reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

książeczki - UWAGA!!!! silnie uzależnia!!!

Dla fanów ulicy Czereśniowej wieku wszelakiego i płci obojga - widziałam "Noc na ul. Czereśniowej". Młoda zainteresowała się "W mieście" - zauważyłam, że jest zbyt żywa aby się skupić na dłużej aczkolwiek sama się umie bawić znakomicie - znów powrócił temat nietoperza w jednej książeczce.... Że nie może głową w dół wisieć na drzewie.... :-p

reklama
dziś dostałam zamówienie - wszystkie książki są rewelacyjne! Póki co Marysia rzuciła się na Kicię Kocię i prawie nic innego nie chciała oglądać ale ja przejrzałam wszystko i juz wiem, że pokochamy wszystkie.

Aestima
a właśnie dostałam dziś też mapy (cena w merlinie 37zł!) i Marysia była bardzo zainteresowana! Otworzyłam na stronie o Polsce i opowiadałyśmy sobie o tym, co ciekawego jest w naszym kraju. A potem troszkę o innych krajach, językach, strojach itp. Książka jest cudowna, przydatna na wiele, wiele lat. Choć teraz na pewno na wyrost to jak widać coś dla 2-latka też się znajdzie:)

byłam wczoraj w bibliotece (niestety bez Emi, ogoda do d...), upolowałam:
Kicia Kocia na placu zabaw - oczywiście szał w oczach Emi na widok książeczki:-p
Jest tam kto? - prosta książeczka, ale Emi się spodobała
Wizyta u lekarza (z serii To nic strasznego) - też strzał w 10-tkę! Emi kocha ten temat chorobowo-szpitalny (podobnie jak Marysia lekomanka:-p), jak była teraz z M kontrolnie u lekarza, to sama otwierała buźkę i mówiła 'aaaaa', dała się ładnie przebadać:tak:

ale muszę pomału szukać nowej biblioteki, bo w tej mały wybór i ksiąki się powtarzają...

martadelko cala seria any clary tidholm jak dla mnie rewelacja :tak:
serua to nic strasznego tez b.fajna, Maja obie serie ma w 1 paluszku:-D
Kicie Kocie na placu zabaw kupilam kiedys, ale Maja miloscia nie pala, za to nieustajaco na tapecie Cynamon i Trusia i wierszych o pępku;-)
A dzis zamawiam wlasnie ksiazeczki z naklejkami te male
A co myslicie o "Nacisnij mnie" Herve Tullet? Nie moge sie jakos na nia zdecydowac..

ja też nie potrafię jej przetrawić...

mi się podoba za to ta książeczka: O tym, że...: Książka / nie-książka
pamiętam z dzieciństwa - miałam taką rozkładaną o Bożym Narodzeniu: 3-wymiarowa szopka, choinka - to było niesamowite! Dla Majki myślę jeszcze za wcześnie, obawiam się że porwałaby ją mocno więc za jakiś czas do niej wrócę ale na liście książek do kupienia już jest :)

teraz pora na "Lato na ulicy Czereśniowej" :) w końcu już prawie lato :)

reklama
A mi się "Nacisnij mnie" podoba i napewno zakupimy, ale za jakis czas dopiero.

Madzioolka fajna to ksiązeczka, ale podejrzewam ze Mati (podobnie jak twoja Maja) by ja porwał i szkoda

a ja sie zbieram na zamówienie w empiku za punkty payback i sie zebrac nie moge...
napewno do kolekcji pozostałe pozycje anny clary tidholm- wymysl coś, a dlaczego?
i dalej nie wiem...
moze ulica czereśniowa tylko jaka pora roku? wiosna? lato?
któraś moze podpowiedziec która lepsza?

a o małym króliczku
Mały króliczek i jego magiczna marchewka - Wydawnictwo Jedność
ma ktoś ksiązeczki? jak wrazenia?

Do góry