teraz będziemy sprawdzać co kto dał pod każdą wypowiedzią? Każdy wie z czym to się wiąże i każdy ma swój rozum. Koniec tematu!!

Ok prostuje. Zrozumiałam to zdanie inaczej niż wy. Jak pisałam wcześniej słowo MOŻE było dla mnie tym zwieszeniem.
Nie dyskutujmy juz proszę co kto o jak zrozumiał. To naprawdę bez sensu.
Ja wierzę, że madzionga czy Wy wszystkie urodzicie okazy zdrowia. Bez różnicy czy to będą ciążę pojedyncze czy mnogiej razy 2, 3 czy 12.
Nie chce negatywnych emocji tu. Jeśli kogoś urazilam moim spojrzeniem na to nieszczęsne zdanie to przepraszam.
Ciebie madzionga najbardziej.
Przepraszam tez reszta dziewczyn, że będą musiały przebrnąć przez ta beznadziejna dyskusje
Pozwólcie, że nie będę jyz odpowiadać na komentarze.

Dziewczyny przestancie sie spierac, ja tez mam dwoje maluszkow w brzuchu, o tym zdecydowal ginekog ktory jest profesorem w mojej klinice, mysle ze wiedzial co robi.
Oczywiscie moglam sie nie zgodzic ale co poczac kiedy prawie czterdziestka i rezerwa jajnikowa na wyczerpaniu.
Profesor oczywiscie powiedzial ze takie ciaze sa trudniejsze niz pojedyncze, jednak dzisiejszy stan medycyny pozwala czesto na donoszenie blizniakow, przynajmniej do takiego momentu gdzie nie ma zagrozenia zdrowia i zycia malenstw.
Ogolnie trudne sa ciaze jednoowodniowe ale po in vitro powstaja ciaze dwu jajowe wiec ryzyko jest mniejsze.
U mnie poczatkowo mialy byc podane trzy zarodki ale jeden dzien przed transferem przestal sie prawidlowo dzielic, wiec dla profesora pewnie blizniaki nie sa katastrofa.
Oczywiscie szanuje decyzje kazdej z nas, kazda z nas czuje najlepiej w sobie co dla niej i jej przyszlych malenstw jest dobre i bezpieczne.
Nam przyszlym mamom blizniakow pozistaje pozytywnie myslec i wierzyc ze wszystko nie dobrze skonczy po wielu latach niepowodzen.

Dzisiejszy dzień przyniósł wiele pięknych wieści, niech jutro będzie równie dobrze!

Marzec

22: Rada: kontrola stymulacji
22: Anika - usg prenatalne
22: Ewa651 - wizyta u gin prowadzącego ciążę w szpitalu
22: westaice - transfer 

23: Martini – wizyta pęcherzykowo-serduszkowa
23: Malina - wizyta
23: Nova - beta w 8dpt 
24: ma_rta- usg Malucha
24: marzen - podgląd stymulacji
25: Foote - III weryfikacja i wysoka beta!!
25: agatek - kropkowe usg
26: martka83 - usg przed crio
29: natula - usg przed crio
30: Nikaa - badanie prenatalne w II trymestrze

KWIECIEŃ
1: Nova - wizyta w klinice
4: Hess- usg w Novum
6: Nikaa - wizyta u gin prowadzącego ciąże
6: onadlaniego - wizyta u gin prowadzącego ciaze
6: Olusja - usg Kropkowe
7: Madzionga - podglądanie Maluszkow
8: Hess - wizyta u gin prowadzącego ciazę