Witam wszystkie Panie
Jestem mamą dwójki dieciaków jedenastoletniej Dusi i ośmiomiesięcznego Dionizego. Starsze dziecko miało a młodsze dopiero zaczyna alergię pokarmową, uczulenie na białko i gluten. Mają to po mnie ja jako dziecko też na to chorowałam. Dzięki uporowi mojej mamy i jej determinacji do tego żebym był zdrowa a przedewszyskim żebym żyła, teraz jestem zdrowa. Przez pięć lat walczyła o moje życie a przez cztery byłam na diecie. Te dwadzieścia pare lat temu był to nielada wyczyn bo nie było tych produktów, które można kupic teraz. U mnie alergia objawiała sie tym, że po zjedzeniu glutenu miałam zapalenie płuc. Obecnie dzieci uczulone na białko nie muszą byc pozbawione jajek, mogą jeść przepiórcze jajeczka. Świetnie piecze sie z nich ciasto, ciastka, dzieci chętnie jedzą gotowane, smażone i alergia im w tym nie przeszkadza. Przelicznik jest taki 1 kurze jajko to 3 przepiórcze. Pyszny jest biszkopt z mąki kukurydzianej z odrobina mąki kartoflanej, przepiórczych jajek i cukru, ewentualnie glukozy. Właśnie z takiego biszkoptu i galaretki moja Dusia miała swój pierwszy tort.
Dobra dość na dzisiaj bo Was zanudzę. Jestem tu nowa i jak macie jakieś pytanie to piszczie postaram się w miarę szybko na nie odpisać.
Jak tylko odkopię stare przepisy na bezglutenowe i bezmleczne jedzenie to je tu wstawię
Jestem mamą dwójki dieciaków jedenastoletniej Dusi i ośmiomiesięcznego Dionizego. Starsze dziecko miało a młodsze dopiero zaczyna alergię pokarmową, uczulenie na białko i gluten. Mają to po mnie ja jako dziecko też na to chorowałam. Dzięki uporowi mojej mamy i jej determinacji do tego żebym był zdrowa a przedewszyskim żebym żyła, teraz jestem zdrowa. Przez pięć lat walczyła o moje życie a przez cztery byłam na diecie. Te dwadzieścia pare lat temu był to nielada wyczyn bo nie było tych produktów, które można kupic teraz. U mnie alergia objawiała sie tym, że po zjedzeniu glutenu miałam zapalenie płuc. Obecnie dzieci uczulone na białko nie muszą byc pozbawione jajek, mogą jeść przepiórcze jajeczka. Świetnie piecze sie z nich ciasto, ciastka, dzieci chętnie jedzą gotowane, smażone i alergia im w tym nie przeszkadza. Przelicznik jest taki 1 kurze jajko to 3 przepiórcze. Pyszny jest biszkopt z mąki kukurydzianej z odrobina mąki kartoflanej, przepiórczych jajek i cukru, ewentualnie glukozy. Właśnie z takiego biszkoptu i galaretki moja Dusia miała swój pierwszy tort.
Dobra dość na dzisiaj bo Was zanudzę. Jestem tu nowa i jak macie jakieś pytanie to piszczie postaram się w miarę szybko na nie odpisać.
Jak tylko odkopię stare przepisy na bezglutenowe i bezmleczne jedzenie to je tu wstawię