reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Krwawienie

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Tamta powiedziala w 14 a do mnie się sapiecie ze ja w 5 dopiero powddzialam xd
Ta, ale my mamy po 30 lat, utrzymujemy się sami od lat, nie mieszkamy z rodzicami, nie potrzebujemy ich obecności przy badaniu, a jak zaliczałam na początku ciąży krwawienia co tydzień, to w szpitalu byliśmy 30min po tym, jak się orientowałam, że coś się dzieje.

reklama
Tamta powiedziala w 14 a do mnie się sapiecie ze ja w 5 dopiero powddzialam xd
Tamta powiedziała, bo prawdopodobnie straciła poprzednia ciążę, albo kilka.

Komentarz XD to zostaw sobie na później, jak ktoś Ci odmówi opieki nad dzieckiem. Na pewno będzie fun.

Nie dalej jak wczoraj kazałaś mi nie oceniać i zbesztalas że mówię o odpowiedzialności a teraz sama się nabijasz?
Ale ja dalej podtrzymuje moje wczorajsze stanowisko :)
Póki nie wiemy nic o okolicznościach zajścia w ciążę, nie możemy oceniać, bo sytuacje są różne. Ani gadać o odpowiedzialności za czyny🤷‍♀️
Co by było, gdyby nastolatka została np zgwałcona przez wujka i zaszła w ciążę? Wchodzi na forum i czyta, że ma wziąć odpowiedzialność za czyny.

A to, że jestem w 17tc i moja mama nadal nie wie to fakt, a nie ocenianie.

Ta, ale my mamy po 30 lat, utrzymujemy się sami od lat, nie mieszkamy z rodzicami, nie potrzebujemy ich obecności przy badaniu, a jak zaliczałam na początku ciąży krwawienia co tydzień, to w szpitalu byliśmy 30min po tym, jak się orientowałam, że coś się dzieje.
To właśnie. Macie po 30 lat więc wiecie trochę o życiu więc nie musicie mnie się czepiać. Od razu

Póki nie wiemy nic o okolicznościach zajścia w ciążę, nie możemy oceniać, bo sytuacje są różne. Ani gadać o odpowiedzialności za czyny🤷‍♀️
Co by było, gdyby nastolatka została np zgwałcona przez wujka i zaszła w ciążę? Wchodzi na forum i czyta, że ma wziąć odpowiedzialność za czyny.

Wiesz , jak dziewczyna zajdzie w ciaze z gwałtu to cały czas wsparcie jest i zero hejtu . A jak postara się bo chce bobaska w tam młodym wieku to już fala hejtu.
Dobrze jest to zbyt młody wiek na bobasa ale po co te złości. Wy moimi rodzicami jesteście? Postanowiłem to mam , czasu się nie cofnie. Może I nie przemyślałam tego co by było gdyby każdy się odwrócil ode mnie . Ake No

Ale znamy okoliczności zajścia w ciążę. Ciąża została zaplanowana. To nie była wpadka.

To właśnie. Macie po 30 lat więc wiecie trochę o życiu więc nie musicie mnie się czepiać. Od razu
Ja się nie czepiam 🤷‍♀️
Właśnie z tej wiedzy o życiu zadałam Ci konkretne pytania odnośnie tej Twojej odpowiedzialności, której nie widać.

Pytań mam więcej, ale już nie zadaję, bo i tak je olewasz.
I z wiedzy o życiu, którą ma tu każda z nas wynika dosyć jasno to, że zaplanowana ciąża w wieku 17 lat nie jest dobrym pomysłem na życie

reklama
Ale znamy okoliczności zajścia w ciążę. Ciąża została zaplanowana. To nie była wpadka.
O tym napisała dzisiaj, a ja wczoraj zwróciłam uwagę, że to już drugi taki wątek o ciąży nastolatki i te same teksty.
Tak na przyszłość niech to pozostanie :)

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry