reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

książeczki - UWAGA!!!! silnie uzależnia!!!

ja ndal czekam na wysłanie paczki z merlina, szlag mnie trafia a jak nie zdążą przed Świętami...:dry:
taaa Ulica Czereśniowa:tak: i Mamoko (kasiu;-)) i właśnie w tym zamówieniu z merlina mam "Lato":tak:
choć u nas nadal Wielka księga wierszy Tuwim, Konopnicka, Fredro i inni jest na pierwszym miejscu ( z rymowankami "Wlazł kotek na płotek" ale zdecydowanie wolę to pierwsze), czy któraś z Was też to ma???
forever patriotyzm lokalny:-D to ile łącznie książek Ci teraz przyszło?;-) ciekawa jestem jak Krysia zareaguje na E.Carle 'Od stóp do głów' bo ilustracje dosyć hmmm specyficzne? wiem, że macie "Bardzo głodna gąsienicę' tylko tam więcej owoców/warzyw; i może faktycznie to dobry czas na ta książkę - wykonywanie poleceń (ćwiczenia)...:tak:

reklama
martadelka spokojnie, zdążysz, jeszcze cały tydzień! "Wielkiej księgi wierszy" nie posiadamy niestety, a "Wlazł kotek na płotek" ostatnio nie cieszy się żadnym zainteresowaniem :/ ale Bobo już dziś czytaliśmy, Kubi bierze ją z półki i krzyczy 'tata'!

Kasiawilde - myślę, że Młoda za młoda jest za to - wczoraj przywiozłam parę książeczek zdecydowanie dla maluchów od Chrzestnej Krysi - po Jej Córeczce - więc literatura jest. :-pBez szaleństw :-p
Martadelka - ta "Wielka księga wierszy" jaką ma okładkę ? "Od stóp do głów" myślę, że w przyszłym roku :tak:Książeczek i malowanek ok. 20 myślę.

u nas wszystkie książeczki przyjęte przez Marysię z wielkim entuzjazmem:)
Kamilka i Zuzia (o dzidziusiach) całkiem fajne, choć sama nie przeczytałam jeszcze tekstu hehe, póki co opowiadam swoją historię do obrazków.
Wczoraj czytałysmy "O zimie" - Marysia prawie nie oddychała z przejęcia:-D baaardzo jej sie podobała. Jest super, bo idealnie na czasie. Na spacerach robimy to co w książeczce więc to do niej przemawia.
Bobo naprawdę fajny choć na początku Marysia się przestraszyła i nie chciła jej czytać, bo w pierwszej historyjce Bobo przewrócił kubeczek z kakao. Akurat rano Marysia też przewróciła kubek z kawką zbożową i bardzo to przezywała przez cały dzień - że brudno, że spodnie mokre itp. Ona lubi porządek:tak: ale potem już chętnie oglądała. Mi się bardzo podoba ten Bobo, taki inny.
Zoo Brzechwy fajna na minutę czytania. Dla Marysi za mało "fabuły":baffled:

martadelka ja mam "wielką księgę wierszy" i u nas kompletnie bez zainteresowania. Marysia w ogóle nie przepada za wierszami, dla niej musi być jakaś akcja. Samo oglądanie obrazków już jej nie wystarcza a wiersze trudniej zrozumieć. Może dobre do czytania przed snem? W każdym razie jak tylko wyjmuję "wielką Księgę wierszy" Marysia mówi NIE i zamyka okładkę.

dziś w Empiku oglądałam masę fajnych książek. Są wszystkie ulice czereśniowe, wszystkie z serii "dokąd idziemy", jest Binta, Lalo, dużo innych z Zakamrków. Ale jak popatrzyłam na Marysi półkę z książkami i swój portfel to nie kupiłam nic. Przezwyciężam nałóg:))

-My mamy na ulicy czereśniowej wiosnę i mi się podoba, a MIesiu pozna wielkanocą. Ale już nie wydaje mi się tak ciekawa jak mamoko, chopć ( forever) do Mamoko nie byłam przekonana i nigdy nie było na mojej liście ( dostał od dziadków), to muszę przyznać , że Miesio uwielbia, codziennie odkrywamy tam cos nowego i to jedyna z książeczek Miesia, która mnie jeszcze zupełnie nie znudziła!

traschka brawa za 'samokontrolę' :-D

martadelko u nas też jakoś wiersze nie wzbudzają zainteresowania większego, niedługo wyciągnę 'Wiersze do poduchy' Strzałkowskiej, zobaczymy czy w ogóle na nią spojrzy :-D ale Emi to ma zacięcie taką grubaśną książkę wertować ;-)

u nas dziś poszło w ruch 'Babo chce', szybko zaakceptowane (tylko jedno trzaśnięcie okładką!), pewnie przez to, że bohaterowie znani... Kubi znów przed spaniem słuchał zaciekawiony (ale oddychal ;-)) i domagał się kilkukrotnego czytania. Nie poznaję własnego dziecka, jeszcze 2 tygodnie temu jak próbowałam coś czytać to mi szybko przewracał strony dalej :szok:

no jak widać nasze dzieciaczki mają różne preferencje czytelnicze;-) co do wierszy to nawet nam to idzie: Murzynka Bambo słucha wnikliwie, że aż go 'pamięta na pamięć':szok: jak zaczynam recytować to tylko czeka aż powiem: 'Aż mama krzyczy: Bambo...' i kończy za mnie: 'Obuzie' czyli Łobuzie:szok::-) potem sama mówi: 'Mleczka piciu, piciu' więc ja recytuję dalej, po czym Emi mówi: 'Bambo plum, plum'; po czym mówię: 'Lecz...' a Emi: 'mama kocha' (wtedy się przytulamy). I tak możemy w kółko:-) To jeden z niewielu wierszy, które dam radę przeczytać do końca, reszta to opowiadanie o ilustracjach, tworzenie krótkiej fabuły (trasiu;-)), czasami opartej na wierszu (jak wcześniej oczywiście zdążyłam przeczytać hihi)

to moje zamówienie z arosa
Zawartość zamówienia:

1 x Kochany tatuś,
1 x Kochana mamusia,
1 x Łódka Jurka Mały chłopiec,
1 x Kolejka Błażeja Mały chłopiec,
1 x Ruchome obrazki. Dobrze mieć kolegów,
1 x Ruchome obrazki. Mały lew w wielkiej dżungli,
1 x Na wsi Dotknij i poczuj,
1 x Pociąg. Dotknij i poczuj,
1 x Na budowie. Dotknij i poczuj,
1 x Wielki kłębek wełny,
1 x Pani Zima. Bajka dla maluszka,
1 x Wyprawa po choinkę,
1 x Wigilijny wieczór,
1 x Piotruś i Kasia,
1 x Origami dla najmłodszych Cuda z papieru,
1 x Origami dla najmłodszych Papierowy świat,
1 x W krainie Świętego Mikołaja,
1 x Boże Narodzenie,
1 x Kołysanki,
1 x Biblioteczka malucha. Wyliczanki,
1 x Biblioteczka malucha. Piosenki,
1 x Spacer malucha,
1 x Bobo. Historyjki obrazkowe dla najmłodszych dzieci,
1 x Muminki Otwórz okienko,
1 x W dżungli książeczka z okienkami,
1 x Miasteczko Mamoko,

Martadelka Emi tak duzo mówi :szok:
Trasia mnie hamuje mój pusty portfel, ale teraz wyjątkowo poszalałam bo troche na bombkach zarobiłam:-)

reklama
kati wooow, super! strasznie mnie ciekawi większość zamówienia, tylko recenzje to pewnie dostaniemy po świętach dopiero :-(

martadelka takie czytanie to dla mnie zupełnie inny wymiar! pozytywnie zazdroszczę i nie mogę się doczekać, Emi jest świetna!

Do góry