reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

kto ma przepisy dla alergika??

reklama
A ja jeszcze znam taką stronkę:

http://www.wyprawka.pl

Fajnie tam jest wszystko podzielone na przepisy bez mleka czy bez glutenu :) Tylko jedna rzecz mnie dziwi, skąd w przepisach dla dzieci z alergią na mleko znajduje się jajko .....

Smacznego maluchy :)

ja może nie przepis, ale stwierdziałm że bardzo ciekawy artykuł i może nie wszystkie mamy sobie zdają z tego sprawę, ze zelki mozna małemu alergikowi podawać, a czasami nie wiadomo czym małemu sprawić przyjemność, co dac słodkiego :) zresztą interesująco napisane, to pozwalam sobie przekleić :D

Bezglutenowe słodycze dla alergików

Wszystkie produkty MAOAM oraz pianki HARIBO są bezpieczne dla dzieci chorujących na celiakię. Słodycze nie zawierają glutenu, a więc substancji wywołującej tą alergię pokarmową. Dzięki temu dają radość wszystkim dzieciom!

W ostatnich latach obserwujemy znaczący wzrost alergii, zwłaszcza wśród dzieci. Problem ten dotyczy niemal 30 procent populacji dziecięcej. Najgroźniejszymi, głównie ze względu na późne wykrywanie, są alergie pokarmowe. Z przeprowadzonych badań wynika, że najczęściej uczulającą substancją jest gluten. Osoby nie tolerujące glutenu, czyli białka zawartego w otoczkach zbóż - pszenicy, żyta, jęczmienia i owsa - cierpią na celiakię. Aby osłodzić im życie pianki Haribo i słodycze MAOAM są produkowane z najwyższej jakości składników wolnych od glutenu.

„Alergia na gluten, jest szczególnie uciążliwa dla najmłodszych. Powoduje, że dzieci muszą przestrzegać specjalnej i bardzo dokuczliwej diety.” – powiedziała Beata Falińska -Zubko, Marketing Manager w HARIBO Sp. z o.o, która dodała: „MAOAM i HARIBO pragną dawać dzieciom radość jaką niosą słodycze. Dlatego w produkcji gum i cukierków rozpuszczalnych oraz pianek używamy wyłącznie składników wolnych od glutenu. Słodycze MAOAM i pianki HARIBO są bezpieczne dla wszystkich „Celiaków!”.

MAOAM w swojej ofercie posiada następujące produkty: „Mao Mix”, „Kracher”, „Stripes”, „Kostka Maoam”. Wszystkie są wolne od glutenu.

Pianki HARIBO dostępne na polskim rynku to „Mallow Mania” i „Flowers”. Oba produkty są bezglutenowe.

Więcej informacji o produktach znajduje się na Maoam

Dzisiaj zrobiłam zakupy na stronie firmy Glutenex ..:: GLUTENEX ::.. (makarony, ciasteczka) W necie można też zajrzeć na strony ze zdrową żywnością. Można coś kupić lub "ukraść" parę pomysłów na dania dla maluchów. Ja spisałam sobie składniki sosów, past itp. i teraz spróbuję sama coś ugotować.

Cześć wam mam o8/5 miesięczną córę i nie wiem już co jej robić jak macie jakieś pomysły to prześlijcie mi je na ten adres kartym@wp.pl z góóóóry dziękuję.:-)

Witam Was drogie mamusie:)
Jestem na forum po raz pierwszy, jak widzę nie tylko ja szukam przepisów na dania dla mojej córeczki. Skaza wyszła u niej już w 3 m-cu. Nie mam już pomysłów na to co mogłaby zjeść. Ma teraz 15 m-cy, do niedawna myślałam, że powoli z tego wychodzimy, ale znów pojawiły się plamy. Bardzo proszę, podeślijcie swoje przepisy:)

pozdrawiam:)

adria7@wp.pl

reklama
WITAM WSZYSTKIE MAMY MALYCH ALERGIKOW,moj 5 miesieczny smyk ma rowniez AZS :zawstydzona/y:i mam problem,mały bardzo lubi jesc z łyzeczki i od 3 miesiaca podaje mu NYTRAMIGEN,ale dziewczyny POMOCY!!!podajcie mi jakies przepisy dle 5 miesiecznych dzieciaczkow,zapomniałam dodac ze maly kest uczulony prawdopodobnie na jabłko i marchew,całuje goraco.Moj meil; martusiagal@wp.pl

Do góry