reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Krwawienie

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Wiesz , jak dziewczyna zajdzie w ciaze z gwałtu to cały czas wsparcie jest i zero hejtu . A jak postara się bo chce bobaska w tam młodym wieku to już fala hejtu.
Dobrze jest to zbyt młody wiek na bobasa ale po co te złości. Wy moimi rodzicami jesteście? Postanowiłem to mam , czasu się nie cofnie
Ale tutaj nie chodzi o Twój młody wiek. Tylko o brak odpowiedzialności. A odpowiedzialność zwaliłaś na rodziców.

reklama
Ale ja dalej podtrzymuje moje wczorajsze stanowisko :)
Póki nie wiemy nic o okolicznościach zajścia w ciążę, nie możemy oceniać, bo sytuacje są różne. Ani gadać o odpowiedzialności za czyny🤷‍♀️
Co by było, gdyby nastolatka została np zgwałcona przez wujka i zaszła w ciążę? Wchodzi na forum i czyta, że ma wziąć odpowiedzialność za czyny.

A to, że jestem w 17tc i moja mama nadal nie wie to fakt, a nie ocenianie.
No taka dziewczyna raczej napisałaby od razu o tym co się stało, tu nic na to nie wskazywało i jak się okazało jest gorzej nawet niż myślalam. Ja założyłam że to wpadka. 🤦‍♂️

Jakby odrobinę za daleko to zaszło. Porównywanie ofiar gwałtu do trolujacej gówniary, która chce BOBASKA a jak chce to ma to lekkie przegięcie pałki.

@aniaslu naprawdę prośbą o reakcje bo chociaż bardzo nie chce to za chwilę mi się uleje

Ja się nie czepiam 🤷‍♀️
Właśnie z tej wiedzy o życiu zadałam Ci konkretne pytania odnośnie tej Twojej odpowiedzialności, której nie widać.

Pytań mam więcej, ale już nie zadaję, bo i tak je olewasz.
I z wiedzy o życiu, którą ma tu każda z nas wynika dosyć jasno to, że zaplanowana ciąża w wieku 17 lat nie jest dobrym pomysłem na życie
Nie odpowiadam bo może dlatego że nie widzę. Bo duży spam tu jest .
No nie jest może dobrym pomysłem ale jak już tak się stało

Jakby odrobinę za daleko to zaszło. Porównywanie ofiar gwałtu do trolujacej gówniary, która chce BOBASKA a jak chce to ma to lekkie przegięcie pałki.

@aniaslu naprawdę prośbą o reakcje bo chociaż bardzo nie chce to za chwilę mi się uleje
Nie porównałam Oliwki do ofiary gwałtu.
Wczorajszy mój post, żeby nie oceniać zbyt szybko nastolatek w ciąży był ogólny, nie tylko do autorki tego wątku.

Wiesz , jak dziewczyna zajdzie w ciaze z gwałtu to cały czas wsparcie jest i zero hejtu . A jak postara się bo chce bobaska w tam młodym wieku to już fala hejtu.
Dobrze jest to zbyt młody wiek na bobasa ale po co te złości. Wy moimi rodzicami jesteście? Postanowiłem to mam , czasu się nie cofnie
Tak wspieramy. Błagam Coe nie porównuj nastolatki w ciąży z gwałtu do zrobienia sobie bobaska przez niedojrzała nastolatkę.
To jest już przegięcie mocne.
Niestety zamiast udowodnić, ze faktycznie jestem dojrzała i odpowiedzialna osoba, pokazałaś się raczej jako głupiutka nastolatka, która chciała bobaska to ma bobaska”.
Mało wiesz o świecie, tak jak i mało wiesz o sytuacji, w której się znalazłaś.
Chciałaś porad i wsparcia to trzeba było pisać jak dojrzała nastolatka, nawet taka która popełniła błąd bo myślałam, ze „bobasek” to tylko wózeczek o zabaweczki, ale zdaje sobie z tego sprawę.
Ty nie robisz nic innego jak urządzasz sobie pyskówki w stylu, nie komentujcie, dam se radę bo mam kieszonkowe i tata ma firmę, a chłop pójdzie tyrać jak tylko skończy 18.
Nie ma konstruktywnej rzeczowej rozmowy.
Wybacz ale prawda jest taka, ze to Twoi rodzice wychowają to dziecko jal soe nie ogarniesz.
Szkoda czasu na tłumaczenie rzeczy komuś, kto wszystkie rozumu pozjadał.

Dobrze jest to zbyt młody wiek na bobasa ale po co te złości. Wy moimi rodzicami jesteście? Postanowiłem to mam , czasu się nie cofnie. Może I nie przemyślałam tego co by było gdyby każdy się odwrócil ode mnie . Ake No
Bo ciąża z gwałtu to tragedia życiowa.
A osoba odpowiedzialna wie, że 17 lat to nie czas na bobaska i może 2 lata poczekać aż się usamodzielni.

Bo ciąża z gwałtu to tragedia życiowa.
A osoba odpowiedzialna wie, że 17 lat to nie czas na bobaska i może 2 lata poczekać aż się usamodzielni.
Mówiłam że nie zależy to od wieku. Znam dużo lasek w tym kuzynkę gdzie urodzila dziecko w wieku 17 lat a wcześniej tez o niczym nie wiedziała

reklama
Nie odpowiadam bo może dlatego że nie widzę. Bo duży spam tu jest .
No nie jest może dobrym pomysłem ale jak już tak się stało
Widziałaś dobrze, bo odpowiadałaś na te posty, po prostu ignorowałaś pytania :)

Ale spoko, to lecę z kolejnymi:
Czy wiesz jak wygląda sprawa L4 w Twojej szkole i pracy?
Czy wiesz czy możesz zaliczyć rok jeżeli będziesz unikać.szkodliwych czynników?
Czy możesz zaliczyć rok jeżeli całkiem dostanjesz L4 do pracy?
Czy jak będziesz mieć ciążę leżąca to wiesz kto zawiezie Cię do lekarza i na badania?
Czy wiesz, kto będzie zajmował się dzieckiem, kiedy Ty po porodzie wrócisz do szkoły?
Czy przemyśleliście to, że zabieracie facetowi możliwość dalszego kształcenia?
Czy pomyślałaś, co będzie, jeżeli dziecko okaże się niepełnosprawne?

Odpowiedzialna osoba ma odpowiedzi na te pytania już przed ciążą.

I nie, koleżanki i kuzynka rodzące w wieku 17 lat to nie przejaw odpowiedzialności a tego, że macie patologiczne otoczenie i że Wasi rodzice nie dali rady. To dalej nie jest przejaw odpowiedzialności, raczej głupoty i braku dojrzałości. Jeszcze wpadka byłaby bardziej zrozumiana niż zaplanowana ciąża w tym wieku.

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry