reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

książeczki - UWAGA!!!! silnie uzależnia!!!

Ha, no może na zapas ale na elmerze i czereśniowej ( Madzioolka mamy wiosnę) zaoszczędziłam 20 zł!! A prędzej czy później i tak bym je nabyła! Czereśniowa na później Madziiolka?? Ja nie daję teraz tylko dlatego, że mamy Mamoko ale absolutnie nie jest na później! Tzn. na później też- żeby sledzić kolej losów bohaterów ,ale już teraz ma frajdęwielką i sam nad mamoko siedzi- wczoraj 0,5 h i wyszukuje auta, domy, lampy, buty...

reklama
u nas też mamoko jest na dłuzsze czytanie. Przez pierwszy tydzień ogladalismy baaardzo długo, teraz Marysia wybiera o kim mówimy. Szukamy na obrazku i opowiadamy historię - to też przecież jak najbardziej na teraz. Np o kroliczkach które zgubiły braciszka, o piesku który skaleczył się w łapkę i był u wtwrynarza. Historyjki jak najbardziej na czasie:)

No Maja jeszcze książeczkowo nie na tym etapie co Marysia czy Mieszko, u niej dłuższe skupienie na ksiązce nie przejdzie, nawet jak próbuje ją zainteresować opowiadam i wymyślam historyjki to po chwili wstaje i idzie albo po nastepną książke albo do innych zabawek

Trasiu wysłałam Ci PW póki co :-)
I wiecie co wysłałam zamówienie - moi rodzice zapłacą za połowę i bedą mieli dla Mateusza książeczki na prezent na różne okazje :-) jak to mój tato powiedział :-):-):-) kochani są ogromnie :-D
A czy Wy wiecie czy w Arosie mozna domówić kilka sztuk bo zapomniałam o kolorowankach dla chrześnic naszych...?
Aestima popatrz dla Miesia:
Mieszko pi

ja też dziś złozyłam zamówienie na arosie, na 213 zł, jedna książka dla mnie , jedna dla T, jedna dla teścia a dla Mai 13 :-) no i skusiłam się na "zimę na ulicy czereśniowej" :-)nie mogłam się oprzeć :-p

No Maja jeszcze książeczkowo nie na tym etapie co Marysia czy Mieszko, u niej dłuższe skupienie na ksiązce nie przejdzie, nawet jak próbuje ją zainteresować opowiadam i wymyślam historyjki to po chwili wstaje i idzie albo po nastepną książke albo do innych zabawek

Madzioolka mój Mati tez zdecydowanie nie na tym etapie "czytania co Mieszko, czy Marysia,ale mysle ze z czasem wszystko sie zmieni

widze ze aros ma niezłe zamówienia przed swietami :-)

Madzioolka oby na swieta ci dostarczyli bo u nich to czas realizacji dosc długi niestety :sorry:

kati nie mam pojecia co do domówienia czegos, moze najlepiej zadzwonic do nich i zapytac

Teraz ja ... wreszcie :-p
Ale najpierw o serii Mamoko - jak dla mnie - nie mówiąc o Młodej - za dużo :sorry: Coś na podobnej zasadzie - same obrazki widziałam Wydawnictwa Tatarak - literatura skandynawska ;-) - i to mi przypadło do gustu. :tak:
No ale moje zamówienie - większość książeczek omawianych więc będę linkować tylko te nowe.
Seria "Gdzie kto mieszka?", "Co kto lubi jeść?" "Co kto robi?" - podobają mi się - tekst też ;-)- w pierwszej kolejności
Cztery kolorowanki kompatybilne z "Obrazkami dla maluchów"
Eric Carle "Od stóp do głów" - do poćwiczenia ;-)

"O zimie" - zdecydowanie przyszły rok o ile nie później
Seria "Skąd się bierze mleko?" "Skąd się biorą jajka" "Jak powstaje chleb?" - dobry zakup
Julian Tuwim "Warszawa" http://merlin.pl/Warszawa_Julian-Tuwim/browse/product/1,379106.html- nie za urodziwe ale patriotyzm lokalny :happy:
Seria "Co słychać na....? " - brakuje mi tylko stacji paliw do kompletu bo wojska - chyba jest - nie zamierzam kupować :no: - fajne
Co się dzieje pod ziemią w mieście i na wsi i jak to jest zrobione pojazdy - też ok
Małgorzata Strzałkowska "Alfabet z obrazkami" http://merlin.pl/Alfabet-z-obrazkam...ita-Andrzejewska/browse/product/1,780158.html - b. ładna i...elegancka książka
Wiersze i wierszyki Chotomskiej i Tuwima Wydawnictwa Wilga - sztywne kartki, kolorowe ilustracje
Nawet nieszczęsne "Przytulanki" nie okazały się aż tak bardzo paskudne... :no:
Za nieudane raczej - przynajmniej jak dla mnie a więc trafi do pudełka "prezent" - Co kryje się na zamku http://www.aksjomat.com/index.php?s=karta&id=587 - po Aksjomacie spodziewałam się większej dokładności, odpowiedniejszego tekstu itp.

Ostatnia edycja:
reklama
jak ja marzę o Mamoko i ulicy czereśniowej!

forever wzorowy post :) czyli w większości zadowolona jesteś? teraz tylko czekać na opinie Krysi :) a czemu 'O zimie' na przyszłość? Myślisz, że Młoda nie będzie zainteresowana?

Do góry