tsarina
MamaPower!
omlet na samych białkach to dziwne nieco, ale bezy? biszkopcik?
ja chciałam Wam sie pochwalić przepisem, który dostalam od mojej bardzo dobrej znajomej...
1 serek homogenizowany naturalny (może być np. waniliowy do owoców)
1 żółtko
mąka
wszystko łączymy i mieszamy, żeby konsystencja ciasta była gęstsza od ciasta na lene kluski. Ciasto "odkrawamy" łyżką i wrzucamy na wrzącą wodę. Czekamy aż kluski wypłyną. Podawać z masłem lub z owocami- Iza uwielbia zestawienie serek waniliowy i maliny... Kluski podaje się zaraz po ugotowaniu, bo potem twardnieją. Z tych proporcji wychodzi dużo klusek, przeważnie duża porcja dla Izy i mniejsza dla mnie....
Smacznego!
ja chciałam Wam sie pochwalić przepisem, który dostalam od mojej bardzo dobrej znajomej...
1 serek homogenizowany naturalny (może być np. waniliowy do owoców)
1 żółtko
mąka
wszystko łączymy i mieszamy, żeby konsystencja ciasta była gęstsza od ciasta na lene kluski. Ciasto "odkrawamy" łyżką i wrzucamy na wrzącą wodę. Czekamy aż kluski wypłyną. Podawać z masłem lub z owocami- Iza uwielbia zestawienie serek waniliowy i maliny... Kluski podaje się zaraz po ugotowaniu, bo potem twardnieją. Z tych proporcji wychodzi dużo klusek, przeważnie duża porcja dla Izy i mniejsza dla mnie....
Smacznego!