reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

książeczki - UWAGA!!!! silnie uzależnia!!!

'Naciśnij mnie' nigdy nie była na mojej liście, wydaje mi się za prosta (bo samemu można identyczną zrobić) i montonna

mamoM wydaje mi się, że ciężko stwierdzić, która z książek z serii ul.Czereśniowa jest lepsza, bo założenie w niej jest jedne, zmieniają się tylko 'okoliczności':tak:

Ostatnia edycja:
reklama
MamoM my mamy już zimę i wiosnę z ul. Czereśniowej i fajne są obie, tu nie ma lepszej czy gorszej, one ogólnie są bardzo podobne bo te same domy ulice ludzie ale w innych sytuacjach :)
np. Zima -pan w dresie biega i zgubił klucze, podniosła je mała dziewczynka i goniła przez wszystkie strony książki żeby mu ten klucz oddać, spotkali się na ostatniej stronie gdzie był zamarznięty staw na którym dzieci jeździły na łyżwach po dziewczynka niosła cały czas łyżwy ze sobą
Wiosna -pan w dresie znowu biega, pośliznął się na skórce od banana i przewrócił, wypadła mu z ręki gazeta którą kupił stronę wcześniej, skaleczył się w rękę i rozdarł spodnie, rękę opatrzyła mu pani która wyszła z psem na spacer potem razem poszli do sklepu po nowe spodnie i do parku na ławkę
Każda postać ma jakąś historię, nic nie jest przypadkowe i opowiadać można po prostu bez końca aż do zdarcia gardła :-)

"Małego króliczka" mam tą drugą część, jest przepiękna, obie z Mają ją uwielbiamy :)

a mi się ogromnie podoba "nacisnij mnie" i na pewno nabędę, ale to dopiero za jakiś czas. Marysia chyba jeszcze za mała na to, żeby w pełni cieszyć się z książki. A może się mylę? ktoś ma?

no i chyba musze też nabyć tą ulicę czereśniową... :)

edit:
za to Marysia jest zachwycona "jabłonką Eli". Czytamy po kilka razy dziennie. Póki co nie chce wcale obejrzeć "Yeti", ale pracujemy nad tym.

'naciśnij mnie' mi się osobiście podoba, ale szczerze mówiąc troszkę mi na nią szkoda kasy, bo myślę, że to książeczka, która dość szybko pójdzie w odstawkę!

mamoM i co zdecydowałaś co zakupić? my mamy 'lato' i u nas jakoś bez szału, Kubi lubi czasem... ale do wielu innych zagląda zdecydowanie częściej...

trasiu mapy są cudne prawda?!? ja kiedyś na pewno zakupię! 'Jabłonkę Eli' też mam, ale jeszcze czeka na swoją kolej...

Za to z nowości u nas:
"Kicia Kocia gotuje" - pierwsza w naszej biblioteczce, Kubi zainteresowany, ale wielkiego szału nie było... myślę, że temat mu się podoba, bo ostatnio angażuję go do wielu robót w kuchni :-D
mamy też ciekawą książeczkę 'Gruffalo'
Gruffalo / Julia Donaldson & Axel Scheffler | książka

no i wcięło mi pół posta....

w każdym razie Gruffalo bardzo nam się podoba, 'straszna' historyjka, rymowana, świetna odmiana :tak:

i co ja tam jeszcze pisałam? chyba narzekałam na bibliotekę, u nas dalej na NIE, nic w gust Kubiego nie znalazłam, poza tym on dalej nie chce tknąć nie swoich książek w okładkach... także zazdroszczę Wam martadelko!

reklama
byłyśmy wczoraj z Emi w innej bibliotece i oszalałam ze szczęścia - to się nazywa biblioteka ze świetnie wyposażonym działem dla dzieci!!! nie dość, że osobne, przestronne pomieszczenie, stoliki dla dzieci mniejszych i większych, kredki, puzzle to full regałów zapełnionych po brzegi książkami!!!
założyłam Emi jej pierwszą kartę biblioteczną:tak::-)
wypożyczyłyśmy:
Kochany tatuś - Frączek Agnieszka za 18,49 zł | Książki empik.com
Pan Miś jest głodny - Chapman Jane, Wilson Karma za | Książki empik.com
Tupcio Chrupcio. Idę do lekarza - Campanella Marco za 24,49 zł | Książki empik.com - to nasza pierwsza książka z tej serii:tak:
Lalo gra na bębnie - Susso Eva za 18,49 zł | Książki empik.com

i ostatniej nie pamiętam teraz...

Do góry