reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

książeczki - UWAGA!!!! silnie uzależnia!!!

W końcu zrobiłam zamówienie, skromniutkie bo tylko dwie pozycje dla Mai:
- Mysi domek - cos neisamowitego, ale bardziej dla mnie do pooglądania neisamowitego rękodzieła i precyzji wykonania całej makiety, Majki póki co to nei rusza. Co mnie zaskoczyło w tej książce? - myszy są żydami, obchodzą szabas :-D
- Cynamon i Trusia, Wierszyki od stóp do głów - strzał w 10! czytamy codziennie przed snem, Maja ma niezły ubaw z wierszyka o pupie i pępuszku :)

reklama
jesień idzie długie wieczory i czas na czytanie co kupujecie/polecacie?

U nas nadal króluje Kicia Kocia, Franklin, Opowieści z Kolorowego sadu, Elmer...
Ostatnio czytamy Billy'ego
Billy i tajemniczy kot - Stenberg Birgitta, Lepp Mati za 20,99 zł | Książki empik.com
Billy jest zły - Stenberg Birgitta, Lepp Mati za 20,99 zł | Książki empik.com
Pierwsze Czytanki
pierwsze czytanki papilon - wyniki wyszukiwania, wyników 4 - Merlin.pl

Czekam na dostawe Mamy Mu, Alberta Le Blanca
A na imieniny wyciągam Żabke
Żabka ma przyjaciela - Velthuijs Max za | Książki empik.com
Jak dobrze być żabką - Velthuijs Max za | Książki empik.com

Na Mikołajki i Gwiazdke też plany książkowe :-)

Aaaa i ostatnio wypożyczyłam w biblio (w szokuuu byłam ze w mojej mieścinie takie pozycje mają :szok:) Janosch'a
Janosch w Literatura popularna - tanie książki w empik.com
Mati zaciekawiony, choc za dużo czytania jak na razie bo zanim doczytam stronę on juz przekreca kartkę, wiec streszczam...

Ostatnia edycja:
a coooo tu taka cisza?!?!?
u nas na topie dalej Miś Bodo - szczególnie straż pożarna... Bobo - obydwie części, Kicia Kocia, Percy, Albert Le Blanc, Albert Albertson i ostatnio takie książeczki o Elmo, pomimo tego, że bajki nie ogląda, ale Kubi odziedziczył ich sporo i lubi bardzi... czasem jeszcze Elmer czy Gruffalo

zupełnie nie chce czytać Lata Stiny, ani Jabłonki Eli!!!!!!! Ale co tam, ja je za to bardzo lubię :)

a co tam u Was się dzieje w jesienne wieczory?

u nas nadal seria z Puchatkiem, Kicia Kocia, Bobo (ale I część, II część rzadko) i Tupcio Chrupcio (tą ostatnią serię sama lubię, nie kupiłam żadnej, wszystkie wypożyczamy)
Jabłonkę Eli kupiłam, ale czytałyśmy chyba ze 2 razy:sorry2:
Czarownicy nie znam, nie widziałam, przedział 7-10 lat

u nas z Bobo obie części, ale pierwsza częściej, druga ma plus za pociąg ;)
Tupcia Chrupcia w sumie nigdy konkretnie żadnego nie przejrzałam... musze zgłębić temat, któraś część szczególnie warta uwagi?
Czarownica z tego co podejrzałam w grafikach googla jeśli chodzi o ilość tekstu zdecydowanie wcześniej niż 7-10 lat! merlin to chyba te kategorie dodaje losowo!

reklama
najlepszy to chyba Tupciu Chrupcio nie chce jeść i Wizyta u dziadków; 'najgorszy' T.C. nie chce spać
ciekawe są też ilustracje, pomysłowość: but jako łóżko, pudełko od zapałek - nocny stoliczek:tak:

Do góry