reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Krok po kroczku, czyli postępy naszych Maluszków

reklama
Oj Malena, nie ominela wszystkich:-p:-p Kazde dziecko inaczej sie rozwija, jedneszybciej drugie wolniej conie znaczy ze gorzej.
Chodzilas na reh. gdyby cos bylo nie tak to pewnie juz dawno bys o tym wiedziala:tak:A wiesz moze masz tak genialne dziecko ze nie zajmujesie takimi glupstwami jak raczkowanie, siadanie itp tylko ktoregos dnia wstanie i od razu bedzie chodzic:-D

U na było podobnie z obrotami z brzucha na plecy. 3 razy zaliczył bliskie spotkanie z podłogą i na tym było koniec, a teraz stoi i kuca trzymając się łapką szczebelków i wszystko jest ok.

No tak Kacper ostatnio stwierdził że siadanie ze stania, szczególnie przy bramce na dywanie jest nudna i żeby sobie urozmaicić życie jak chce odejść od szczebelek odbija się od nich robi piruet w powietrzu i ląduje na brzuchu i przodem do kierunku dalszego przemieszczenia się. Jak to zobaczyłam pierwszy raz to stałam w osłupieniu przez pięć minut i zastanawiałam się czy nie mam omamów.Cóż moje dziecko jest nietuzinkowe....... jak ja żałuję że nie mam kamery.No ale mogę się pochwalić że mówi do mnie MAMA :-D

No tak Kacper ostatnio stwierdził że siadanie ze stania, szczególnie przy bramce na dywanie jest nudna i żeby sobie urozmaicić życie jak chce odejść od szczebelek odbija się od nich robi piruet w powietrzu i ląduje na brzuchu i przodem do kierunku dalszego przemieszczenia się. Jak to zobaczyłam pierwszy raz to stałam w osłupieniu przez pięć minut i zastanawiałam się czy nie mam omamów.Cóż moje dziecko jest nietuzinkowe....... jak ja żałuję że nie mam kamery.No ale mogę się pochwalić że mówi do mnie MAMA :-D

MARMA usmialam sie z tego opisu :-D
MALENA ja tez tak mysle ze Izunia pozniej raz dwa stanie na nogi i zacznie siadac Dokladnie raczkowanie jest GLUPIE HEHEHE :-D
MAGDASF1 mnie pediatra powiedziala i nni ludzie tez tak mowia ze PELZANIE to jest jakis rodzaj raczkowania Oczywiscie jak prawdziwe raczkowanie wyglada to wszyscy wiemy Oliwka posuwa sie do przodu pelzajac i jest ok :tak:Najwazniejsze ze jej to pasuje ;-)

Dorota ja pisze co wiem, kiedys juz byl poruszony ten problemtu u nas, nie wiem ktora z mam to napisala a szukac juz mi sie nie chce, naukowo jest udowodnione ze gdy dziecko nie raczkuje tylko przemieszcza sie w inny sposob ma wieksze prawdopodobienstwo bycia dyslektykiem itd., ja czytalam na ten temat i nie do konca sie zgadzam ale fakty to fakty;-)
na prosty rozum pelzannie nie mozebyc raczkowaniem, bo wtedy pelzanie tez by sienazywalo raczkowaniem a nie pelzaniem hahahaha maslo maslane:-D:-D:-D

reklama
Ja nie wiem jak z tym dys... jest naprawde, bo ja w ogole w to do konca nie wierze. No ale Patryk ma te wszystkie dys... i nie raczkował. Jak miał 8 miesiecy stanął na nogi i zaczął chodzic, wiec cos w tym jest chyba....

Do góry