reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Krok po kroczku, czyli postępy naszych Maluszków

Ja to co dzień jestem w szoku odnośnie rozwoju manulanego i psychicznego:szok:

A turlanie się jest po prostu głupie :-p

reklama
Oliwka w chodziku nie wie o co chodzi i odbija sie na stopkach i wychodzi jej przesuwanie sie do tylu
Sama jeszcze nie podniesie sie z lezenia do siadu Jak tylko ja biore to ona chce stac Zaczyna dreptac nozkami jak do chodzenia :-)
I od wczoraj ja siedzi w lozeczku a jest w turystycznym na podwyzszeniu to z siadu lapie sie lozeczka i wstaje i staoi trzymajas sie lozeczka Ale stara sie puszczac i przesuwac :-)
Pelzanie nadal jest ale woli stac
Buju buju jest tylko na kilka sekund i nic wiecej Moze predzej bedzie chodzic niz raczkowac heheh

No i ja wpadłam się pochwalić. Kacperek bardzo ładnie reaguje na nie i niewolo, poza tym nauczył się przybijać piątkę :-) Jakoś pa pa mu nie pasuje a mówienie to robi tylko bryyyy plując na około. Mówił już ładnie mama baba i teraz przestał w ogóle gadać :-(

A u nas gadanie na całego - dziś np. było tata i tata.
Baba, mama, zniekształcone troszkę dziadzia ma opanowane.

Marma to fajnie - u nas mały reaguję na swoje imię, jak mówię nie wolno to się śmieje :baffled:
Papa nie robi chociaż przygląda się uważnie jak ja robię.

O to zazdroszczę tych "rodzinnych" słówek ;-) - Miki jeszcze mi się tak nie odezwał, chociaż non stop słyszę jakieś "ooooo", "uuuuu" i (Marma-tak jak twój Kacperek) bruuuuuuuuuczy jak samochodzik opluwając wszystko dookoła :-) Ubaw mamy niesamowity, bo przy tym robi takie słodkie minki że aż się go schrupać chce :-)
Ostatnio doszło juz też dreptanie dookoła łóżeczka, oczywiście trzymając się barierek.
Ale gdzie te ząbki?? :confused:

Jednym wychodzą ząbki a inni wydeptują ścieżki w łóżeczku ;-)

U nas mały nieśmiało zaczyna stawać, ale to dopiero wszystko w powijakach.

DOROTKO jak Oliwce tak się spodobało stanie to juz pewnie czworaki pojda w odstawkę :-D
MARMA ja tez się cieszyła, że Marika się słucha, al już jej przeszło! Oby u Ciebie też tak się nie skończyło!
MAGDZIUNIA u nas ciągle na tapcie najbardziej ba-ba, czasem ma-ma, pa-pa i la-la
TAZIA za to Marika zaczęła marszczyć nos i śmiesznie prychać :-D:-D:-D A zębów też wypatrujemy i puuusto!

Gratki dla wszystkich maluszków!

Marika chodzi już wzdłuż stołu i każdego dnia pokonuje większą odległość. Wczoraj nawet puściła się oba rączkami i stała chwilę sama. A takie to dla niej śmieszne... :-)

reklama
Unas postęp, Bartek zaczął się czołgać i robić kroczki do przodu:-)
Zaczął też siadać z leżenia na brzuchu i jak leży na brzuszku to wstaje na kolanka a później na stupki i tak sobie wstaje a jak ma się czego złapać to wstaje już na nóżki:-D
Mój mały ślimaczek:tak:

Do góry