reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Krok po kroczku, czyli postępy naszych Maluszków

Ja się zastanawiałam nad taką tablicą - ale stwierdziliśmy z mężem iż jeszcze poczekamy.
A tu proszę moje dziecię ostatnio będąc u swojego kuzynostwa dorwało się do takowej i mazało ile wlezie.
Chyba czas zakupić cosik takiego :-D

reklama
czarna bombowe maluchy :-):tak:
ja też nie mogę filmiku wstawić :confused: muszę pogłówkować nad tym w weekend
Iga podkrada bratu kredki i pisaki, lubi bazgrolić, muszę takie zmywalne pisaki jak ppatqa kupić

Czarna REWELACJA!!!!!!!! a wierszyk bomba i jaka radość jak wypowiada 100 lat!!! kochane masz dzieci!!!!
a ja wczoraj usłyszałam upragnione mama !!! wychodziłyśmy właśnie na spacer, stoje przed nią a ona poatrzy mi w oczka i mama mama- normalnie usiadłam na wycieraczkę z wrażenia :-D

A co do rysowania Alicja ma taki znikopis ale jakoś ją to nie bawi- za to już widać że bardzo chciałaby ubarwić nam ściany- artystyczna dusza ;-)

My tez mamy taka tablice do rysowania, jeszcze z takimi pieczątkami - magnesami i mały sobie po niej ładnie maże. Kredkami po kartce tez mu się juz pare razy udało, ale probuje obgryzac kredki od razu...

My mamy cos tego typu
Tablica magnetyczna znikopis dla dzieci (883482032) - Aukcje internetowe Allegro

Ten długopis i pieczatki to magnesy, a w srodku tablicy sa chyba jakies opiłki metalu czy cos, ze idzie rysowac :-) Ale dla mnie fajne, bo przynajmniej nic nie pobrudzi :-) hi hi

A mi to wpadło w oko, ale na razie poczekam chyba z czyms takim :-)
http://www.allegro.pl/item876925555_flamastry_zmywalne_mini_kids_8_sztuk.html
http://www.allegro.pl/item879061391_flamastry_zmywalne_alpino_baby_10_kol_super.html

Ostatnia edycja:
A ja się wczoraj zdziwiłam na maksa, jak po przebudzeniu z południowej drzemki mówię do Bartka "przynieś papcie, są koło łóżeczka", a ten wstał, znalazł i przyniósł :-D
A ubaw mamy po pachy, bo Bartek rozsmakował się w chrupkach kukurydzianych i płatkach śniadaniowych (takie kółka z dziurką) no i przychodzi do kuchni, puka w szafke i kiwa głową. Wtedy ja biorę miseczkę, wsypie mu trochę, a on miska w dwie łapki i tak ostorżnie idzie z nią do pokoku, jakby skarb przenosił :-D:-D:-D Nawet nie wiedziałam, że potrafi byc taki ostrożny :-)

Nasz Bartek z kolei wie w której szafce w pokoju trzymamy słodycze i jak sobie przypomni to przychodzi do mnie i bierze za rękę, prowadzi pod tą szafkę i pokazuje że chce na ręce i jak jest na rękach to paluszkiem pokazuje żeby mu otworzyć. Sam sobie wybiera co chce:-D:-D:-D

reklama
Ostatnio najlepsza zabawa Oliki jest otwieranie swojej szafki z ubraniami i wyrzucanie z niej wszystkiego Lub samodzielne ubieranie czapek.Ubiera je sobie i przychodzi do nas i tak sie chichra w glos a my mamy z niej ubaw :-)
Do tego jeszcze sama zaklada szalik i rekawiczki hihi Mowie wam jak to smiesznie wyglada :-)

Albo chce do kazdej szafki wejsc i sie w niej zamknac :-)

Do góry