reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Krwawienie

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Super, że wszystko jest w porządku 🙂.

Jeśli chodzi o takie zachowania, jest to wina rodziców i wychowania. W wieku 18 lat nawet nie przyszło mi do głowy, żeby planować dziecko.

Czasu nie odwrócisz, autorka jest już w ciąży, musi teraz zadbać o siebie i dziecko. Oby oboje przetrwali ten czas, bo chęć posiadania, a posiadanie dziecka jest bardzo wielką różnicą.

Oby rodzice Wam pomogli.
Zdrowia dla Ciebie, dziecka i wytrwania dla ojca dziecka 🙂.

reklama

Jeśli chodzi o takie zachowania, jest to wina rodziców i wychowania. W wieku 18 lat nawet nie przyszło mi do głowy, żeby planować dziecko.

Czasu nie odwrócisz, autorka jest już w ciąży, musi teraz zadbać o siebie i dziecko. Oby oboje przetrwali ten czas, bo chęć posiadania, a posiadanie dziecka jest bardzo wielką różnicą.

Oby rodzice Wam pomogli.
Wina rodzicow to nie jest , chcialam to mam , zbyt szybko przez to dojrzeje po prostu.
17 lat to nie jest ok by mieć już dziecko ?
17 lat to jest zbyt młodo ale jeśli czułam zbyt się na to gotowa lub coś to jak najbardziej. Według mnie to nie zależy od wieku tylko od odpowiedzialnosci i zachowania .

Oby rodzice Wam pomogli.
Dziękuję ❤️❤️

Wina rodzicow to nie jest , chcialam to mam , zbyt szybko przez to dojrzeje po prostu.
17 lat to jest zbyt młodo ale jeśli czułam zbyt się na to gotowa lub coś to jak najbardziej. Według mnie to nie zależy od wieku tylko od odpowiedzialnosci i zachowania .
No ok, to jaki mieliście pomysł na utrzymanie dziecka, skąd weźmiecie kasę? Co z Waszą edukacja i szkoła?gdzie chcieliście mieszkać?za co żyć? Czy zalozyliscie od razu że Wasi rodzice beda Wam pomagać albo robić większość nawet, bez pytania ich o zdanie?pytam z ciekawości, próbuje zrozumieć.
Mam nadzieje że wiesz że dziecko to nieprzespane noce, płacze, kupki itd.
I czy rodzice wiedzą o tym że to nie wpadka a planowana ciąża?

Oby Wam się życie ułożyło tak, jak to sobie zaplanowaliście 🙂.
Myślę, że o odpowiedzialności tutaj nie możemy rozmawiać. Poznasz co to odpowiedzialność po urodzeniu się dziecka. Problemem nie jest tutaj wiek. Niektórzy w późniejszym wieku są jeszcze na garnuszku swoich rodziców, mieszkając u nich decydują się na dziecko. Odpowiedzialna decyzja, to taka, w której w tym momencie jesteśmy w stanie, jako para, zapewnić byt naszemu dziecku. Nie to, że poczułaś matczyny instynkt i co ma być to będzie. To nie jest odpowiedzialność. I jeśli uważasz, że tak jest, to jednak jest tu ogrom winy rodziców, którzy nie przeprowadzili z Tobą rozmowy na tematy, które powinni poruszyć.
W takiej sytuacji finansowanie, jak i nawet pomoc przy dziecku spada na wachych opiekunów.

Jednak co, nie Ty jedna nie ostatnia 🙂. Myślę, że teraz potrzebujesz chwili wytchnienia od forum, przemyśleń i poukładania wszystkiego.

Każda z nas tutaj trzyma kciuki. Mimo tego, że nie każda zgadza się z postępowaniem drugiej.
Uszy do góry. Teraz jest już nabrudzone i trzeba będzie pozamiatać 😁.
Nudnej ciąży 🙂.

Wszystko to ma sens, gdy masz faceta ktorego kochasz i on kocha ciebie. Gdy jestes juz na wlasnym utrzymaniu, bo pracujesz i ok mozesz mieszkac z rodzicami jeszcze ale masz wlasne pieniądze lub Twój facet jest gotów zabezpieczyć waszą trójkę i ma na to środki. Mam 12 letnią córkę i nie wyobrażam sobie by za 5 lat mogla miec dziecko, zamiast uczyć się i bawić poki jest mloda a jej charakter jeszcze się kształtuje. Czuję, ze nam jako rodzicom przypadlaby duza część odpowiedzialnosci za taką decyzję i nie chcialabym tego, bo chce też wychować dzieci, patrzyć jak się usamodzielniają i pozyć też trochę dla siebie, nacieszyć się z mężem tym czasem juz tylko dla nas. Moi rodzice nie martwili się o nic gdy moje 1 dziecko przyszlo na swiat, pracowalismy, mieszkalismy sami i polegalismy na sobie.
Ale oczywiscie ze narodziny dziecka to wielka i wspaniala radość dla calej rodziny.

Gdzie jest ta odpowiedzialność jak trzeba o ciąży poinformować rodziców i kiedy ciąża wymaga natychmiastowej kontroli lekarskiej, a Ty się boisz reagować?

reklama
No ok, to jaki mieliście pomysł na utrzymanie dziecka, skąd weźmiecie kasę? Co z Waszą edukacja i szkoła?gdzie chcieliście mieszkać?za co żyć? Czy zalozyliscie od razu że Wasi rodzice beda Wam pomagać albo robić większość nawet, bez pytania ich o zdanie?pytam z ciekawości, próbuje zrozumieć.
Mam nadzieje że wiesz że dziecko to nieprzespane noce, płacze, kupki itd.
I czy rodzice wiedzą o tym że to nie wpadka a planowana ciąża?
Chłopak w tym roku skończy szkole i pójdzie do roboty .
A teraz to ma praktyki płatne jak i ja i by się uzbierało na te pierwsze rzeczy pieniędzy a zanim by się urodziło to by już pracował.

A mieliśmy mieszkac jakoś u mnie

No wiem że dziecko w nocy płacze i są noce nie przespane

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry