reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

książeczki - UWAGA!!!! silnie uzależnia!!!

ja ndal czekam na wysłanie paczki z merlina, szlag mnie trafia a jak nie zdążą przed Świętami...:dry:
taaa Ulica Czereśniowa:tak: i Mamoko (kasiu;-)) i właśnie w tym zamówieniu z merlina mam "Lato":tak:
choć u nas nadal Wielka księga wierszy Tuwim, Konopnicka, Fredro i inni jest na pierwszym miejscu ( z rymowankami "Wlazł kotek na płotek" ale zdecydowanie wolę to pierwsze), czy któraś z Was też to ma???
forever patriotyzm lokalny:-D to ile łącznie książek Ci teraz przyszło?;-) ciekawa jestem jak Krysia zareaguje na E.Carle 'Od stóp do głów' bo ilustracje dosyć hmmm specyficzne? wiem, że macie "Bardzo głodna gąsienicę' tylko tam więcej owoców/warzyw; i może faktycznie to dobry czas na ta książkę - wykonywanie poleceń (ćwiczenia)...:tak:

reklama
martadelka spokojnie, zdążysz, jeszcze cały tydzień! "Wielkiej księgi wierszy" nie posiadamy niestety, a "Wlazł kotek na płotek" ostatnio nie cieszy się żadnym zainteresowaniem :/ ale Bobo już dziś czytaliśmy, Kubi bierze ją z półki i krzyczy 'tata'!

Kasiawilde - myślę, że Młoda za młoda jest za to - wczoraj przywiozłam parę książeczek zdecydowanie dla maluchów od Chrzestnej Krysi - po Jej Córeczce - więc literatura jest. :-pBez szaleństw :-p
Martadelka - ta "Wielka księga wierszy" jaką ma okładkę ? "Od stóp do głów" myślę, że w przyszłym roku :tak:Książeczek i malowanek ok. 20 myślę.

u nas wszystkie książeczki przyjęte przez Marysię z wielkim entuzjazmem:)
Kamilka i Zuzia (o dzidziusiach) całkiem fajne, choć sama nie przeczytałam jeszcze tekstu hehe, póki co opowiadam swoją historię do obrazków.
Wczoraj czytałysmy "O zimie" - Marysia prawie nie oddychała z przejęcia:-D baaardzo jej sie podobała. Jest super, bo idealnie na czasie. Na spacerach robimy to co w książeczce więc to do niej przemawia.
Bobo naprawdę fajny choć na początku Marysia się przestraszyła i nie chciła jej czytać, bo w pierwszej historyjce Bobo przewrócił kubeczek z kakao. Akurat rano Marysia też przewróciła kubek z kawką zbożową i bardzo to przezywała przez cały dzień - że brudno, że spodnie mokre itp. Ona lubi porządek:tak: ale potem już chętnie oglądała. Mi się bardzo podoba ten Bobo, taki inny.
Zoo Brzechwy fajna na minutę czytania. Dla Marysi za mało "fabuły":baffled:

martadelka ja mam "wielką księgę wierszy" i u nas kompletnie bez zainteresowania. Marysia w ogóle nie przepada za wierszami, dla niej musi być jakaś akcja. Samo oglądanie obrazków już jej nie wystarcza a wiersze trudniej zrozumieć. Może dobre do czytania przed snem? W każdym razie jak tylko wyjmuję "wielką Księgę wierszy" Marysia mówi NIE i zamyka okładkę.

dziś w Empiku oglądałam masę fajnych książek. Są wszystkie ulice czereśniowe, wszystkie z serii "dokąd idziemy", jest Binta, Lalo, dużo innych z Zakamrków. Ale jak popatrzyłam na Marysi półkę z książkami i swój portfel to nie kupiłam nic. Przezwyciężam nałóg:))

-My mamy na ulicy czereśniowej wiosnę i mi się podoba, a MIesiu pozna wielkanocą. Ale już nie wydaje mi się tak ciekawa jak mamoko, chopć ( forever) do Mamoko nie byłam przekonana i nigdy nie było na mojej liście ( dostał od dziadków), to muszę przyznać , że Miesio uwielbia, codziennie odkrywamy tam cos nowego i to jedyna z książeczek Miesia, która mnie jeszcze zupełnie nie znudziła!

traschka brawa za 'samokontrolę' :-D

martadelko u nas też jakoś wiersze nie wzbudzają zainteresowania większego, niedługo wyciągnę 'Wiersze do poduchy' Strzałkowskiej, zobaczymy czy w ogóle na nią spojrzy :-D ale Emi to ma zacięcie taką grubaśną książkę wertować ;-)

u nas dziś poszło w ruch 'Babo chce', szybko zaakceptowane (tylko jedno trzaśnięcie okładką!), pewnie przez to, że bohaterowie znani... Kubi znów przed spaniem słuchał zaciekawiony (ale oddychal ;-)) i domagał się kilkukrotnego czytania. Nie poznaję własnego dziecka, jeszcze 2 tygodnie temu jak próbowałam coś czytać to mi szybko przewracał strony dalej :szok:

no jak widać nasze dzieciaczki mają różne preferencje czytelnicze;-) co do wierszy to nawet nam to idzie: Murzynka Bambo słucha wnikliwie, że aż go 'pamięta na pamięć':szok: jak zaczynam recytować to tylko czeka aż powiem: 'Aż mama krzyczy: Bambo...' i kończy za mnie: 'Obuzie' czyli Łobuzie:szok::-) potem sama mówi: 'Mleczka piciu, piciu' więc ja recytuję dalej, po czym Emi mówi: 'Bambo plum, plum'; po czym mówię: 'Lecz...' a Emi: 'mama kocha' (wtedy się przytulamy). I tak możemy w kółko:-) To jeden z niewielu wierszy, które dam radę przeczytać do końca, reszta to opowiadanie o ilustracjach, tworzenie krótkiej fabuły (trasiu;-)), czasami opartej na wierszu (jak wcześniej oczywiście zdążyłam przeczytać hihi)

to moje zamówienie z arosa
Zawartość zamówienia:

1 x Kochany tatuś,
1 x Kochana mamusia,
1 x Łódka Jurka Mały chłopiec,
1 x Kolejka Błażeja Mały chłopiec,
1 x Ruchome obrazki. Dobrze mieć kolegów,
1 x Ruchome obrazki. Mały lew w wielkiej dżungli,
1 x Na wsi Dotknij i poczuj,
1 x Pociąg. Dotknij i poczuj,
1 x Na budowie. Dotknij i poczuj,
1 x Wielki kłębek wełny,
1 x Pani Zima. Bajka dla maluszka,
1 x Wyprawa po choinkę,
1 x Wigilijny wieczór,
1 x Piotruś i Kasia,
1 x Origami dla najmłodszych Cuda z papieru,
1 x Origami dla najmłodszych Papierowy świat,
1 x W krainie Świętego Mikołaja,
1 x Boże Narodzenie,
1 x Kołysanki,
1 x Biblioteczka malucha. Wyliczanki,
1 x Biblioteczka malucha. Piosenki,
1 x Spacer malucha,
1 x Bobo. Historyjki obrazkowe dla najmłodszych dzieci,
1 x Muminki Otwórz okienko,
1 x W dżungli książeczka z okienkami,
1 x Miasteczko Mamoko,

Martadelka Emi tak duzo mówi :szok:
Trasia mnie hamuje mój pusty portfel, ale teraz wyjątkowo poszalałam bo troche na bombkach zarobiłam:-)

reklama
kati wooow, super! strasznie mnie ciekawi większość zamówienia, tylko recenzje to pewnie dostaniemy po świętach dopiero :-(

martadelka takie czytanie to dla mnie zupełnie inny wymiar! pozytywnie zazdroszczę i nie mogę się doczekać, Emi jest świetna!

Do góry