reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Krwawienie

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
A ja uważam, patrząc na Twoje wątki od początku listopada że masz mniej niż 17 lat i jesteś mega nieodpowiedzialna, nie mówiąc o ewentualnej ciąży rodzicom/nie reagując na krwawienie od razu.
Oceniaj od razu . Ty serio jesteś w stanie ocenić przez tel w jakim wieku jestem ?
A skąd wiesz może jestem odpowiedzialna Skoro zdecydowałam się na dziecko w tam młodym wieku. To że mam 17 lat to nie oznacza od razu że jestem nie odpowiedzialna. Skoro starałam się o niego to chyba wiem co chciałam

reklama
Ja chciałam porad czy twojego komentowania co o tym myślisz i czy to co zrobiłam czy było to rozważne?
pisząc post tego typu na forum publicznym niestety nie dostaniesz samych współczuć i „ojojek” bo każdy ma prawo do wyrażenia swojej opinii na dany temat. A porady już dostałaś w tym wątku wielokrotnie jak i w tym wczorajszym.

Oceniaj od razu . Ty serio jesteś w stanie ocenić przez tel w jakim wieku jestem ?
A skąd wiesz może jestem odpowiedzialna Skoro zdecydowałam się na dziecko w tam młodym wieku. To że mam 17 lat to nie oznacza od razu że jestem nie odpowiedzialna. Skoro starałam się o niego to chyba wiem co chciałam
to skoro jesteś odpowiedzialna i zdecydowałaś się na dziecko to bądź na tyle rozsądna żeby powiadomić opiekunów/rodziców i umów się do ginekologa na potwierdzenie. Każda kobieta która jest świadoma zajścia w ciąże i jej pragnie, po potwierdzeniu umawia się na wizytę.

Wątek sprzed 6 dni - jestem w 7 tygodniu ciąży czy mogę farbować włosy, wczorajszy post - jestem w 6tyg i plamię, to w którym końcu tygodniu jesteś?
Ciężko mi obliczyć w którym jestem , jedna aplikacja inaczej A druga inaczej. Ale pomiędzy 6/7 na pewno. Jutro idę do lekarza to sie przekonam.

pisząc post tego typu na forum publicznym niestety nie dostaniesz samych współczuć i „ojojek” bo każdy ma prawo do wyrażenia swojej opinii na dany temat. A porady już dostałaś w tym wątku wielokrotnie jak i w tym wczorajszym.
To po co komentujesz Skoro nie chcez dac porad ? Ja wiem co mam juz robić, więc twoje zbędne komentarze są mi nie potrzebne

to skoro jesteś odpowiedzialna i zdecydowałaś się na dziecko to bądź na tyle rozsądna żeby powiadomić opiekunów/rodziców i umów się do ginekologa na potwierdzenie. Każda kobieta która jest świadoma zajścia w ciąże i jej pragnie, po potwierdzeniu umawia się na wizytę.
Przecież ja powiedziałam to rodzicom , jak i rodzicom chłopaka.
Jutro mam do lekarza iść chyba że jeszcze dzisiaj pojadę.

Ja chciałam porad czy twojego komentowania co o tym myślisz i czy to co zrobiłam czy było to rozważne?
Żadnej porady Ci nie dałam 🤷🏽‍♀️ i nie zamierzam bo już masę ich dostałaś 🤷🏽‍♀️
Co więcej, nie oceniłam Cie i nie napisałam czy to rozważne czy nie, więc nie wiem o co się rzucasz 🤷🏽‍♀️

reklama
Nie wiem dlaczego ale planowana ciąża dwojga 17latków nie brzmi mi prawdopodobnie.... 🤷🏽‍♀️
Oj zdziwiłabyś się. Ja widziałam już na różnych forach takie dziewczyny. Włącza się instynkt i zero przemyślenia.
Ale tak latrząc na to obiektywnie, to Ty nie pokazałaś nam tu swojej odpowiedzialności w żadnym momencie. Bo co?
- dopiero się uczysz i nie wiesz co będzie ze szkodliwymi czynnikami w pracy. Nie wiesz też zapewne jak skończysz szkołę z małym dzieckiem i z przerwą od nauki i od pracy
- nie zarabiasz pewnie na tyle, żeby samodzielnie pokrywać wydatki na siebie, a co dopiero na dziecko
- Twój facet też jeszcze mieszka z rodzicami, którzy zapewne go utrzymują jak nie w całości to częściowo
- praktycznie pozbawiasz i siebie i swojego partnera opcji doszkalania się czy studiów (u niego), bo będzie musiał natychmiast iść do pracy, żeby pokryć koszta utrzymania dziecka
- oboje jesteście jeszcze w trakcie nauki
- zachodzisz w ciążę i masz krwawienie i plamienie od kilku dni, ale nie idziesz do lekarza, bo boisz się powiedzieć rodzicom o ciąży
- pomimo tego, co Ci tu wszyscy piszemy, dalej nie pojechałaś na IP, chociaż powinnaś to zrobić natychmiast w trybie pilnym
- nie pomyślałaś przed ciążą o tym, że skoro jesteś niepełnoletnia, to na każdą wizytę do lekarza będziesz musiała iść z opiekunem. A że bałaś się powiedzieć rodzicom, to tak naprawdę lekceważyłaś zarówno swoje zdrowie jak i życie dziecka, bo wystarczy, żeby Ci TSH skoczyło, a Ty o tym nie wiesz, albo żebyś miała cukier za wysoki
- zapytana, czemu nie poczekaliście do 18tki mówisz, że nie wiesz. Czyli nieprzemyślana decyzja
- jesteś już prawdopodobnie po jednym poronieniu, bo na to wskazują poprzednie pozytywne testy ciążowe, a mimo to, nawet przed ciążą pewnie u lekarza nie byłaś
- bierzesz jakieś suplementy dla kobiet w ciąży? Kwas foliowy?

Czy tak obiektywnie możesz mi powiedzieć, w jakim momencie jesteś odpowiedzialna?
I to nie z wieku wynika tylko z podejścia. A to, że świadomie starałaś się o ciążę i świadomie w nią zaszłaś doskonale wiedząc, w jakiej jesteś sytuacji i jakie masz wsparcie od rodziców, to akurat główny dowód na brak tej odpowiedzialności.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry