reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Krwawienie

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Mama właśnie dowiedziala się jakimś cudem o tym i pojechała po testy by się upewnić. Sama jestem ciekawa jak wyjdą.
A wy trzymajcie kciuki by nie była dla mnie ostra. Rozumiem będzie zła bo jaki rodzic by nie byl. Ale chodzi mi o to by starała mi sie jakoś chociaż pomóc
jeśli to poronienie to i tak wyjdą pozytywne, bo hormon ciążowy tak szybko nie znika z organizmu. Mam nadzieję,że otrzymasz należy wsparcie od mamy i będzie w tym trudnym czasie przy Tobie.

reklama
No chyba raczej nie.
"'Jeżeli jesteś pomiędzy 16. a 18. rokiem życia, to musisz na wizytę lekarską pójść z rodzicem (opiekunem), ale masz także prawo nie iść na taką wizytę lub nie poddać się badaniu i/lub leczeniu, jeżeli nie wyrażasz na to zgody "
nie musi być w gabinecie, ale Musi wyrazić zgodę na badanie. Czyli i tak musi iść z prawnym opiekunem.
To nie wiem, ja bylam sama, nikt nie zająknał się nawet o zgodę. To nie wiem jak to jest, czy zalezy to od miasta lub miesciny. Idiotyczne to prawo, niejedna 16 latka rozpoczynając zycie seksualne odwiedzilaby lekarza i zabezpieczyła swoja przyszłość, a tak, ile z nich zaprosi rodziców ze sobą na taką wizytę bez wstydu i ilu rodziców nawet nigdy nie zostanie o to poproszona. Smutne

To nie wiem, ja bylam sama, nikt nie zająknał się nawet o zgodę. To nie wiem jak to jest, czy zalezy to od miasta lub miesciny. Idiotyczne to prawo, niejedna 16 latka rozpoczynając zycie seksualne odwiedzilaby lekarza i zabezpieczyła swoja przyszłość, a tak, ile z nich zaprosi rodziców ze sobą na taką wizytę bez wstydu i ilu rodziców nawet nigdy nie zostanie o to poproszona. Smutne
Zależy od tego jak bardzo placówka ma wyrąbane na obowiązujące przepisy. Przy kontroli mogą za to beknąc.

może zależy od lekarza? Nie wiem. Ale teraz już mama wie, wiec nie jest to ważne już, bo będzie miała opiekuna do wizyty.

Prawo… no cóż. Nie mamy na nie wpływu, ale popieram.

Autorka już raz poroniła, bo na to wygląda to, że miała pozytywne testy, a przyszło krwawienie. Tym bardziej potrzebuje lekarza.

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry