reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Krok po kroczku, czyli postępy naszych Maluszków

reklama
A my chcemy sie pochwalic tym, że od dwoch dni Michaś nie potrzebuje smoczka. ja mu smoka do buzi a on go z buzi i zasypia bez:-)

Chetnie tez siusia na nocniczek:-)

Trochę gorzej z chdzeniem. Rozleniwił się i woli raczkowac

Gratulacje dla wszystkiuch dzieciaczków!! No i coraz więcej pierwszych kroczków!! super!!

Mój ślimak też zdobył nowe umiejętności.
Sam siada od jakiś 2 tygodni, staje wszędzie gdzie się da, na wakacjach zaczął raczkować, jak stoi to bez problemu trzyma się tylko jedną ręką, więc postępy spore jak na niego :-)
eeee ale poszedł do przodu!!!!! kurde widać coś w tych ślimakach jest:-D:-D
A moj Rafał w sobote odwazył sie zrobic pierwszy kroczek bez trzymanki, a w niedziele przeszedł przez pół pokoju u tesciow, a wczoraj kilka kroków na korytarzu na kafelkach :-)
Wczesniej smigał trzymajac sie czegos lub lekko chociaz opierajac, stac potrafi bez trzymania nawet 2 min, ale bał sie kroku zrobic, a teraz poszedł :-) No a dzisiaj sie znowu boi i jak traci rownowage to na kucki, ale pewnie sobie przypomni ze mozna chodzic samemu :-) No i za jedna reke tez juz chodzi ładnie :-)
super super super!!!!
No to w końcu i ja mam czym się pochwalić :) Kacperek dziś zrobił swoje dwa pierwsze samodzielne kroczki od krzesełka do tapczanu :)
O jaaaaaa kolejny kroczący maluszek!!! GRATULACJE!!!
Hihi!
A u nas wczoraj w końcu pierwsze raczki :-p
Brawo!!!!
A my chcemy sie pochwalic tym, że od dwoch dni Michaś nie potrzebuje smoczka. ja mu smoka do buzi a on go z buzi i zasypia bez:-)

Chetnie tez siusia na nocniczek:-)

Trochę gorzej z chdzeniem. Rozleniwił się i woli raczkowac
wow ja sobie nie wyobrażam odłuczania od smoka znów przejdziemy katorge:cool2:
Gratulasy!!!

Ja dziś Bartkowi przyniosłam jeździk, ale tochę mu ucieka. Jakby to powiedziała moja córka - jest szybki.

haha mojemu też ucieka:-p:-p

ANULA BRAWO
CZARNA nawet mi nie mow Ty juz widze wiesz co to jest oduczanie smoka A ja jak widze jak Oliwka go KOCHA to juz az mnie trzesie na sama mysl oduczania :-(
Napisz jak to u was bylo? Z LALA czy Nikola?

No widzę, że postępy na całego. Moja Mariczka rozszalała się "językowo" - pokazuje wszystko paluszkiem i pyta "co to". Mówi "moje", "ma", "da", "daj", ślicznie też śpiewa "nana" :-):-):-)

Uwielbia włączać/wyłączać światło, wszelkie przyciski i komputer. Pochłania książki - może leżać, ja jej czytam, a ona wszystko pokazuje paluszkiem i pieje lub robi "ooooo"", "uuuu".

Postępy w chodzeniu znaczne. Bardzo pewnie chodzi dookoła stołu i przechodzi od stołu do krzesła, potem do biurka, do ściany itd. Stawia też coraz więcej kroczków samodzielnych bez trzymanki - wczoraj rekordowo 5.

reklama
Gratulasy!!!

Ja dziś Bartkowi przyniosłam jeździk, ale tochę mu ucieka. Jakby to powiedziała moja córka - jest szybki.

U nas jeździ, ale do tyłu.

No i ćwiczymy raczki!!!!
Wczoraj już przez cały pokój przemaszerwała.
A jaka dumna!
Co chwilę się zatrzymyje, siada i każe bić brawo :tak:

Do góry