reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

książeczki - UWAGA!!!! silnie uzależnia!!!

reklama
Ostatnio widziałam tytuł "pan Pierdziołka spadł ze stołka":-pAle nie wiem apropo czego to, bo raczej nie nocnika;-)
Leo dostał zakamarkowe "dziwne zwierzęta", wiosnę na ulicy czereśniowej i miasteczko mamoko - dwie ostatnie wzbudziły wielkie zainteresowanie, pierwszą w związku z tym odłożyłam na potem.

aleeee posucha na wątku! (widać, że mnie nie było online jakiś czas :-D)

na merlinie 35% taniej przy zakupie min. 3 ksiażek, promocja tylko do końca maja chyba!!

u mnie ceny się zmniejszyły po dodaniu do koszyka, ale podobno różnie z tym bywa, warto spróbować bo ceny moim zdaniem wypadają dużo lepiej przy tej promocji niż na arosie! oczywiście czekam na realizację zamówienia :zawstydzona/y: m.in. teściowie urodzinowo sponsorują, więc pokorzystamy :tak: już się nie mogę doczekać! tym bardziej, że wybrałam eksperymentalnie inne niż zazwyczaj pozycje np. Berek literek, Cynamon i Trusia...

donoszę również uprzejmie, że pojawiła się druga część Bobo - poznaje świat!chociaż nie udało mi się zamówić, bo pozycja była niedostępna, ale jutro spróbuję zadzwonić do merlina, bo w promocji kosztuje ok 13 zl, a dziś znów się pojawiła w ofercie :)

poza tym u nas pomimo tego, że w domu bywamy ostatnio niewiele - książeczki nie poszły w odstawkę, co mnie ogromnie cieszy! Kuba zaczyna być wybredny, np niektóre książki życzy sobie czytać dopiero od wybranego fragmentu :laugh2:

a jak tam u Was? jak z czytaniem? jakie tytuły na tapecie? i dlaczego tu tak pusto?!?!

Aestima i jak z wyborem bloga? ktoś recenzuje Waszą książeczkę?

Forever my jakoś nic nie mamy z tej serii, nie umiem się przekonać i sama nie wiem dlaczego... bo ogólnie książeczki świetnie wydane i z pomysłem!

Andariel 'Pan pierdziołka' jest mocno na topie ostatnio, mi średnio pasują ilustracje jakoś... ale moja siostrzenica uwielbia te wyliczanki i rymowanki..

kasia:-p

u Emi nadal duuuże zainteresowanie książeczkami, czytanie już takie 'pełniejsze', bo na dłużej umie się skupić, więcej skupia się na tekście niż na obrazkach (oczywiście obrazki muszą być, ale jest inaczej, lepiej), ostatnio np. czytałam Bobo (Koszatkę) i dokładnie na 77-tej stronie Emi się odezwała a tak to słuchała:szok: fakt faktem, że na jednej stronie są jakieś 2 zdania ale dla mnie to był szok:tak::-)

u nas na topie:
Kicia Kocia i straszna burza (Emi sama recytuje/mówi początek!)
Bobo (Koszatka)
Filomena. Bajka na dobranoc

ja już książek nie kupuję, tylko chodzimy z Emi do biblioteki, ona uwielbia tam chodzić a mnie cieszy widok jak taki maluszke jak ona, biegnie do półek i wyciąga książeczki:zawstydzona/y::-)

seria Basia i Franek - jak dla mnie tragedia...:no:
seria z Basią (duży format) - jeszcze nie dla Emi, za dużo tekstu plus nie wiem do końca czy to dorby wybór, bo miałyśmy Basia i mama w pracy i tekst mi się nie podobał...

druga część Bobo już jest!? koniecznie muszę mieć, bo to jedna z książek, która jest na topie od dłużeszego czasu! sama zresztą lubię Bobo:tak: dzięki kati za info:-)

kasiawilde bakuje nam tu ciebie starsznie...

ja powinnamw tym tygodniu dostać zamówienie z merlina:
- Cynamon i Trusia wierszyki od stóp do głów
- Jabłonka Eli
- Kicia Kocia i straszna burza (ostatnia z serii, której nie mamy)
- kto jest samotny?
- Yeti
- Mapy z serii Mamoko (nie ukrywam, że bardziej dla mnie:)

u nas wciąż absolutny nr 1. to Mamoko. Czytamy po 20 razy dziennie (nie przesadzam) i powoli mam dość.
zaraz za Mamoko plasuje się cała seria o Kici Koci. Marysia zna każdy najmnijeszy element obrazka, tekstu. Podobnie jak Kubik czasem wybiera od razu jakąś stronę, którą chce oglądać.
tuz za nimi jest Misia Marysia - chyba głównie ze wzgldu na zbieżność imion. Ale te książeczki były u nas naprawdę trafione bo poruszały akurat nasze problemy ( np"Marysia jest starszą siostrzykczką", "Marysia żegna pieluszkę".) Tyle, że w książeczce było o tym, że jak Misia Marysia pożegna t pieluszkę to będzie mogła iść do przedszkola i teraz Marysia ciągle pyta kiedy będzie mogła iść do przedszkola:zawstydzona/y:

ach, zapomniałam dodać, że na urodzinki Marysia dostała dwie książki z serii o Panu Pierdziołce i jet zachwycona. Ciągle je ogląda. Tam są stare wierszyki, wyliczanki znane nam z podwórka. Na razie zdecydowanie nie wszystkie są dla niej, niektóre omijam, ale ogolnie strasznie Marysię śmieszą. No i odkąd zaczęła mówić stasznie polubiła wiersze i dopowiada wszystkie ostatnie słowa w każdym wersie....

Mati dostał na urodzinki "Dawno temu w Mamoko" i Lato na ulicy Czareśniowej" - absolutne hity!!!!! :-):-):-):-):-)
jeszcze opowiadania o Kubusiu puchatku ale na razie ogląda obrazki bo za dużo tekstu.
Mamokoma już 4 a ulice ma 2 i na pewno kupimy reszte :-)
dostał kase na dzień dziecka i na pewno zakupię książeczki :-D

reklama
Do góry