reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

no ok,ale po 12 tyg przeciez musisz pod jakiegos podlegac?W Szwajcarii tak samo jak w De musi obowiazywac zakaz wykonywania zawodu w ciazy w przypadku pracy zagrazajacej zdrowiu i zyciu matki i dziecka.I twoja szefowa musi to tobie wystawic,bo jak cos ci sie stanie to idzie za kraty.Sprawdz to,bo nie wierze,zeby bylo inaczej,przeciez to do cholery rozwiniety kraj.

reklama
Niebajko cudownie!!! ❤
Gratuluje Kochana :) zdrówka dla Córci i dla Ciebie również. Szybkiego powrotu do sprawności!

Marluna i u Ciebie super wieści!:)))
Gratki dziewczyny! To był dobry dzień :)

no ok,ale po 12 tyg przeciez musisz pod jakiegos podlegac?W Szwajcarii tak samo jak w De musi obowiazywac zakaz wykonywania zawodu w ciazy w przypadku pracy zagrazajacej zdrowiu i zyciu matki i dziecka.I twoja szefowa musi to tobie wystawic,bo jak cos ci sie stanie to idzie za kraty.Sprawdz to,bo nie wierze,zeby bylo inaczej,przeciez to do cholery rozwiniety kraj.

U mnie w umowie znalazlam tylko ze szefowa nie moze mnie zmusic do dzwigania i to by bylo na tyle.
Do dwunastego tygodnia musze chodzic na kontrole do kliniki leczenia nieplodnosci.
Kurcze a lekarz z kliniki powiedzial jeszcze ze jak zaczne krwawic to wtedy bedzie mial podstawe do dania chorobowego, noz kuzwa wtedy to moze byc juz za pozno.Czlowie sie lata stara, stresuje, placi, a kak juz sie uda to dalej problemy.

Marlunka,masz tu czarno na bialym ,nie daj sie zrobic w bambuko.Nie ma nic wazniejszego jak twoje dzieciatka.
ten tekst odnosi sie do szwajcarskiego prawa pracy.amen

Ob und wie lange eine Schwangere ihrer gewohnten Arbeit nachgeht, hängt von ihrem Wohlbefinden und von der Art ihrer Tätigkeit ab. Der Arbeitgeber darf während der Schwangerschaft keine Kündigung aussprechen (Artikel 336c Obligationenrecht) und ist verpflichtet, schwangere Frauen so zu beschäftigen und ihre Arbeitsbedingungen so zu gestalten, dass ihre Gesundheit und die Gesundheit des Kindes nicht beeinträchtigt werden (Art. 35 Arbeitsgesetz).

Znaczy to mniej wiecej tyle, ze nie wolno ci wykonywac zadnej pracy ktora jest dla ciebie zagrozeniem,czyli twoja szefowa musi ci zapewnic prace nie stanowiaca zadnego zagrozenia,czyli siedziec i czytac z dziadkami gazety,co tez nie jest bezpieczne bo mozesz sie czyms zarazic.Nie ma dla ciebie pracy? nie bedzie miala,bo niby co masz tam robic? wszystko to ciezka pra a fizyczna. musi ci wystawic zakaz wykonywania zawodu na czas ciazy.i nie ma o czym dyskutowac.
Zbierz odwage i jedz z nia porozmwaiac,niech nie mysli ze ma do czynienia z glupia koza.masz swoje prawa i mozesz jej je przedstawic.

Ostatnia edycja:
Marlunka,masz tu czarno na bialym ,nie daj sie zrobic w bambuko.Nie ma nic wazniejszego jak twoje dzieciatka.
ten tekst odnosi sie do szwajcarskiego prawa pracy.amen

Ob und wie lange eine Schwangere ihrer gewohnten Arbeit nachgeht, hängt von ihrem Wohlbefinden und von der Art ihrer Tätigkeit ab. Der Arbeitgeber darf während der Schwangerschaft keine Kündigung aussprechen (Artikel 336c Obligationenrecht) und ist verpflichtet, schwangere Frauen so zu beschäftigen und ihre Arbeitsbedingungen so zu gestalten, dass ihre Gesundheit und die Gesundheit des Kindes nicht beeinträchtigt werden (Art. 35 Arbeitsgesetz).

Watpi zeby zaproponowali mi inne stanowisko skoro pracuje jako FAGe, w tym domu nie ma takich mozliwosci, to wiecznie prrsonelu wykfalifikowanego brak, ktory uganialby sie za praktykantami, jutro sprubuje z nia porozmawiac, zobacze jak zareaguje.

Mam pytanko do dziewczyn które miały odroczony transfer z powodu wysokiego progesteronu. Do którego dnia po punkcji bralyscie progesteron, kiedy wizyta przed crio, czy do crio mogę podejść już w kolejnym cyklu ?

Mam pytanko do dziewczyn które miały odroczony transfer z powodu wysokiego progesteronu. Do którego dnia po punkcji bralyscie progesteron, kiedy wizyta przed crio, czy do crio mogę podejść już w kolejnym cyklu ?
Możesz podejść do crio już w kolejnym cyklu :) nie pamiętam jak jest z progesteronem, ja chyba nie brałam. Wiem że jak miałam za wysoki to potem w pierwszym dniu kolejnego cyklu się zgłosilam, miałam ze 3 kontrolne usg i podeszłam do crio :)

Możesz podejść do crio już w kolejnym cyklu :) nie pamiętam jak jest z progesteronem, ja chyba nie brałam. Wiem że jak miałam za wysoki to potem w pierwszym dniu kolejnego cyklu się zgłosilam, miałam ze 3 kontrolne usg i podeszłam do crio :)
Dzieki , ja normalnie przygotowywałam sie do transferu biorę utrogestan bo mój prowadzący miał zdecydować czy robimy czy nie a dopiero dziś wrócił. Jakoś musze ten miesiąc przeczekać :( o ile bedzie co transferowa, jutro dopiero sie dowiem jak moje dzeciaczki.

reklama
Watpi zeby zaproponowali mi inne stanowisko skoro pracuje jako FAGe, w tym domu nie ma takich mozliwosci, to wiecznie prrsonelu wykfalifikowanego brak, ktory uganialby sie za praktykantami, jutro sprubuje z nia porozmawiac, zobacze jak zareaguje.

kochana to nie jest twoj problem tylko jej,za toba stoi prawo ktorego ona musi sie trzymac.Walczylas jak lew o swoje dzieciatka,przy okazji kobiety w ciazy blizniaczej maja zakaz pracy tak czy siak od 24 tyg.
Powodzenia jutro:happy: ,zwolnic cie tez nie moze wiec spokojnie,wazne ze sa serduszka.:yes::yes::yes:

Do góry