reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Krok po kroczku, czyli postępy naszych Maluszków

U nas etap wspinaczkowy się zaczął ale tak na maxa, wyłazi wszędzie i na wszystko więc oczy muszą być w głowie i w d.......ie:no:
Nocnik- owszem posiedzi pobawi się ale czasem tylko coś zrobi, przeważnie jednak nie, po ubraniu do pieluchy najczęściej:no: ale dobrze rozumie bo w momencie gdy robi jak się spojrzymy na nią to mówi "pupu" (to po ang. kupka) a siku to "pipi":tak:
Ubierać się też ładnie pomaga, daje nóżkę, rączkę.
Umie sama widelczykiem jeść, ale jak dostaje coś w swojej miseczce to wysypuje na stoliczek i ze stoliczka zjada.......

reklama
Mój Bartek też ma takie etapy, że ładnie się bawi, a za chwilę wszystko w złości zrzuca.
Marma zazdroszczę Ci etapu porządków, bo u nas jest na odwrót :no: Jak tylko klocki są w pudełku, to źle i od razu wszystko ląduje na podłodz, a najfajniej jest jescze po tym przejść i rozkopać po wszystkich kątach.
Samochodami też się intersuje. Łazi na czworakach, pcha auta i woła "ti tiit" Chciałam nagrać, ale skubany na zowałnie nie chce powiedzieć :no: Muszę go podejść z zaskoczenia.
A i nie wiem czy już pisałam, bo jak skończy jeść albo pić albo zobaczy pusty słoiczek po obiedzie, czy pudełko po jogurcie, to pokazuje i mówi "papa" :baffled: to taka wersja "dziękuję-skończyłem" :-D "nie ma"

u nas z samochodami i piłkami młody jest nierozłaczny, nauczył się sam włazic na konika i z konika na biegunach, juz nie wspominajac o wszystkich krzeslach, meblach, stołach a nawet parapetach. Z jedzeniem gorzej, sam je tylko te do raczki,a tak to woli nas karmić, zreszta za jedzeniem on zbytnio nie przepada i bez bajki ani rusz niestety- wiem ze źle ale inaczej nie usiedzi na dupie. ładnie dziękuje i daje przy tym dyga. Przy rozbieraniu i ubieraniu pomaga, są rączki w górze, a jak spodenki to łapie się mnie za szyje i mówie jedna nózka, podnosi i pomaga, druga nóżka i tak 3 razy( spodnie, kapcie, skarpetki) Ogólnie dużo się zmienia, codziennie coś nowego

U nas nocnik bedzie na wiosne, oduczanie smoka w urlopie, a jedzonko samodzielne jak sie zainteresuje;-)

Poki co umiemy:
[ame="http://www.youtube.com/watch?v=DLrFjtahWxw"]YouTube- Film0029.mp4[/ame]

U nas nocnik bedzie na wiosne, oduczanie smoka w urlopie, a jedzonko samodzielne jak sie zainteresuje;-)

Poki co umiemy

Extra!:-D:-D:-D

Bartuś umie tylko pieska i świnkę czasem konika powie.

Ale jak zaczynam śpiewać kołysankę ''aaa kotki dwa'' to Bartek zaraz po ''aaa'' sam śpiewa kt kt kt...

Jak wołamy że idziemy się kąpać to mówi ''koi koi''

Wczoraj mówił kt kt i myślałam że chce kołysankę śpiewać o okazało się że tak mówi też w trakcie robienia kupki:-D:-D

U nas kolejna niespodzianka. Jak sie zbliza pora kapieli Michu bierze któregoś z nas za reke i prowadzi do łazienki wołając myju myju:-D
Jak mamy mu włączyć jakąś zabawkę to mówi "działa" i podaje do ręki.

Haneczka super!!!!

Chyba dostane zaniedlugo kompleksow na tym watku:zawstydzona/y:.
Oliwka gada cos tam po swojemu ale to jest jej taka paplanina Oli mowi takie slowa:
MAMA
TATA
BABA
DADA
AM-jedzenie lub picie
TA-tak
KA-rowniez znaczy tak w zaleznosci jak ona woli:cool:
KAKA-to znaczy lala
No i teszte to sa jej jakies KOKO ,DAY i taka sobie jej paplanina.

A niby dziewczynki z gadaniem lepiej No ale nie u nas:cool2:

reklama
Sorki za post pod postem

U nas nocnik jest beee Na nim placze.No ale u nas ostre nocnikowanie tak jak u Kaki na wiosne no i smoczek w lato oduczanie ,choc juz smoczek jest tylko na drzemke w ciagu dnia i w nocy do spania no i wozku :-) .

Do góry