reklama
Oj Malena, nie ominela wszystkich Kazde dziecko inaczej sie rozwija, jedneszybciej drugie wolniej conie znaczy ze gorzej.
Chodzilas na reh. gdyby cos bylo nie tak to pewnie juz dawno bys o tym wiedzialaA wiesz moze masz tak genialne dziecko ze nie zajmujesie takimi glupstwami jak raczkowanie, siadanie itp tylko ktoregos dnia wstanie i od razu bedzie chodzic
Chodzilas na reh. gdyby cos bylo nie tak to pewnie juz dawno bys o tym wiedzialaA wiesz moze masz tak genialne dziecko ze nie zajmujesie takimi glupstwami jak raczkowanie, siadanie itp tylko ktoregos dnia wstanie i od razu bedzie chodzic
malena81
mamusia październikowa 08
A wiesz moze masz tak genialne dziecko ze nie zajmujesie takimi glupstwami jak raczkowanie, siadanie itp tylko ktoregos dnia wstanie i od razu bedzie chodzic
Hi, hi! Właśnie tak mówiłam wczoraj M.
Raczkowanie jest głupie ;-)
blond_20
Czarownica
moj wlasiwie to pelza ciagle bo jak probowal raczkowac to sie na twarz przewracal i dal sobie spokoj.woli stac i tyle;-)Moja to wszystkie etapy pominie chyba i zacznie od razu jeździć na rowerze ;-)
No tak Kacper ostatnio stwierdził że siadanie ze stania, szczególnie przy bramce na dywanie jest nudna i żeby sobie urozmaicić życie jak chce odejść od szczebelek odbija się od nich robi piruet w powietrzu i ląduje na brzuchu i przodem do kierunku dalszego przemieszczenia się. Jak to zobaczyłam pierwszy raz to stałam w osłupieniu przez pięć minut i zastanawiałam się czy nie mam omamów.Cóż moje dziecko jest nietuzinkowe....... jak ja żałuję że nie mam kamery.No ale mogę się pochwalić że mówi do mnie MAMA
dorota123456789
oliwka,alanek i lilianka
No tak Kacper ostatnio stwierdził że siadanie ze stania, szczególnie przy bramce na dywanie jest nudna i żeby sobie urozmaicić życie jak chce odejść od szczebelek odbija się od nich robi piruet w powietrzu i ląduje na brzuchu i przodem do kierunku dalszego przemieszczenia się. Jak to zobaczyłam pierwszy raz to stałam w osłupieniu przez pięć minut i zastanawiałam się czy nie mam omamów.Cóż moje dziecko jest nietuzinkowe....... jak ja żałuję że nie mam kamery.No ale mogę się pochwalić że mówi do mnie MAMA
MARMA usmialam sie z tego opisu
MALENA ja tez tak mysle ze Izunia pozniej raz dwa stanie na nogi i zacznie siadac Dokladnie raczkowanie jest GLUPIE HEHEHE
MAGDASF1 mnie pediatra powiedziala i nni ludzie tez tak mowia ze PELZANIE to jest jakis rodzaj raczkowania Oczywiscie jak prawdziwe raczkowanie wyglada to wszyscy wiemy Oliwka posuwa sie do przodu pelzajac i jest ok Najwazniejsze ze jej to pasuje ;-)
Dorota ja pisze co wiem, kiedys juz byl poruszony ten problemtu u nas, nie wiem ktora z mam to napisala a szukac juz mi sie nie chce, naukowo jest udowodnione ze gdy dziecko nie raczkuje tylko przemieszcza sie w inny sposob ma wieksze prawdopodobienstwo bycia dyslektykiem itd., ja czytalam na ten temat i nie do konca sie zgadzam ale fakty to fakty;-)
na prosty rozum pelzannie nie mozebyc raczkowaniem, bo wtedy pelzanie tez by sienazywalo raczkowaniem a nie pelzaniem hahahaha maslo maslane
na prosty rozum pelzannie nie mozebyc raczkowaniem, bo wtedy pelzanie tez by sienazywalo raczkowaniem a nie pelzaniem hahahaha maslo maslane
reklama
Martynka1987
Mama Rafałka i Roksanki!!
Ja nie wiem jak z tym dys... jest naprawde, bo ja w ogole w to do konca nie wierze. No ale Patryk ma te wszystkie dys... i nie raczkował. Jak miał 8 miesiecy stanął na nogi i zaczął chodzic, wiec cos w tym jest chyba....
Podziel się: