reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

mira

nie, mysle ze IMSI nic nie dalo i sie zgadzam ze to marketing. mialam 2 ostatnie razy IMSI z czystej przekory ale jak widzisz - dopiero drugie sie udalo wiec to jak zawsze loteria i nic wiecej

ja tez mialam 2 ostatnie w polsce robione i jedyne co moge powiedziec to jestem zadowolona z laboratorium w klinice bo nikt mi takich ladnych zarodkow nie zrobil wczesniej jak oni. wlasnie dlatego tez do nich wrocilam 2 raz i tym razem mam nadzieje szczesliwym

reklama
Magdalena Markiewicz - Dzięki kochana za odpowiedz! Strasznie dużo tych zabiegów miałaś przed. mój lekarz z tego co widze jest totalnym ignorantem. Ja do transferu przygotowywyje sie w Kielcach (to jest jedyny lekarz który ma podpisaną umowę z invimedem w warszawie i tak jest mi łatwiej), ale postanowiłam ze jak sie tym razem nie uda (tfu tfu odpukać) to następny raz będę jeździła do W-wy.
Dani - Nizezłe jaja z tym płaceniem z góry - mozna wiedziedzieć w jakiej klinice przygotowywujesz sie do in Vitrio?

Takie cuda dzieję się niestety w Invimedzie w Gdynia :(

Danii na tych lekach miałam moje drugie ICSI, to są naturalne gonadotropiny, w odróżnieniu od np. Gonalu F. Będziesz musiała oprócz porannego gonanpeptylu, zobić sobie wieczorem 2 zastrzyki (fostimonu i merionalu nie wolno mieszać i podawać w 1 strzykawce). Będziesz musiała również sama wszystko przygotowywac, dostaniesz 2 ampulki, igły, strzykawki. Mi te leki nie odpowiadały, bolesne i bardzo słabo się na nich stymulowałam. Po nich uzyskano tylko 3 oocyty!!! Stymulowana byłam dużymi dawkami. Po Gonalu F za pierwszym razem 5lub 6 za kolejnym 9. Ne wiem czy to wina leku, ale u koleżanki było podobnie. Invikta chyba stosuje już tylko syntetyczne gonadotropiny, te są droższe, ale penie i bezbolesne. W każdym razie na każdego może zadziałać inaczej, zaleźy to pewnie też od cyklu, oczytaj w internecie i w razie czego pogadaj z lekarzem.

Iwka55 dziękuję Ci bardo za info, kurcze trochę mnie to zmartwiło, wolałabym chyba od razu dostać porządne leki.

Dziewczyny a czy którejś z was udało się na tych lekach?

Lolitko trochę opóźnione, bo mnie trochę nie było, ale ogromne gratulacje, niech Ci betka i dzidzia zdrowo rośnie :)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Witajcie, jestem tu nowa.
22 lipca podchodziłam po raz drugi do in vitro w Białymstoku.
W 10 dpt zobaczyłam upragnione dwie kreski.
W środę beta 88,2. W piątek (po 48h) miałam 138,9.
Jak myślicie czy 58% to nie za mały przyrost?:oo2:
USG mam "dopiero" 17 sierpnia
Pozdrawiam.

cześć dziewczyny:) jestem na moment bo dorwałam sie do komputera:) mi niestety wszystko sie poprzesuwało bo pojawiły się dwa dodatkowe pęcherzyki i jeszcze je dohoduje na większe..więc punkcja dopiero w poniedziałek a transfer w środe badź w czwartek więc bede później na forum bo do tej pory we Wrocławiu siedze więc trzymajcue mocno kciuki:) pozdrawiam

jr-c Witaj! Ja robiłam badania co 2 dni. Przez 4 dni też miałam niższy (niż 66%) przyrost ale w kolejnym badaniu był już skok o ponad 300% więc się ruszyło. Najlepiej powtórzyć betę wtedy zobaczysz czy rośnie. Albo poczekać ciepliwie do 17.08 i będziesz miała konkretną informację:-)Pozdrawiam!

lulin

Dziękuję. Po prostu naczytałam się, że przyrost powinien być min.66% i teraz popadam w lekką paranoję.
Jutro idę po raz trzeci, mam nadzieję, że skoczy chociaż o 100%.
A ja myślałam, że najtrudniej zajść w ciążę, teraz z kolei się martwię o utrzymanie Maleństwa.

Pozdrawiam :-) Joane

Witam, pozwoliłam sobie zakrasc sie na wasz teren :) mi tez zostalo tylko in vitro, chociaz do zrealizowania tego planu mam jeszcze długą drogę....

Lolitko-nie wiem czy mnie pamiętasz ale strasznie chcialam Ci pogratulować :) nawet nie wiesz jak sie cieszę ze w koncu i Tobie się udało :D Czy mozesz mi napisać gdzie podchodzilas w polsce do ivf ?!

pozdrawiam serdecznie i do następnego napisania :)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry