reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Krok po kroczku, czyli postępy naszych Maluszków

No właśnie dziewczyny, też tak macie? Mój Adaś też uwielbia telewizje- wiem, że to za wcześnie, ale czasem muszę go zostawic na chwilę samego, żeby skończyć obiad czy coś- wtedy 'cyk' włączam tv i dziecko gapi się w ekram jak zaczarowane. Nawet czasem zaśmieje się w głos....:sorry2:

Też tak robię,oczywiście kiedy mojego M nie ma,bo zaraz krzyczy,że takie maluchy nie powinny oglądać tv,no i ma rację,ale co mam zrobić,kiedy obiad albo coś innego...a nie zawsze mały chce leżeć w łóżeczku albo słuchać muzyczki...ehh te małe kochane Potworki:happy:

reklama
U nas Bartek też luwielbia telewizje. Nie daję mu oglądać. Ale jak podaję mu syropki albo ściągam katarek to pozwalam mu popatrzeć bo jest wtedy spokojniejszy (jakby nie zaóważał ca mama mu robi:-D:-D)

Anai gratki dla małego :-)

My jak kąpiemy małego i na koniec mąż trzymając go pod paszkami sadza to Sebcio jest zadowolony i rozgląda się na boki.
Widać, że taka perspektywa patrzenia na świat jest zdecydowanie lepsza.

Widzę,że siłacze i siłaczki rosną:-)Mikołaj też się denerwuje jak mu poduszka przed oczkami wyrasta i kręci główką na boki i zagląda,kombinując żeby zobaczyć tv...takie małe człowieczki,a już kombinują ghihih Aż się dusza raduje,patrząc jak się rozwijają:-)Śpijcie dobrze mamuśki,dobranoc i spokojnej nocki Wam życzę...ufff,dzisiaj Miki zasnął poł gogdzinki po kapaniu,ale fajosko...

U nas Bartek też luwielbia telewizje. Nie daję mu oglądać. Ale jak podaję mu syropki albo ściągam katarek to pozwalam mu popatrzeć bo jest wtedy spokojniejszy (jakby nie zaóważał ca mama mu robi:-D:-D)

Ja dzięki telewizorowi przekonałam Izę do leżenia na brzuszku.
Miała motywację, żeby dźwigać główkę i już ładnie leży, chociaż dalej szybko traci cierpliwość moja mała złośnica.
A tak poza tym to TV zabronione :tak:

No mi Adaś na dodatek właśnie zaczął siadać- z pozycji półleżącej dźwiga się i siada... skubaniec:-p

Marika też tak robi

a TV ciągle by oglądała, a jak jej zasłaniamy poduszką to się denerwuje :-)

Gratulacje! Ale macie dzielne dzieciaczki!

U nas jeszcze daleka droga.
Jeszcze nawet obrotów nie było.
Ale główka już sztywniutka.
Tak patrzę, że Iza robi dokładnie wszystko książkowo - nic wcześniej, nic później :-D
To chyba ok!!!

Szymek też lubi TV..hehe.. my co prawda bardzo rzadko oglądamy TV, ale jak już jest włączona to Mały baaardzo się nią interesuje :-)

Wczoraj to w ogóle mnie zaskoczył, gdyż sam chwycił grzechotkę i zaczął grzechotać. Przedwczoraj jak go M rozśmieszył to po raz pierwszy zaśmiał się głośno!! ale wczoraj tego nie powtórzył niestety.

Moja tez lubi tv ale chwile popatrzy i sama sie odwraca w druga strone Wiec jej nie zabraniam Tzn jak zadlugo patrzy to ja zagaduje U mnie tv czesto jest wlaczone wiec czasem nie upilnuje aby nie patrzala Ale pozniej jak juz bedzie bardziej kumatsza to jej nie bede pozwalam na czeste ogladanie :-)
Oli smieje sie na glos bardzo czesto :-)

reklama
A ile godzin na dobę mniej więcej śpią Wasze dzieciaczki?
U mnie tak ok. 13-14 i nie wiem czy to dużo czy mało....

Do góry