reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Krwawienie

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Dziewczyny skończcie się "sapać";D
A ja myślałam że sapie to pies..

Nie wierzę w to co czytam...
Skrajna nieodpowiedzialność...

Sama za chwilę kończę 30lat, partner 35, nie dawno zdecydowaliśmy się na dziecko,
Nie czuję się gotowa ni w ząb, codziennie z tyłu głowy mam, czy sobie poradzimy, by wychować tego małego człowieka.

Skąd u 17 latki ta pewność że sobie poradzi? Jak wychowa dziecko, gdy sama jest skrajnie niedojrzała?

Zrobię sobie dziecko, dam sobie radę ale boje się powiedzieć mamie. Krwawię od kilku dni, musze do lekarza ale nie pójdę, bo musiałabym powiedzieć mamie a tak się boje..
To jeszcze poczekam.

Dziewczyno, w sytuacji gdy coś się dzieje z ciążą, dzieckiem, z Tobą
Liczą się sekundy.

Osoba odpowiedzialna zapomina o strachu, leci do tej mamy i prosi o ratunek dla siebie i dziecka. Nie po dwudniowej debacie na forum...

Zabrzmi to drastycznie, ale czy chciałabyś przeczytać na swoim nagrobku: "wykrwawiła się bo jest tak dorosła i odpowiedzialna bo bała się powiedzieć mamie?"

Mam nadzieję że uda Ci się podtrzymać te ciazę... Ale w razie jakiegoś nieszczęścia jak spojrzeć w oczy temu aniolkowi? I powiedzieć nie ma Cię z nami, bo Twoja mama jest tak odpowiedzialna że zjawiła się w szpitalu o 3 dni za późno, bo bała się powiedzieć mamie...

Serce pęka, daleka jestem od takich sądów, opinii ale to już przekracza moją skalę.

reklama
Urodzi to dziecko moze i autorka wątku, ale odpowiedzialni za nie będą jej rodzice, rodzice ojca dziecka i sam ojciec dziecka.
Według niej odpowiedzialność to to, ze ma
Niby 20 tysięcy na koncie i nauczy się przewijać dziecko. Także to raczej zachcianka a nie faktycznie dorosła, odpowiedzialna decyzja.
Nie wiem jak bardzo odpowiedzialny jest ten chłopak, mam nadzieje ze jak bidny w wieku 18 lat pójdzie tyrać w budowlance, co nie jest praca łatwa, lekka i przyjemna i lozyc na utrzymanie dziecka, to faktucznie tak będzie a nie ze zobaczy ze jego koledzy imprezują, uczą się, wyjeżdżają. Taka jest niestety prawda, ze chłopak dziś jest jutro go nie ma🙂

Mam tylko jedno pytanie. Jak zamierzałaś iść do lekarza? Co? Jak zamierzasz utrzymać dziecko skoro Ty ani Twój chłopak nie pracujecie? Powiedz mi jak planowałaś ciążę skoro nie byłaś na żadnej kontroli u ginekologa bo masz 17 lat? Jak chciałaś się do tej ciąży przygotować? Brałaś kwas foliowy? Jak dowiedziałaś się o ciąży zaczęłaś brać witaminy? A przede wszystkim jak chciałaś zadbać o dziecko skoro nawet nie byłaś u ginekologa na potwierdzeniu ciąży? Wiesz, że w ciąży co 4 tygodnie masz kontrolę u ginekologa? Co 4 tygodnie musisz wykonywać podstawowe badania? Wiesz, że w ciąży do 12 tygodnia są zalecane badania prenatalne, które nie refunduje NFZ?
I to wszystko świadczy o tym, że jesteś nieodpowiedzialna. Bo na chwilę obecną jesteś na utrzymaniu rodziców. Ty i Twoje nienarodzone dziecko.
Dobra dajcie spokój już dziewczynie, niech w tej ciąży juz się nie denerwuje, myślę, ze naslucha się podobnych rzeczy od rodziców z obu stron przez cale 9 miesięcy, a powinna dbac o psyche i nie stresować się. Nie jest ani odpowiedzialna ani dobrze przemyslana decyzja i za 10 lat sama to sobie uczciwie powie, a macierzynstwo ma swoje blaski i cienie, najważniejsze, zeby kochać to dziecko i juz... a witaminy ? Zdrowa i mloda, ja w obu ciazach o kwasie nie slyszałam mam zdrowe dzieci i wiele dziewczyn bez kwasu wpadlo i sytuacja analogiczna, nie wszystko w zyciu da się zaplanować dobrze.😁👍

Ostatnia edycja:
Tyle pieniędzy i nie znalazłaś żadnego lekarza, który by Cię awaryjnie przyjął na wizycie bez rodziców? 😅😂
Uuuuu a w tej bajce były smoki?
Nie mam 18 lat to żaden lekarz według prawa wziąć mnie nie może bez rodziców xd.
Nawet jak ginekolog mnie badała to kazała by mama była przy mnie więc. Ja Nie kłamie to że se zarobiłam któraś czdsc pieniędzy to już mój interes

a witaminy ? Zdrowa i mloda, ja w obu ciazach o kwasie nie slyszałam mam zdrowe dzieci i wiele dziewczyn bez kwasu wpadlo i sytuacja analogiczna, nie wszystko w zyciu da się zaplanować dobrze.😁👍
No i co z tego?
A ktoś nie będzie brał i będzie miał dziecko z rozszczepem kręgosłupa, dlatego takie są zalecenia. Teraz to chyba już każdy o tym słyszał. Że zdrowa i młoda? No i co z tego? Czasami chora i dojrzała urodzi zdrowe dziecko bez problemów, a u młodej i zdrowej pojawią się choroby genetyczne.

🤦‍♀️ kieszonkowe się uzbierało, sama zarobiłam na wakacjach , i z praktyk się nauzbieralo co miesiąc. I z komunii jeszcze mam i z innych tych więc

Jesuuu.
Dawno nie było tu tak wykwintnego trollingu😂
Nie pamiętam takiej uczty tutaj.
Jesttem gotowa na bycie mamą bo mam pieniądze z komunii😂😂😂😂 osikam się

Czemu jesteś niesympatyczna ? Ja np. Mam na koncie 50 tysięcy.

W simsach i to na kodach 😁

Przechwytywanie.JPG

reklama
🤦‍♀️ kieszonkowe się uzbierało, sama zarobiłam na wakacjach , i z praktyk się nauzbieralo co miesiąc. I z komunii jeszcze mam i z innych tych więc
Czy mogłabyś odpowiedzieć mi na pytanie takie. Jesteś w ciąży mówisz rodzicom jednym i drugim a oni nie chcą Ci pomoc ? Albo powiedzieliby Ci, ze pomogą Ci do czasu twoich 18 urodzin a potem radź sobie sama a chłopak idzie w sina dał? Masz plan na taka sytuacje ?

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry