reklama
dorota123456789
oliwka,alanek i lilianka
Gratki dla wszystkich chodzacych i raczkujacych :-)
A my chcemy sie pochwalic tym, że od dwoch dni Michaś nie potrzebuje smoczka. ja mu smoka do buzi a on go z buzi i zasypia bez:-)
Chetnie tez siusia na nocniczek:-)
Trochę gorzej z chdzeniem. Rozleniwił się i woli raczkowac
eeee ale poszedł do przodu!!!!! kurde widać coś w tych ślimakach jestGratulacje dla wszystkiuch dzieciaczków!! No i coraz więcej pierwszych kroczków!! super!!
Mój ślimak też zdobył nowe umiejętności.
Sam siada od jakiś 2 tygodni, staje wszędzie gdzie się da, na wakacjach zaczął raczkować, jak stoi to bez problemu trzyma się tylko jedną ręką, więc postępy spore jak na niego :-)
super super super!!!!A moj Rafał w sobote odwazył sie zrobic pierwszy kroczek bez trzymanki, a w niedziele przeszedł przez pół pokoju u tesciow, a wczoraj kilka kroków na korytarzu na kafelkach :-)
Wczesniej smigał trzymajac sie czegos lub lekko chociaz opierajac, stac potrafi bez trzymania nawet 2 min, ale bał sie kroku zrobic, a teraz poszedł :-) No a dzisiaj sie znowu boi i jak traci rownowage to na kucki, ale pewnie sobie przypomni ze mozna chodzic samemu :-) No i za jedna reke tez juz chodzi ładnie :-)
O jaaaaaa kolejny kroczący maluszek!!! GRATULACJE!!!No to w końcu i ja mam czym się pochwalić Kacperek dziś zrobił swoje dwa pierwsze samodzielne kroczki od krzesełka do tapczanu
Brawo!!!!Hihi!
A u nas wczoraj w końcu pierwsze raczki
wow ja sobie nie wyobrażam odłuczania od smoka znów przejdziemy katorgeA my chcemy sie pochwalic tym, że od dwoch dni Michaś nie potrzebuje smoczka. ja mu smoka do buzi a on go z buzi i zasypia bez:-)
Gratulasy!!!
Ja dziś Bartkowi przyniosłam jeździk, ale tochę mu ucieka. Jakby to powiedziała moja córka - jest szybki.
haha mojemu też ucieka
dorota123456789
oliwka,alanek i lilianka
ANULA BRAWO
CZARNA nawet mi nie mow Ty juz widze wiesz co to jest oduczanie smoka A ja jak widze jak Oliwka go KOCHA to juz az mnie trzesie na sama mysl oduczania :-(
Napisz jak to u was bylo? Z LALA czy Nikola?
CZARNA nawet mi nie mow Ty juz widze wiesz co to jest oduczanie smoka A ja jak widze jak Oliwka go KOCHA to juz az mnie trzesie na sama mysl oduczania :-(
Napisz jak to u was bylo? Z LALA czy Nikola?
No widzę, że postępy na całego. Moja Mariczka rozszalała się "językowo" - pokazuje wszystko paluszkiem i pyta "co to". Mówi "moje", "ma", "da", "daj", ślicznie też śpiewa "nana" :-):-):-)
Uwielbia włączać/wyłączać światło, wszelkie przyciski i komputer. Pochłania książki - może leżać, ja jej czytam, a ona wszystko pokazuje paluszkiem i pieje lub robi "ooooo"", "uuuu".
Postępy w chodzeniu znaczne. Bardzo pewnie chodzi dookoła stołu i przechodzi od stołu do krzesła, potem do biurka, do ściany itd. Stawia też coraz więcej kroczków samodzielnych bez trzymanki - wczoraj rekordowo 5.
Uwielbia włączać/wyłączać światło, wszelkie przyciski i komputer. Pochłania książki - może leżać, ja jej czytam, a ona wszystko pokazuje paluszkiem i pieje lub robi "ooooo"", "uuuu".
Postępy w chodzeniu znaczne. Bardzo pewnie chodzi dookoła stołu i przechodzi od stołu do krzesła, potem do biurka, do ściany itd. Stawia też coraz więcej kroczków samodzielnych bez trzymanki - wczoraj rekordowo 5.
dorota123456789
oliwka,alanek i lilianka
Do postepow waszych chodzacych dzieciaczkow to ten postep to nic :-(
Wczoraj jak Oliwka stala to ja puscilam i stala sama kilka sekund :-) :-)
Wczoraj jak Oliwka stala to ja puscilam i stala sama kilka sekund :-) :-)
reklama
malena81
mamusia październikowa 08
Gratulasy!!!
Ja dziś Bartkowi przyniosłam jeździk, ale tochę mu ucieka. Jakby to powiedziała moja córka - jest szybki.
U nas jeździ, ale do tyłu.
No i ćwiczymy raczki!!!!
Wczoraj już przez cały pokój przemaszerwała.
A jaka dumna!
Co chwilę się zatrzymyje, siada i każe bić brawo
Podziel się: